ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ...

Ο Σάμιουελ Μπέκετ περιμένει τον Γκοντό. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον δεν ξέρει ποιόν πρέπει να περιμένει στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ποιός είναι καλύτερος για τον ίδιον. Ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο Νίκος Ανδρουλάκης αφού αυτοί πάνε στον δεύτερο γύρο. Στην αρχή δεν ήταν λίγοι στην Κουμουνδούρου αυτοί που του έλεγαν ότι "ίσως είναι καλύτερα να βγει ο Λοβέρδος, να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να μοιραστούμε εμείς και η ΝΔ τις δυνάμεις της Χαριλάου Τρικούπη". Μετά ο κλήρος έπεσε στον Ανδρουλάκη. Πρωτεργάτες της στήριξης, μέχρι και σήμερα, του ευρωβουλευτή ορισμένοι πασοκογενείς βουλευτές, όπως για παράδειγμα ο Χρήστος Σπίρτζης, ορισμένοι της προεδρικής πλειοψηφίας καθώς και κάποιοι από αυτούς που έχουν χαρακτηριστεί και ως "κηπουροί του ΓΑΠ". Το σκεπτικό τους: "Το ΚΙΝΑΛ με τον Ανδρουλάκη στην ηγεσία θα παραμείνει σε χαμηλά ποσοστά και μάλιστα με τον ίδιο απόντα από τη Βουλή, και εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ τον Κωνσταντινόπουλο, ο Τσίπρας θα κυριαρχήσει στην αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση". Ο επιπλέον λόγος: Δεν θα κινδυνεύσουν οι ίδιοι να χάσουν τις ψήφους των "παπανδρεϊκών" με τις οποίες εξελέγησαν βουλευτές ή ορισμένοι άλλοι σύντροφοί τους θα επιδιώξουν να εκλεγούν στις επόμενες εκλογές. Σύμφωνα με τα λεγόμενα λίαν υψηλόβαθμου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι "η προσωπική ανασφάλεια αυτή που οδηγεί σε τέτοιες μικρόψυχες συμπεριφορές, που δεν βλέπουν τη μεγάλη εικόνα που είναι η προοδευτική διακυβέρνηση, αλλά τα κομματικά ταμπούρια".

Τον Γιώργο Παπανδρέου εξαρχής τον προτιμούσαν κάποιοι στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, οι περισσότεροι από τους "γεφυροποιούς", όπως ο Νίκος Μπίστης, αλλά και στελέχη της Ομπρέλας, όπως ο Νίκος Φίλης. Όλοι τους για διαφορετικους λόγους. Οι πρώτοι επειδή "είναι κάποιος που μπορούν να εμπιστευθούν", οι δεύτεροι επειδή "υπάρχει εγγύτητα θέσεων" και οι τρίτοι "επειδή θα αναγκάσει τον Τσίπρα να στρίψει το τιμόνι προς τα αριστερά και όχι στο Κέντρο, όπως κάνει τώρα". Με εξαίρεση τον Μπίστη ουδείς πάντως βγήκε να υποστηρίξει δημόσια την προτίμησή του. Άλλωστε η εντολή του Τσίπρα ήταν σαφής: Καμμία ανάμειξη, καμμία πριμοδότηση, καμμία δήλωση συμπαθείας. Ο ίδιος ο Τσίπρας φοβάται ότι ο Παπανδρέου θα αφαιρέσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφους, περισσότερους από τη ΝΔ, όμως είναι και ο μόνος ο οποίος μπορεί να κρατήσει ζωντανό το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης. Η εύκολη λύση γι' αυτόν, όπως άλλωστε και για τον Μητσοτάκη, είναι ο Ανδρουλάκης -ακόμη κι αν εμφανιστεί ως "αντί Τσίπρας"- αφού η μονομαχία στο κοινοβούλιο θα περιοριστεί ανάμεσα τους δύο. Το ισχυρό προβάδισμα Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο μάλλον ικανοποίησε την Κουμουνδούρου αφού με τον "δεξιό της παρέας" Ανδρέα Λοβέρδο θα κατέρρεε το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης, ενώ με τον Γιώργο Παπανδρέου η αμφισβήτηση της ηγεμονίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά είχε μεγάλες πιθανότητες ευδοκίμησης. Σε κάθε περίπτωση στην Κουμουνδούρου περιμένουν να δουν ποιός θα είναι τελικά την επόμενη Κυριακή (13/12) ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ ώστε ανάλογα να προσαρμόσουν και την τακτική τους. Ενώ, όπως παραδέχονται, οι πλέον νουνεχείς: Η απειλή το 1:4 των εκλογών (32% - 8%) να γίνει 1:2 (24% - 12%), όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, εκ των πραγμάτων βάζει δύσκολα στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αναγκάζει να ξαναδεί σοβαρά τα θέματα του ιδεολογικού προσανατολισμού, των πολιτικών προτεραιοτήτων και των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από τον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ στην Κουμουνδούρου περιμένουν να δουν και τι θα γίνει με την πανδημία. Εδώ τα πράγματα είναι πιο σοβαρά καθώς υπάρχουν ενστάσεις έως και ανοιχτές διαφωνίες για την τακτική που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Κατ' αρχάς υπάρχει, όπως φαίνεται και λένε και οι πληροφορίες, πρόβλημα εκπροσώπησης καθώς ο αρμόδιος τομεάρχης Ανδρέας Ξανθός δεν είναι απλώς πολύ χαμηλών τόνων, αλλά και έχει διαφορετικές απόψεις, για τον εμβολιασμό και το λοκντάουν, τόσο με τον Παύλο Πολλάκη όσο και με τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα, τον νέο σύμβουλο, επί ιατρικών θεμάτων, του Τσίπρα. Οι ενστάσεις για την αντιπολιτευτική τακτική εκφράστηκαν και στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε απλώς να καταγγέλει το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους, αλλά και να έχει ταχθεί υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών οπωσδήποτε στην εστίαση, τους υγειονομικούς και τους ένστολους. Επιπροσθέτως, λένε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα έχει μεγάλο κόστος αν αναγκαστεί μετά τις γιορτές να προχωρήσει σε γενικό λοκντάουν αφού θα έχει ως άλλοθι τη Γερμανία και ενδεχομένως και άλλες χώρες. Ενδεχομένως, αυτός είναι και ο λόγος που εφεξής, όπως λένε οι πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επικεντρώσει την κριτική του όχι τόσο στους εμβολιασμούς και τις απαγορεύσεις, αλλά στην κατάσταση στα νοσοκομεία, τις ελλείψεις σε ΜΕΘ και προσωπικό, στην κατάρευση του ΕΣΥ. Θα τάσσεται γενικά υπέρ της λήψης σοβαρών μέτρων χωρίς όμως να κάνει εξειδικεύσεις ειμή μόνον στα προφανή και απολύτως αναγκαία, όπως είναι αυτά που είπε για τα σχολεία, στη συνάντηση που είχε με τους εκπαιδευτικούς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί λάθος να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εξειδικευμένη συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όπως το καθολικό λοκντάουν και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, επειδή η πανδημία "είναι πολυπαραγοντική και ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την εξέλιξή της, ειδικά από τη στιγμή που οι ειδήμονες δεν αποκλείουν την πιθανότητα ακόμη και οι τριπλοεμβολιασμένοι να νοσούν και να μεταφέρουν τον ιό".

Το τρίτο που περιμένουν στην Κουμουνδούρου είναι το συνέδριο. Θα γίνει τον Φεβρουάριο ή μήπως η πανδημία δεν θα επιτρέψει να γίνει; Στους συνομιλητές του ο Τσίπρας δηλώνει αποφασισμένος να γίνει. Ακόμη κι αν οι συνθήκες, λόγω πανδημίας, είναι δύσκολες το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει έστω και με zoom. Εξάλλου συνέδρια το Μάρτιο θα έχουν και το ΚΙΝΑΛ με τη νέα του ηγεσία, αλλά και η ΝΔ, της οποίας ήταν να πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, αλλά με αιτιολογία την έξαρση της πανδημίας, το ανέβαλε. Θυμίζουμε ότι συνέδριο έχουν κάνει ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25. Και είναι λογικό ο Τσίπρας να θέλει και γι' αυτό τον λόγο να γίνει το συνέδριο. Θα ήταν τουλάχιστον αδικαιολόγητο και οπωσδήποτε προβληματικό να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο κόμμα που δεν θα έχει κάνει συνέδριο. Την πορεία προς το συνέδριο συζήτησαν προχθές τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου σε μια μάλλον βαρετή συνεδρίαση. Οι τρεις ομάδες που έχουν συσταθεί για να ετοιμάσουν τις θέσεις για το καταστατικό, την πολιτική απόφαση και τη διεύρυνση του κόμματος έχουν μεν συνεδριάσει δύο και τρεις φορές, τα στελέχη που συμμετέχουν έχουν αποστείλει τις προτάσσεις τους, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμα τα τελικά κείμενα και οι προτάσεις που θα μπουν σε διαβούλευση στη βάση του κόμματος. Στο παρασκήνιο υπάρχει πάντως διαμάχη για τους καταλόγους των μελών και των νέων μελών του κόμματος, αν θα δοθούν και στις επιμέρους ομάδες (Ενωτική Κίνηση, Ομπρέλα, ΡΕΝΕ, Γέφυρα κ.α.) ή θα παραμείνουν στο γραφείο οργανωτικού και στις νομαρχιακές οργανώσεις. Η ένσταση που υπάρχει, πρωτίστως από την Ομπρέλα είναι να μην μετατραπεί η πολιτική αντιπαράθεση και ο προσυνεδριακός διάλογος σε "πόλεμο του Call Center". Το κρίσιμο πάντως είναι αν η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση θα γίνεται απλώς για να την αποδομήσει και να την φθείρει ή ταυτόχρονα θα υπάρχει, όπως υποστηρίζουν στελέχη της Ομπρέλας και της ΡΕΝΕ, και "εναλλακτική πρόταση, η οποία θα οργανώνει πολιτικά τα κοινωνικά μέτωπα και θα οικοδομεί συμμαχίες με άλλες δυνάμεις, της ευρύτερης Κεντρο-Αριστεράς, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση"...

34 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Aς σταθούμε μια στιγμή να εξετάσουμε την συμπεριφορά ,το πολιτικό ήθος ,
  τις καινοτομίες και τους Δημοκρατικούς προοδευτικούς δρόμους που έχει ήδη άνοιξη ο Γιώργος Παπανδρέου στην Πατρίδα μας.
  Τούτη η ίδια η εκλογή Αρχηγού πολιτικού κόμματος από την βάση του και όχι η επιλογή του από την κορυφή και την Βαρωνία των κομμάτων ,έχει την σφραγίδα και την έμπνευση του Παπανδρέου .
  Να τονισθεί από τον τον κ. Ανδρουλακη στους « νέους δημοκράτες του » που όπως μας υπόσχεται θα
  Εξαγνίσουν την σαβούρα που είχε μπει στο ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Βενιζέλο και το μνημονιο του με τον Σαμαρά γιά την μαθηματική τους εξίσωση που ήταν το 4-2 -1 !
  Να μάθουν οι νέοι του κ. Ανδρουλάκη που θα μας φέρουν την ανανέωση «σου» ,
  ότι τα «λεφτά πράγματι υπήρξαν » και τα έφερε πίσω — Είκοσι (20) Δις Ευρώ — ή ένα ολόκληρο ΕΝΦΙΑ με την ηλεκτρονική του και αυλή συνταγογράφηση ….ο Γιώργος Παπανδρέου .
  Ανανέωση καιεξευγενισμός της της κοινωνίας μας χρειάζεται να γίνει και με την ευλογία του open gov !
  και αυτό ΚΑΤΣΚΕΥΑΣΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου , όπως η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ….
  Τέλος ο συμβολισμός της παραίτησης από μια καρέκλα όπως της δικής σου στην ευρωβουλή
  κ. ΑΝδρουλακη ´
  θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε; να είχες προσφέρεις στον λαό σου , για να καταπιαστεί με τα εθνικά δρώμενα στην ελληνική επικράτεια .
  Τι ; θα χάσεις τον πακτωλό μισθό του «ΕβροΒολευτη» ;
  Ο αντίπαλος σου παραιτήθηκε και έχασε τον μισθό του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ,
  Προκειμένου να περισώσει το σύνολο του πληθυσμού μας !
  Αυτά και ένα σωρό αλλά .που θα ερχοντουσαν στην επιφάνεια, αν ο Γιώργος Παπανδρέου Εξαντλούσε ένα κλάσμα του χρόνου που έχεις αντλήσει εσυ κ.Ευρωβουλευτά ,
  στο να προσπαθείς με τα Βενιζελικα γρανάζια του Βαθέως ΠΑΣΟΚ σουν ήτην “ Ελιά “
  να μας καθήσεις στον σβέρκο,και από πανω να μας λες τα περί Νεολαίας σου και περι συμμαχεί;σ σου με το Λοβερδο που είχατε κάμει μετοπο , ενάντιος ης Φωφης ;

 2. Δεν είναι μόνον το Κίνημα Αλλαγής / ΠΑΣΟΚ ν ´αναγνωρίσει το τι έχει προσφέρει στην κοινωνία και την Δημοκρατία μας ο Γιώργος Παπανδρέου !
  Πρέπει να γνωρίζουν και οι νέοι μας — Αυτοί που ισχυρίζεται ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης , ότι επειδή είναι νέοι γνωρίζουν και τα προβλήματα των καιρών μας και ότι το νεαρό της ηλικίας τους από μόνο του , θα λύσει όσα Προβληματα έχει η κοινωνία και η Χώρα μας , γενικότερα .
  Λοιπόν πληροφορώ τον κ. Ανδρουλακη —αν και γρανάζι ια του παλαιότερου και βαθύτερου ΠΑΣΟΚ — ότι η καινοτομία που μας πρόσφερε στην πολιτική μας ζωή Ο Γιώργος Παπανδρέου για την εκλογή αρχηγού των κομμάτων στην πατριδα μας χρειάζεται να ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι της Βάσης του .
  ΕΤσι έγίνε και στην ΝΕΑ Δημοκρατία ,. Αυτουί εκεί φαίνεται ότι το κατάλαβαν ……
  Μάλιστα , ο κ. Μητσοτάκης την πρώτη ΚΥΡΙΑΚΗ ήταν δεύτερος με διψήφια διαφορά !!!!
  Ο κ. Μητσοτάκης στην Δευτεργη κυ4ιακη της εκλογής , όχι μόνον κέρδισε τη αρχηγία από τον κ.Μειμαρακη —ευρωβουλευτή και αυτόν της ΝΔ Τώρα , πρωην βαρόνο για πολλά χρόνια —ώστε να εκλεγεί στην συνέχεια πρωθυπουργός ….
  Ο διορισμός λοιπόν του Κώστα Καραμανλή μπορεί να έχει να κάνει με την πτώχευσή μας και τα μνημόνια που επακολούθησαν …..
  Πάλι στον κ. ΝΙκο Ανρουλακη , τον Λοβερδο και τα ΜΜΕ , που θέλουν το Γιώργο Παπανδρέου να εγκαταλείψει τον Αγώνα του έχω να πω :
  ΑΙδώς Αργείοι !

 3. FEMA 19:58 07/12/2021

  ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

  ΔΥΟ ΕΝΤΙΜΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!

  ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ

  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΘΗ -ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ

  ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

  ΠΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ !!

  ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ -ΔΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΤΕ ΑΚΟΜΑ?

  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ -ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ-Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΙΑΣΤΟ

  ΟΝΕΙΡΟ-Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ -ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ?

  ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ?

  ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ- ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ-ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ?

  ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ-ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ !!

  ΚΡΙΜΑ-ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ…..ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

 4. FEMA 19:20 07/12/2021

  Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

  ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ

  ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ

  ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ- ΤΗΝ ΜΠΡΑΒΑ(!)ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ

  ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ -ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ

  ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ –ΠΟΙΟΥ ΑΡΑΓΕ?

  ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ 2ο ΓΥΡΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΦΗΝΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΡΕΙΤΕ…..ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ..
  .
  ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ -ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

  ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ -ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ

  ΣΤΟΦΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΗΔΕΝ !!

  ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙ-ΤΣΙΠΡΑΣ?-ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ !!

  ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ- ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ !!

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ -ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΔΥΑΡΧΙΑ !!

 5. Λίλιθ 18:05 07/12/2021

  Όποιος αναρωτιόταν για τον Λοβέρδο ήταν κανονισμένα επι Φώφης ότι θα στήριζαν ό ένας τον άλλον ,όπως προ είπα Η Φώφη παιδί του Παπανδρέου και Λοβέρδος -Ανδρουλάκης εκσυγχρονιστές + Βενιζελικοί ,προερχόμενοι από Σημίτη ,στηρίζοντας δεξιές ιδέες της ελιάς και Κώτσο Βασιλά

 6. Manos 16:53 07/12/2021

  κ. Λοβέρδος εστιάζοντας την αντιπαράθεσή του με τον κ. Ανδρουλάκη κατά την προεκλογική περίοδο έθετε το ζήτημα του ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος του κόμματος να μην είναι βουλευτής του εθνικού κοινοβουλίου και μάλιστα είχε σηκώσει τους τόνους για το θέμα αυτό και στο ντιμπέιτ απαντώντας στις αντίστοιχες τοποθετήσεις του κ. Ανδρουλάκη για τον ορισμό του προέδρου της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

  Tωρα δηλωνει οτι ψηφιζει Ανδρουλακη αφου δεν εχει καμια σημασια πλεον αφου δεν ειναι στην δυαδα και επομενως οτα ελεγε αυτα προφανως ελεγε ψεμματα. Τετοια συνεπεια….λογων και εργων.

 7. O Συνάδελφος του κυρίου Ανδρουλάκη στην ευρωβουλή κ. Γ. Κύρτσος , από τη νέα Δημοκρατία όμως ,
  μας λέει σε ένα άρθρο του τα εξής :
  « …..το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε στην προσπάθειά του να διαχειριστεί, με την κυβέρνηση Παπανδρέου την χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια μοιράστηκε τις κυβερνητικές ευθύνες με τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά με αποτέλεσμα να δεχθεί νέο πολιτικό και εκλογικό πλήγμα……»

  Εγώ προσθέτω ότι αφ ´ ενος η κατάρευση της οικονομίας μας ήταν έργο Αποκλειστικά της ΝΔ , το δε το σύστημα Βενιζέλου 4 2 1 της μοιρασιάς καρεκλών που εφαρμόστηκε , έβλαψε την παράταξη μας ανεπανόρθωτα μέχρι τώρα,
  …..που πάλι εκεί που παει ν ´ανακμψει , , αρχίζουν νέα βάσανα , με το σύστημα της συντήρησης να επελαύνει εναντίον του Παπανδρέου πάλι ομαδικά , μαζικά , αντεθνικά
  και ΜΜΕ μεδιστικα !
  Και τι γίνεταιΤώρα ;
  ο αποδέκτης και συνεχιστής του συστήματος αυτού που με την βοήθεια της τοτε “ ελιάς”εισέβαλε στα καίρια σημεία της οργάνωσης του κόμματος μας , αναδεικνύοντας τάχα μου ,
  ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ από Το Βενιζέλικο στρατόπεδο .
  Νέοι, ηλικιακά μπορεί να ήσαν , όχι όμως και σε ιδέες .
  Μεταφορείς στην μετακόμιση του Βαγγέλη Βενιζέλου υπήρξαν και εξακολουθούν ναι είναι !
  Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να παραμένουμε όρθιοι δίπλα στον αρχηγό μας !
  Για την Ελλάδα των πολλών και όχι την «ημετέρων» .

 8. FEMA 15:28 07/12/2021

  @ΟΚ

  ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ Ο Δαν

  ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΣΟΥ…

  ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ–ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!!

  ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ?

  ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΩΡΓΟ?

  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ?????

  1,5 ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ- ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!

  ΣΟΥ ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ?

  ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ…ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ.

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΤΑ ΒΙΑΓΚΡΑ-ΣΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΕΝΑ ΕΞΟΔΟ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ..ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

  ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ….

 9. οκ 14:44 07/12/2021

  ΦΕΜΑ άσε τον αγαπημένο σου να απαντάει για λογαριασμό του… εκτός βέβαια αν η άνοια έχει προχωρήσει.

  να τσεκάρεις κι τον εαυτό σου πάντως – έχω γράψει αμέτρητες φορές ότι στήριζα κι στηρίζω τον Γιώργο…

 10. FEMA 13:51 07/12/2021

  @ΟΚ

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!

  ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?

  ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ Η Ο ΚΑΤΡΙΝΗΣ?

  ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ….

  ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΞΙΟΣ(!)

  Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ Ε?

  ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ?

  ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ

  ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ??

  ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΑΓΚΡΑ (ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ)–ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ?

  ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ-ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ

  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΣΤΩ–ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ !!

 11. Σημασία Μπόγδη δεν έχουν οι εκφράσεις και τα λόγια της Τρούμπας. Σημασία έχει ότι το ΠΑΣΟΚ το κόμμα σου έχει κάνει εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδας και εσύ το ξεπλένεις και του δίνεις άφεση αμαρτιών καθημερινά. Ούτε λέξη για όλα τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα βόθρος που εγκλημάτισε και ασέλγησε πάνω στον Ελληνικό λαό. Δυστυχώς για εσένα κατάντησες να σου στέλνει ψηφοφόρους ο Τσίπρας για να εκλέξεις τον επόμενο αρχηγό σου. Άσε λοιπόν τα λόγια της Τρούπας που χρησιμοποιώ εγώ και η FEMA και διάβασε τα Λόγια της Πλώρης μήπως και ξεστραβωθείς αμόρφωτο στραβάδι, καραγκιόζη του κλεφτοπασόκ. Τρισάθλιε και γελοίε Μπόγδη.

 12. Alkinoos 11:49 07/12/2021

  Συμφωνώ με τον Δημοσθένη..
  Πάντα είναι σωστός και διαθέτει την απαιτούμενη ευγένεια..στους απαράδεκτους χαρακτηρισμους που δέχεται από κυρίως δύο Κυρίες (;) ..
  Είναι ντροπή να βγαίνουν τέτοιες λέξεις εναντίον του από στόματα και μάλιστα γυναικών !! Μήπως είναι και τρολ ;; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι γυναίκες !!
  Σίγουρα όμως είναι Σκουπίδια και μάλιστα όχι για ανακύκλωση !!

 13. οκ 11:21 07/12/2021

  ΔΑΝ σύμφωνα με νεότερες έρευνες το viagra μειώνει τον κίνδυνο αλτσχάιμερ….Σκέψου το γιατί η κατάστασή σου χειροτερεύει ολοένα κι περισσότερο…

  επί της ουσίας, το αποτέλεσμα για τον Γιώργο είναι αρνητικό – καλώς ή κακώς ο λαός ψήφισε κάτι καινούργιο.

  επίσης, το επιθετικό στιλ δεν ταιριάζει στον Γιώργο..

  ας παραμείνει ο εαυτός του κι να διεξάγει έναν νηφάλιο πολιτικό αγώνα ως την Κυριακή, άλλωστε τα προβλήματα ξεκινάνε τη Δευτέρα το πρωί.

  ποιος θα είναι επικεφαλής της Κ. Ο ;

  Αυτά που ακούγονται περί Σκανδαλίδη ή Κατρίνη είναι φαιδρά…

 14. @ Mανος.
  Πολύ καλά τους τα λες . Συνσχολιαστή,

  ΕΓΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ :
  Όταν οι αντίπαλλοι σου δε πολεμούν με ξερατά και τσέρλες ……
  Αυτοί οι αναξιόπιστοι σχολιαστές , όλων μαζί των φίλων και των γενών τουλάχιστον πολιτικά άσχετοι και ανεύθυνοι σχολιαστές σαν την Μαργαρίτα Βερύκιου ή την FEMA ……. συστηματικά σε πολεμούν με αισχρές μάλιστα εκφράσεις και λέξεις της ΤΡΟΥΜΠΑΣ, τότε αυτό γίνεται προς τιμή μπυ.
  Σας ευχαριστώ κορίτσια ή αγόρια , οτιδήποτε είστε !

  Τώρα επί των γεγονοτων και της επικαιρότητας :
  Τυχόν ανοιχτή υποστήριξης του κυρίου Λοβέρδου προς Ανδρουλάκη για την τελική φάση της εκλογής αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής Ν πράγματι γίνει , να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα για την μόνη προοδευτική παράταξη της πατρίδας μας.
  Κατά την δική μου γνώμη , θα επισημάνει ότι πίσω από την κίνηση αυτή του κ. Λοβερδου βρίσκεται ο πολύς αλλά και πολύτροπος Βενιζέλος .
  Πίσω του δε και ο Αναδειχθείς, στην πολιτική μας ζωή μέσω,….. “ελιάς” και ο ευρωβουλευτής μας κ.Ανδρουλακης .
  Αυτός που για την οικονομική του ασφάλεια δεν παραιτρειται απο την θέση του στις Βρυξέλλες γιατί , οπρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ είναι άμισθη θέσης .
  Το κατεστημένο της Δεξιάς της ΝΔ και ο λαϊκισμός της ψευδοαριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ θα χαρούν έτσι , γιατί μερικά βήματα πριν να φθάσουμε στην πηγή για να πιούμε το νερό της απεξαρτησής μας,
  της περασινης , Δικαίας Ανάπτυξης που τόσο πολύ θα θέλαμε. εμείς οι ΔΓΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου όμως δεν το βάζουμε κάτω….θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας απ´ όπου μας κατάταξει ο λαός
  μας !
  Καλή σου Δύναμη, Γιώργο Παπανδρέου !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.