Neo

30 χρόνια μετά…

Με ένα podcast επέλεξε να θυμίσει χθες η ΚΝΕ την επέτειο 30 ετών από τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Καλεσμένη ήταν η τότε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
«Βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου 1991. Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κατεβαίνει από το Κρεμλίνο στη Μόσχα. Γραφόταν η ‘τελευταία πράξη του δράματος’ των αντεπαναστατικών ανατροπών στην ΕΣΣΔ. Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 1991, απαντώντας σε ερωτήσεις του Τύπου σχετικά με τα γεγονότα στην ΕΣΣΔ, η Αλέκα Παπαρήγα, ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τότε, δήλωνε: "Πρόκειται για μια εξέλιξη τραγική για τους λαούς της ΕΣΣΔ, αλλά οι διεθνείς επιπτώσεις θα είναι πολύ σημαντικές και απρόβλεπτες"...», θύμιζαν στην ΚΝΕ πριν ακόμα από την προβολή.
Ακριβώς 30 χρόνια μετά, δε, καλούσαν στο Podcast της, την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για να πιάσουν το νήμα από εκείνες τις μέρες, επιδιώκοντας να δοθούν απαντήσεις στις δεκάδες ερωτήσεις που τίθενται καθημερινά από νέους και νέες για εκείνη την περίοδο, για τον σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, για τις αιτίες ανατροπής του, αλλά και για την πρόταση του ΚΚΕ σήμερα. Και είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Λίλιθ 9:50 27/12/2021

    30 χρόνια μετά ,κόλλησε στα 30 χρόνια πριν

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.