ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός πρέσβης: Η επιστροφή των εβραϊκών αρχείων από τη Ρωσία στην Ελλάδα, νίκη του πνεύματος και της ανθρωπότητας

Η επιστροφή των εβραϊκών αρχείων από τη Μόσχα στην Ελλάδα, η δέσμευση και η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του να κτίσουν Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεύουν τη νίκη του πνεύματος και της ανθρωπότητας επί της βαρβαρότητας και των φρικαλεοτήτων εκείνης της τρομερής περιόδου στη ζωή και την ιστορία μας, τονίζει σε δήλωσή του ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη χώρα μας, πρέσβης Γιόσι Αμράνι.

«Η απόφαση του Προέδρου Πούτιν θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των μελλοντικών γενεών, στην Ελλάδα και όχι μόνο, σχετικά με την πλούσια εβραϊκή ζωή στην Ελλάδα, την τεράστια συμβολή της Εβραϊκής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και την καταστροφή που επέφερε το Ολοκαύτωμα. Η επιστροφή των αρχείων, η δέσμευση και η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του να κτίσουν Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεύουν τη νίκη του πνεύματος και της ανθρωπότητας επί της βαρβαρότητας και των φρικαλεοτήτων εκείνης της τρομερής περιόδου στη ζωή και την ιστορία μας» αναφέρει αναλυτικά στη δήλωσή του ο Ισραηλινός πρέσβης.

Σε ανάλογο πνεύμα, η πρεσβεία του Ισραήλ εκφράζει την ευαρέσκειά της σχετικά με την επιστροφή των εβραϊκών αρχείων από τη Μόσχα στην Ελλάδα με τα νέα για την επιστροφή των αρχείων των Ελληνικών Ισραηλιτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Σότσι μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, τονίζει πως προσμένει την επιστροφή των αρχείων στην Ελλάδα, που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την Ελληνική Προεδρία της IHRA (Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης του Ολοκαυτώματος).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.