ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη σκιά των σχέσεων Φουρθιώτη - Καρανικόλα η επίσκεψη Λοβέρδου στην Αρχιεπισκοπή...

Χθες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό και υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Παπανδρέου. Η συνάντηση -σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο ανδρών, αλλά και το ρεπορτάζ- έγινε σε άριστο κλίμα και επιβεβαίωσε την παλαιόθεν καλή σχέση Ιερωνύμου και Παπανδρέου. Σήμερα την Αρχιεπισκοπή σπεύδει να επισκεφθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος. Προφανώς δεν θέλει να επικρατήσει η εντύπωση ότι η ηγεσία της εκκλησίας στηρίζει τον Γιώργο. Όπως μαθαίνω, τις σχετικές συζητήσεις για τη συνάντηση κανόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Λοβέρδου Σπύρος Καρανικόλας. Δεν ξέρω όμως αν ευειδής νεαρός θα παραβρεθεί και στη συνάντηση καθώς υπάρχει ένα μαύρο (όπως τα ράσα) προηγούμενο.
Ο Καρανικόλας ήταν αυτός που στο παρελθόν μεσολάβησε για να δεχθεί ο αρχιεπίσκοπος τον Φουρθιώτη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η Αρχιεπισκοπή να απολογείται όταν βγήκαν στη φόρα όλα τα "αποκαλυπτικά" για τον Φουρθιώτη. Ναι, ναι τον Φουρθιώτη. Τον Μένιο. Αυτόν που πήγε φυλακή για λόγους που δεν είναι του παρόντος σημειώματος. Αντιγράφω από τα Παραπολιτικά (24/1/2021) του Γιάννη Κουρτάκη:
"Ένα έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής με επίκεντρο τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή, Μένιο Φουρτιώτη, ο οποίος προ ημερών ανακοίνωσε την κάθοδο του στον πολιτικό στίβο, οργανώνοντας μάλιστα και το πολιτικό του γραφείο. Είχε προηγηθεί η συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απ' τον οποίο πήρε και την ευλογία για τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να βρεθεί ο Μένιος Φουρθιώτης στο σαλόνι του Αρχιεπισκόπου είναι ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝΑΛ και τακτικός θαμώνας στην εκπομπή του γνωστού παρουσιαστή, Σ. Καρανικόλας. Απο το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Καρανικόλας φέρεται να είναι της άποψης πως η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Μ. Φουρθιώτη με το ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά θα βοηθήσει το κόμμα να έχει ένα σταθερό βήμα στον όμιλο του επιχειρηματία Φ. Βρυώνη..."
Σημειώνουμε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης έκανε ειδικό αφιέρωμα στον εκπρόσωπο τύπου του Λοβέρδου με τίτλο: "Η ζωή του γοητευτικού πολιτικού Σπύρου Καρανικόλα". Θέλω να πιστεύω ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν ξέρει τα ιερά αυτά ατοπήματα του Καρανικόλα. Και για λόγους προστασίας του αρχιεπισκόπου, αλλά και της δικής του υποψηφιότητας να αφήσει εκτός νυμφώνος τον ...γοητευτικό πολιτικό εκπρόσωπό του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.