ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Τ. Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς που μάζεψαν χρήματα για ηλικιωμένο ζευγάρι, θύματα ληστών

Τα συγχαρητήρια του σε τέσσερις αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, για μια ιδιαίτερη πράξη ανθρώπινης ευαισθησίας, που υπερβαίνει τα καθήκοντα τους, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τους κάλεσε στο γραφείο του για να δηλώσει προσωπικά ότι το παράδειγμα τους τιμά όλο το Σώμα.

Οι αστυνομικοί, πριν από μία εβδομάδα περίπου, κλήθηκαν για μια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο Χαλάνδρι, αλλά όταν είδαν την κατάσταση δεν περιορίστηκαν στα αστυνομικά τους καθήκοντα, αλλά έκαναν έρανο και μάζεψαν χρήματα για να ενισχύσουν τους ανθρώπους που ήταν σε σοκ και απελπισία.

«Είστε το κανονικό, καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας. Μπράβο» τους είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος τους ζήτησε να του πουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα.

Οι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς, επιλήφθηκαν σε ένα περιστατικό κλοπής με την μέθοδο της απάτης, σε βάρος ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Χαλάνδρι και αυτό άνοιξε ένα άλλο κεφάλαιο στη δική τους ζωή και ταυτόχρονα έδωσε μια άλλη διάσταση στην αντίληψη για την αντιμετώπιση κάποιων συμβάντων που έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η κ. Έλλη και ο σχεδόν κατάκοιτος σύζυγος της έπεσαν θύματα κάποιων ασυνείδητων, οι οποίοι αφού τους εξαπάτησαν, μπήκαν στο σπίτι και άρπαξαν 900 ευρώ που είχαν όλα κι όλα από την σύνταξη τους και ό,τι αντικείμενο αξίας βρήκαν και έγιναν καπνός, μην αφήνοντάς τους χρήματα ούτε για να φάνε.

Οι αστυνομικοί ακούγοντας την ιστορία τους και τα βάσανα που έχουν περάσει οι δυο ηλικιωμένοι δεν περιορίστηκαν στα αστυνομικά τους καθήκοντα, αλλά σε συνεννόηση με τους άλλους δύο συναδέλφους τους, έκαναν έρανο στην βάρδια εκείνης της ημέρας και μάζεψαν ένα ποσό που έδωσαν στην γυναίκα. Παράλληλα, περνούν κάθε τόσο από το σπίτι και της συμπαραστέκονται, για να νιώσει ασφάλεια και να ξεπεράσει το σοκ που ένιωσε αυτή και ο ανήμπορος σύζυγος της από την επίθεση των ληστών.

«Μας συγκίνησαν αυτά που μας είπαν», είπε ο επικεφαλής της ομάδας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Ήμασταν σε υπηρεσία και μας έδωσε κλήση η 'Αμεση Δράση το 100, να πάμε σε ένα σπίτι που έχει γίνει κλοπή με τη μέθοδο της απάτης. Εκεί βρήκαμε την κυρία Έλλη. Μας υποδέχτηκε, μας είπε τι έγινε εκείνη την ημέρα και μας αφηγήθηκε και τη προσωπική της ζωή.... Όταν μπήκαν στο σπίτι οι ληστές, ήταν μέσα ο άντρας της ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας λόγω ηλικίας. Τον άφησε σε μία καρέκλα και αυτοί έκαναν άνω κάτω το σπίτι, βρήκαν τη σύνταξη, ότι άλλο χρηματικό ποσό και διάφορα χρυσαφικά. Ευτυχώς δεν τον πειράξανε τον άνθρωπο. Από εκείνη την ημέρα μας είχε πει και η κυρία Έλη ότι είναι σε σοκ και επειδή τους είδαμε πως ήταν σε απόγνωση αλλά ταυτόχρονα είχαν και μία υπερηφάνεια ότι θα τα καταφέρουν, μας έκανε να θέλουμε να δείξουμε κάτι παραπάνω».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο αστυνομικός είπε:

«Πήραμε την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους μας, όλα τα παιδιά της 3ης αλλαγής να συγκεντρώσουμε ένα συμβολικό ποσό, έτσι ώστε να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση μας σε αυτούς τους ανθρώπους που από αυτά που μας είπαν δεν είχαν από κάπου να στηριχθούν».

Και καταλήγοντας ανέφερε ότι η κυρία Έλλη τους έχει σαν παιδιά της και τόνισε:

«Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν δείξει πολλή αγάπη, από την πρώτη στιγμή».

Αναφερόμενος στην περίπτωση τους ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Πιστεύω πως αυτά τα νέα παιδιά που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ κάνουν μια σπουδαία δουλειά, εργάζονται πάρα πολύ σκληρά για την ασφάλεια όλων μας και αποδεικνύουν ότι μαζί με αστυνομικοί είναι και άνθρωποι ή αν θέλετε για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος. Διότι αυτό που φέρνει το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι εσείς νοιαστήκατε όχι μόνο να είναι ασφαλής η κυρία Έλλη και ο σύζυγός της και η οικογένειά της, αλλά να τη βοηθήσετε μέσα από το δικό σας υστέρημα, γιατί περί υστερήματος πρόκειται, κακά τα ψέματα, γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση. Βάζετε πλάτη για να μπορούν οι άνθρωποι να ξανανιώσουν καλύτερες συνθήκες και προοπτικές. Νομίζω ότι σας έχει σαν παιδιά της, προφανώς, η κυρία Έλλη πολλά, πολλά συγχαρητήρια γιατί είστε το κανονικό, καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας. Μπράβο και πάλι μπράβο! Να είστε καλά!».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.