ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζητήθηκε χθες…

Στις 29 Νοεμβρίου το πρώτο ντιμπέιτ στον δρόμο προς τις εκλογές του ΚινΑλ

«Λευκός καπνός» βγήκε από την συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ με τους εκπροσώπους των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με τη διεξαγωγή ενός συν ενός ντιμπέιτ στον δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη προέδρου. Το πρώτο μάλιστα ντιμπέιτ, ορίστηκε σε συμφωνία με την διοίκηση της ΕΡΤ να γίνει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις δέκα το βράδυ, ενώ το δεύτερο προγραμματίζεται για τον χρόνο μεταξύ των δύο γύρων, και προφανώς θα αφορά τους δύο που θα τερματίσουν πρώτοι στον Ά γύρο.

Ειδικότερα, μετά και από την τηλεσύσκεψη με την ΕΡΤ, που είχε προηγηθεί και για την οποία σας έχει ήδη ενημερώσει το matrix24.gr, αποφασίστηκε το πρώτο ντιμπέιτ να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των πέντε υποψηφίων, πλην του Γιώργου Παπανδρέου που έχει διαφωνήσει με τον τρόπο διεξαγωγής του, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες είναι απολύτως διαφορετικές από εκείνες του 2017, και έχει προτείνει ένα διαφορετικό μοντέλο τηλεμαχίας, με το οποίο όμως ουδείς εκ των συνυποψηφίων του συντάχθηκε.

Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, θα βρεθούν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που θα επιλεγούν επί τριών συγκεκριμένων ενοτήτων, ενώ αυτή την φορά θα δίνεται η δυνατότητα στο τέλος κάθε ενότητας, κάθε υποψήφιος να έχει λίγα επιπλέον δευτερόλεπτα στη διάθεσή του προκειμένου είτε να σχολιάσει κάτι που έχει ειπωθεί κατά τη διάρκεια της ενότητας, είτε να προσθέσει κάτι στην απάντησή του. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, θα υπάρχει στα πρότυπα του 2017 και ελεύθερη ερώτηση κάθε υποψηφίου προς έναν εκ των συνυποψηφίων του, ενώ συγκεκριμένος θα είναι από πριν ο χρόνος κάθε τοποθέτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ πρότεινε τις ερωτήσεις στους υποψηφίους να υποβάλουν τρεις δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα ο Γιώργος Κουβαράς από το Action 24, ο Παύλος Τσίμας από το Σκάι και ο Τάσος Παππάς από την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ την όλη διαδικασία να συντονίζει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου. Χωρίς να υπάρχει ισχυρή διαφωνία επί των προσώπων αυτών, η πλευρά Ανδρουλάκη πρότεινε να υπάρξει, εφόσον συμφωνήσουν όλοι, εκπροσώπηση και από τα ιδιωτικά κανάλια, για λόγους πλουραλισμού, αλλά και για να υπάρξει μεγαλύτερη επικοινωνιακή διάχυση. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας εξήγησε ότι η επιλογή των δημοσιογράφων γίνεται από την ΕΡΤ, ωστόσο δέχθηκε να γίνει μία κρούση από τη Δημόσια Τηλεόραση στα ιδιωτικά κανάλια, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσον επιθυμούν να στείλουν δημοσιογράφους για το ντιμπέιτ. Σε αυτή την περίπτωση, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν εκ νέου για τους δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους και τις λεπτομέρειες της συζήτησης, ήτοι τη χρονική διάρκεια των ερωτήσεων και των απαντήσεων, τις θεματικές ενότητες κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.