ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΑΛ...

Ξαφνικά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων σταμάτησαν να δημοσιοποιούν έρευνες για την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

Γιατί;

Τι έγινε;

Μήπως άλλαξαν τα δεδομένα στην κούρσα της διαδοχής;

Μήπως δεν ισχύουν τα αποτελέσματα που μάς έδιναν μέχρι και πριν μία εβδομάδα;

Μήπως δεν προηγείται μακράν ο Ανδρέας Λοβέρδος;

Μήπως ο τρίτος και καταϊδρωμένος Γιώργος Παπανδρέου έγινε το πρώτο φαβορί;

Μήπως είναι πιο αξιόπιστες οι στοιχηματικές εταιρείες;

Μήπως είναι σωστή αυτή που διάβασα στο Ethnos.gr, πριν 16 ώρες, που δίνει απόδοση για πρωτιά του Παπανδρέου στο 2.05, του Ανδρουλάκη στο 2.20 και του Λοβέρδου στο 4.00.

Μήπως η τόσο μικρή απόδοση (1.80) ο πρώην πρωθυπουργός να ξεπεράσει το 30% στον πρώτο γύρο είναι πιο κοντά στην αλήθεια από το 18% και το 25% που προέβλεπαν για τον ΓΑΠ κάποιοι δημοσκόποι;

Μήπως τελικά οι δημοσκόποι φοβήθηκαν μην πέσουν, για μια ακόμη φορά, έξω στις προβλέψεις τους;

Μήπως σταμάτησαν τις μετρήσεις επειδή και οι ίδιοι διαπίστωσαν, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, μια μεταστροφή του κλίματος υπέρ του Παπανδρέου;

Μήπως η ανάγκη να κάνουν οπωσδήποτε δημοσκοπήσεις υπαγορεύθηκε από άλλους (και ποιούς;) λόγους παρότι γνώριζαν πως τα δείγματα των 500, 1.000, 2.000 ακόμη και των 4.000 δεν ήταν αρκετά για να βγάλουν ορθά συμπεράσματα;

Μήπως, μήπως, μήπως.

Εν πάση περιπτώσει.

Αν πάντως διαψευστούν οι προβλέψεις τους και ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν είναι πρώτος και στο δεύτερο γύρο δεν είναι το δίδυμο Ανδρουλάκη - Λοβέρδου τότε θα πρέπει να ψάξουν να δουν τι έφταιξε και να μας πουν το λάθος τους.

Θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα μεθοδολογικά τους εργαλεία, αφού προφανώς δεν είναι τα σωστά.

Λέμε αυτό γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι έχουν δίκαιο όσοι υποστηρίζουν ότι με τις προβλέψεις τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ψεύτικη πραγματικότητα υπέρ κάποιων υποψηφίων και εναντίον άλλων.

Ό,τι οι δημοσκοπήσεις τους ήταν όργανα πολιτικής και όχι φωτογραφίες της στιγμής.

Τι να πω!

Ελπίζω να έχουν αυτοί δίκαιο και τα πράγματα να είναι όπως τα προέβλεψαν.

Διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα.

Ακόμη και θεσμικής λειτουργίας της δημοκρατίας.

Αν πέσουν έξω στις προβλέψεις τους για το ΚΙΝΑΛ υποθέτω ότι νομιμοποιείται ο Αλέξης Τσίπρας να αμφισβητήσει την εγκυρότητα όσων δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χαμηλά ποσοστά και με διαφορές μεγάλες από την κυβέρνηση.

Το ίδιο και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα (ΚΚΕ, Βελόπουλος, Βαρουφάκης), αλλά και τα μικρά (και εκτός κοινοβουλίου) για τα ποσοστά που τους δίνουν.

Η πολιτική ζωή θα γίνει όπως το τσοπανόπουλο, με το "λύκος στα πρόβατα".

Αν τελικά, παρά τις προβλέψεις τους, νικητής αναδειχθεί ο Παπανδρέου τότε για μια ακόμη φορά θα αποδειχθεί ότι τις κομματικές αναμετρήσεις τις κερδίζει αυτός που δεν θέλει η λεγόμενη διαπλοκή συμφερόντων.

Όπως έγινε με την περίπτωση Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη το 2009 και Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου το 2007.

Κυριακή κοντή γιορτή.

Για να γίνει πάντως και Γιορτή της Δημοκρατίας θα πρέπει τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ και του ιστορικού ΠΑΣΟΚ να πάνε να ψηφίσουν.

Η αυξημένη συμμετοχή είναι αυτή που θα καταδείξει αν η Κεντροαριστερά μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή παράταξη με ρόλο στη διαχείριση των κυβερνητικών υποθέσεων.

Η αυξημένη συμμετοχή είναι η μόνη απόδειξη ότι οι ψηφοφόροι του ιστορικού ΠΑΣΟΚ θέλουν το Κίνημά τους να πρωταγωνιστήσει και πάλι στον πολιτικό και δημόσιο βίο των Ελλήνων.

Να υπάρξουν προοδευτικές λύσεις για τη χώρα και πατριωτικές απαντήσεις για το έθνος, όπως το έπραξαν, από τη θέση του πρωθυπουργού, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η εκλογή της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ θα δείξει αν αυτό το κόμμα θα ζωντανέψει και θα διεκδικήσει το ζωτικό χώρο που η ιστορία του ορίζει ή θα παραμένει μικρό και θα φθίνει, μέχρι να διαλυθεί, όπως θέλουν -και είναι λογικό- οι αντίπαλοί του...

18 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Λίλιθ 7:11 06/12/2021

    Το εξωτερικό αποφάσισε Ανδρουλάκη, παιδί του Σημίτη και υποστηρικτή τον Λοβέρδο ,ο οποίος είχε πει ότι θα τον στηρίξει (επί Φώφης )αν δεν περνούσε στο δεύτερο γύρο
    Πάλι ο Μητσοτάκης βρήκε δεκανίκι

  2. FEMA 23:13 05/12/2021

    ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΒΡΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ….

    ΚΟΝΤΕΥΕΙΣ ΝΑ ΜΟΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΜΑΡΕΒΑ…

    ΣΤΟ ΠΙΤΣ-ΦΙΤΙΛΙ ΤΙΣ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ 700 ΑΦΓΑΝΕΣ !!

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!

  3. Ο Τσίπρας είναι ο ηγέτης των Πακιστανών, των Αφγανών και λοιπών λαθρομεταναστών ο Τσίπρας, ο γιος του συνεργάτη της χούντας. Αυτός που το 2015 άνοιξε τα σύνορα σε όλους τους ισλαμιστές κακοποιούς για να εισβάλουν στην πατρίδα μας. FEMA τέτοιον ηγέτη της πλάκας και της καρπαζιάς πραγματικά στον χαρίζουμε.

  4. FEMA 19:49 05/12/2021

    ΑΠΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ=ΤΣΙΠΡΑΣ !!

    ΔΗΛΑΔΗ 30% ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!

    ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ- ΣΤΟΝ ΟΚ ΚΑΙ ΝΟ-NAME

    ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ -Ζ-

    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ !!

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ !!

    ΑΝΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ…..

  5. FEMA 19:17 05/12/2021

    @ΟΚ

    ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΕΣΕΝΑ ΝΑ …ΠΟΝΑΣ !!

    Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟ !!

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ…ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΞΑΝΑ !!

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ !!

    ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ…..

  6. Οκ 16:22 05/12/2021

    Άπαγε Δαν…
    Πότε θα ψηφισεις για αρχηγο συριζα;!
    Φεμα καρναβαλι του διαδικτυου πονας;!

  7. MANOS 15:37 05/12/2021

    Ειπαμε, απο αυριο με αρχηγο τον Γιωργο καθε κατεργαρης, που ξεφυγε το 2009-2011, στον παγκο του. Οσο για το ρετσινολαδο, κερασμενο απο τον ΓΑΠ.

  8. Αμόρφωτε Μπόγδη σου θίξαμε το άθλιο κόμμα σου και τον Αμερικανοεβραίο ηγέτη σου. Οι δρξιιοί μπορεί να σε ψηφίσουν, οι πραγματικοί δεξιοί και πατριώτες ποτέ. Γιάννη εσύ πήγαινε να κοιμηθείς γιατί μόνο στα όνειρα σου θα ξαναδείς το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση,κρετίνε.

  9. Οκ 12:53 05/12/2021

    Οι προδότες fema κι Δαν ας σιωπήσουν.
    Ανεξαρτήτως νικητή τέτοια συμμετοχή λαού στον σύριζα ούτε την ονειρεύονται οι σταλινίσκοι …

  10. FEMA 10:50 05/12/2021

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!

    ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ..

    ΑΠΛΑ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ….

    ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

  11. Γιάννη δεν σου μίλησε κανείς εσένα γελοίε. Θα είμαι ξύπνια και θα κατηγορώ κάτι καθάρματα σαν τον Μπόγδη (και εσένα για στέλεχος του κλεφτοπασόκ σε κόβω) που με την εμμονή τους σε ένα φασιστικό και ολοκληρωτικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ μας χρεοκόπησαν και μας διέλυσαν. Μπόγδη είσαι ένας αλήτης του κλεφτοπασόκ χωρίς επιχειρήματα και χωρίς τάση αυτοκριτικής. Πάρε τον Αβουρή και τραβάτε για τον άλλο κόσμο. Από την Μυτιλήνη ήταν η μάνα σου Πατρινιά. Αριστερή και άπλυτη για αυτό και έβγαλε ένα κατακάθι σαν εσένα. Φτου σου αλήτη.

  12. NO NAME 9:00 05/12/2021

    κ. Φελέκη άφησε τα ερωτήματα για τις εταιρίες στοιχημάτων και απόψε θα διαπιστώσεις ότι το πουλεν που υποστηρίζεις θα το τιμωρήσει ο λαός του ΠΑΣΟΚ για τη προδοτική διάσπαση που έκανα το 2015 δημιουργώντας νέο κόμμα βοηθώντας εμμέσως το ετερον πουλεν σου το Τσίπρα να εκλεγεί. Κυριακή κοντή γιορτή.

  13. Ζ 8:52 05/12/2021

    Όπως έδειξαν από νωρίς οι στοιχηματικές ο Λοβέρδος είναι πολύ πίσω. Βέβαια αρκετοί δίνουν ακόμα 1ο τον Ανδρουλάκη αλλά με μικρή διαφορά. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο Παπανδρέου θα κερδίσει με άνεση τον Ανδρουλάκη και ως επόμενος αρχηγός θα αυξήσει αρκετά το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ και όχι αναγκαστικά κυρίως εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, και με απλή αναλογική, περιμένω να δω μια προοδευτική συνεργασία με βάση προγραμματικές συμφωνίες για περισσότερο κοινωνικό κράτος, δημόσιες υποδομές, προστασία αδύναμων πολιτών και δίκαιη (αυξημένη) φορολόγηση του 5% των πλούσιων οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ αυτά που τους αναλογούν! Ο Παπανδρέου είναι η τελευταία ελπίδα οποιουδήποτε δημοκρατικού πολίτη για να γλυτώσουμε από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του Μητσοτάκη, της ΝΔ και της ακροδεξιάς που εμπεριέχει!

  14. Γιάννης 22:06 04/12/2021

    Μαργαρίτα άντε γύρνα πλευρό και κοιμήσου.

  15. Τα σχόλια της Μαργαρίτας Βερύκιου από κάποιο νησί —δεν με αφορά εάν είναι η Ζάκυνθος ή, η Μυτιλήνη aφου κάτι τέτοιο είναι προσωπικό της δεδομένο για να επαίρεται ή όχι —,… είναι γεμάτα μίσος για Εβραίους , Μαύρους , Κίτρινους ,Πακιστανούς και Αλλόθρησκους Πρόσφυγες και μετανάστες !
    Απόδειξε, έτσι νομίζω εγώ, ότι η γυναίκα η ίδια είναι φασίστρα με Ναζιστικες ιδέες και πρακτικές…
    Χρησιμοποεί δε το μόνο της εργαλείο που διαθέτει και είναι η βρώμικη γλώσσα της . Τώρα με αυτά ειπωμένα , η επικαιρότητα για μένα είναι ευχάριστη ,
    καθώς πήρα διαβεβαιώσεις από πενήντα (50) φιλους μου στο τηλέφωνο , ότι τους έχω πείσει και ότι θα πάνε αύριο στην κάλπη και θα ψηφισουν Παπανδρέου
    .Είμαι βέβαιος δε , ότι η γλώσσα της Μαργαρίτας θα φερει και δρξιιούς να μας ψηφίσουν
    και ο Παπανδρέου να βγει οπό την πρώτη Κυριακή …
    Την έχουν συρθεί οι και οι δεξί ιες νορμαλ γυναικες και , μόνον για χρυσααυγητεσσες συναδελΦες της ελπίζει .

  16. Παραμονή μιας αναμενόμενης πολύ Σπουδαίας μεταγραφής Δημοκρατών και Ενεργών Πολιτών για την πατρίδα μας !
    Όχι δεν μένουμε αδιάφοροι !
    Οι ενδείξεις μας οδηγούν στιο Συμπέρασμα , οτι παρά τις Δυσκολίες και τις προφυλάξεις απέναντι στην πανδημία , το ευρύ κοινό βρήσκει πολύ σοβαρούς λόγους ν ´ αφήσει τους καναπέδες των καθιστικών τους και να βρει το εκλόγικο τμήμα της περιοχής , της πόλης ή και του χωριου του ´ώστε να εκφραστεί πολιτικά !
    Ν ´αφήσει την αδράνεια !
    Ψηφίζοντας ενάντια στο σημερινό ήδη αραχνιασμένο Δίπολο της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ,
    Πως θα γίνει αυτό ;
    Εφοσον δεν έχουμε γενικές εκλογές; Θα ρωτήσετε …
    Σε πρώτη δόση φίλοι ,
    και ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μου ,ψηφίζουμε για πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ..
    Aυτόν που “ΔΕΝ τον κρατάει κανείς και τίποτε “
    παρά μόνον η δίκαια πρόοδος του συνόλου του λαού μας
    Aπό τα συμφραζόμενα για να βοηθήσω , συμπεραίνουμε επίσης ,
    ότι τον μεν κ. Λοβέρδο κρατάει, γερά ο διαπαστής του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν ,
    Βενιζέλος , τον δε Ευρωβουλευτή μας , που μας προέκυψε από καπου σαν την περαστική και ξεχασμένη “ ελιά “ κ. Ν,Ανδρουλακη ,
    η ίδια του η καρέκλα …
    την οποία φοβάται να εγκαταληψει….για να εργαστεί από κοντα στα προβλήματα μας .

    Αντιθέτως . ο καινουργιο μας αρχηγός , ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου ,
    ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν για να προωθήσει τα ελληνικά συμφέροντα ,
    Εγκατέλειψε , πολλά αξιώματα .
    Μερικά από αυτά που προσπαθούν να κατακτήσουν Από τον λαό , ξεγελώντας τον,,,,,,,

    Όπως ήδη έκαναν Βενιζελος , Σαμαράς , Τσίπρας Καμμενος , Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι γυρολόγοι πολιτικοί που έγιναν γνωστοί μόνον Γιαυτο , όχι για κάτι θε5θκοτρερο !
    Και οι Χρηστιδης , Γερουλάνος και Καστανίδης ;
    Καλοί εκ πρώτης όψεως μεν ,
    παρ ενοχλώντας την πορεία της Εκλαγής δε , του πλέον κατάλληλου !
    θα εχοουν όμως τον χρόνο και τις Ευκαιρίες
    Να υπηρετήσουν τον λαό μας και αυτοί στο εγγύς μέλλον , αν θελήσουν,
    που θα το κάνουν υπό τον νεο μας Αρχηγό

  17. FEMA 13:27 04/12/2021

    ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ- ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

    ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ !!

    ΑΛΛΙΩΣ-ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ…..

    ΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ…

  18. Να κάνουμε μια πρόβλεψη χωρίς κανένα ίχνος εκδίκησης για το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα. Εάν νικήσει ο Παπανδρέου ο Λοβέρδος δεν πρόκειται να μείνει στο κόμμα. Θα αποχωρήσει μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων του κινήματος. Σε μα τέτοια περίπτωση το ΚΙΝΑΛ η ΠΑΣΟΚ θα διασπαστεί. Στην ίδια περίπτωση νίκης του Παπανδρέου είναι πιθανόν με ακριβά ανταλλάγματα να μετέχει το ΠΑΣΟΚ σε δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΎΡΙΖΑ και με εναλλαγή στην Πρωθυπουργία, Και σε αυτήν την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα διασπαστεί, αφού πολλοί ψηφοφόροι του θα ενσωματωθούν στην Νέα Δημοκρατία. Με άλλα λόγια το ΠΑΣΟΚ έστω και με καθυστέρηση θα τελειώσει πολιτικά αφήνοντας πίσω τα συντρίμμια της διακυβέρνησης του. Φασίστα Μπόγδη ακροδεξιέ και χρυσαυγίτη χτυπήσου όσο θέλεις. Το κόμμα απόκομμα που υποστηρίζεις μας τελείωσε και εσύ μαζί του. Άντε και καλή ψυχή βρομύλε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.