Neo

«Ξαναχτύπησε» ο… «λοιμωξιολόγος» Σκέρτσος

Την ώρα που ακόμη αρκετοί «βράζουν» ή σχολιάζουν ειρωνικά στη ΝΔ την απόφανση του Άκη Σκέρτσου ότι… «δεν υπάρχει ειδική έρευνα που να δείχνει ότι μεταδίδουν (σ.σ. τον κορωνοϊό) οι αστυνομικοί, φαίνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Αντιθέτως, συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι… λοιμωξιολόγος ή… υπουργός Υγείας: Έτσι, από χθες συζητείται εντόνως ένα άρθρο του στην «Καθημερινή», με το οποίο ο Σκέρτσος -που έχει αναλάβει καθήκοντα άτυπου υπουργού Υγείας από το Μέγαρο Μαξίμου- προσπαθεί να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα είναι εδώ και δύο εβδομάδες πρώτη σε θανάτους στη Δυτική Ευρώπη.
«Η ένταση των θανάτων την τελευταία περίοδο συμβαίνει για τρεις λόγους:
α) Έχουμε τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη ως ποσοστό γενικού πληθυσμού, 28% του πληθυσμού μας είναι άνω των 60 ετών.
β) Ταυτόχρονα ένα 17% των Ελλήνων άνω των 60 ετών δεν έχει ακόμη κάνει το εμβόλιο.
γ) Και τρίτον, όπως γνωρίζουμε ο κορωνοϊός είναι μια ασθένεια που πλήττει και νέους αλλά πολύ περισσότερο τους ηλικιωμένους. 9 στους 10 θανάτους αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα».
Με άλλα λόγια, για τους θανάτους φταίει το… δημογραφικό, οι ανεμβολίαστοι και ουδείς άλλος για τον υπουργό Επικρατείας. Ο ίδιος δεν θεώρησε πως η θνητότητα στις προχείρως αναπτυγμένες Εντατικές που φτάνει το 85% είναι μία άξια λόγου εξήγηση για τους πολλούς θανάτους. Βεβαίως, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε προ μερικών εβδομάδων ότι «δεν υπάρχει και λόγος - να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ», τότε πράγματι είναι μάλλον ο τελευταίος που θα ανέφερε την κατάσταση στις Εντατικές. Πάντως, το σερί με τις αποτυχημένες δημόσιες παρεμβάσεις του συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.