ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

32ο Greek Economic Summit

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι τώρα

«Το μήνυμα που στάλθηκε στο εξωτερικό ήταν σαφές: Η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι τώρα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο 32ο Greek Economic Summit που διεξάγεται στην Αθήνα και διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη.

«Είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση με κύριο στόχο να δείξουμε παγκοσμίως τη μεγάλη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Ήταν μια καλή μέρα η σημερινή, με εξαιρετικές ανακοινώσεις από την ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, εξαιρετικά νέα από την Κομισιόν για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, που βγήκαμε πια πρώτοι σε όλη την Ευρώπη, και με εξαιρετικά νέα από το ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιωτικοποίηση που έγινε στο διαγωνισμό για τις Γούρνες στο Ηράκλειο», πρόσθεσε.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα και προσβλέπουμε πάρα πολύ στο 2022, μια χρονιά που θα φέρει οικονομική ανάπτυξη ισχυρή και ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελλάδας και της Αμερικής», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

«Το Greek economic summit, που φέτος είναι το 32ο, είναι ένα εμβληματικό συνέδριο. Φέτος, προσεγγίζουμε την ανάπτυξη από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, αυτή της βιώσιμης συμπεριληπτικής ανάπτυξης, και νομίζω ότι το βασικό είναι η αναγνώριση των μεγάλων ευκαιριών που βρίσκονται μπροστά μας και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αδράξουμε τις ευκαιρίες και να τις αφήσουμε να περάσουν ανεκμετάλλευτες», σημείωσε ο Νικόλαος Μπακατσέλος, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Το εφετινό summit άλλωστε, επαναπροσδιορίζει το τι σημαίνει ανάπτυξη για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμο, και αναπτύσσει θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία, με την οικονομία γενικά, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των νέων επιχειρήσεων, όπως επεσήμανε ο Ηλίας Σπιρτούνιας, γενικός διευθυντής του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ναυαρχίδα και επιστέγασμα όλων όσων έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, χαρακτήρισε το 32ο Greek Economic Summit η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής Εκπαίδευση-Καινοτομία-Επιχειρηματικότητα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Την ίδια ωρα, όπως ανέφερε ο Σίμος Αναστοσόπουλος, πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, «το ταμείο Ανάκαμψης παρουσιάζει μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για να μπούμε στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον. Είναι η ευκαιρία της Ελλάδας να μεταρρυθμιστεί η ίδια, η οικονομία της - αλλά και των επιχειρήσεων για να χρηματοδοτηθούν, ώστε να μπορέσουν να εισάγουν καινοτομία και εξωστρέφεια στην καθημερινή τους πρακτική. Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο εργαλείο για να εκσυγχρονιστούν».

Για το ενδιαφέρον των αμερικανικών εταιρειών και της αμερικανικης κυβέρνησης αλλά και τη συνέπεια της ελληνικής κυβέρνησης που κάνει πολύ προσεκτικές και σοβαρές κινήσεις, μίλησε ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, γενικός γραμματέας του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σημειώνοντας ότι τα περιθώρια είναι πολύ μεγάλα. «Πράγμα που σημαίνει, ότι είναι ευθύνη πια δικιά μας, των τεχνοκρατών, των επιχειρηματιών, της κυβέρνησης, όλων, να κάτσουμε να δούμε όσα πετύχαμε όλο αυτό το διάστημα, πώς μπορούμε να τα πάμε ακόμα παραπέρα, έτσι ώστε η προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για όλους ανεξαιρέτως, να είναι πιο σημαντική, πιο σταθερή και πιο μακρόπνοη», τόνισε.

Σημειώνεται ότι το “ 32ο Greek Economic Summit” διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου, με την στρατηγική υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και του Atlantic Council.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.