ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητείται ενότητα, αλλά και …αύξηση των ποσοστών

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου στον ΄β γύρο

Στον ΄β γύρο και την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής προσβλέπουν τώρα στο Κίνημα Αλλαγής, για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του κόμματος. Το πρώτο ‘στοίχημα’, ωστόσο, αυτό της μεγάλης συμμετοχής, κερδήθηκε, με τους 270.000 πολίτες που έφτασαν στα εκλογικά κέντρα του Κινήματος Αλλαγής, να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, ακόμα και των πιο αισιόδοξων στελεχών. Έσπασε εξάλλου, το ‘ψυχολογικό όριο’ των 212.000 πολιτών, που είχαν ψηφίσει στην ενδοπαραταξιακή αναμέτρηση του 2017, και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας, με χιλιάδες πολίτες να περιμένουν για πολλή ώρα στην ουρά, προκειμένου να ψηφίσουν για νέο αρχηγό στο κόμμα τους.

Μεγάλος νικητής της χθεσινής βραδιάς ο Νίκος Ανδρουλάκης, που επικράτησε από την αρχή και δεν υστέρησε σε καμία φάση έναντι οποιουδήποτε εκ των συνυποψηφίων του. Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην μάχη ‘στήθος με στήθος’ μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου υποψηφίου για το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο, με τον Γιώργο Παπανδρέου όμως να προπορεύεται εξ αρχής και να διατηρεί αυτό το προβάδισμα ως το τέλος.

Στις δηλώσεις τους, οι δύο μονομάχοι του δεύτερου γύρου, εμφανίστηκαν ενωτικοί, ενώ κανένα σχόλιο για την στάση που θα κρατήσει στο εξής στην αναμέτρηση δεν θέλησε να κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που τερμάτισε τρίτος, χάνοντας το ‘εισιτήριο’ για τον ΄β γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Στη δήλωσή του λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εστίασε στο τρίπτυχο «ανανέωση – ενότητα – πολιτική αυτονομία», για το οποίο και δεσμεύτηκε, επιφυλάσσοντας ξεχωριστή αναφορά στην αείμνηστη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και την παρακαταθήκη της για ενότητα στο κόμμα. Μήνυμά του, ότι «η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει – το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» και στόχος του η ανανέωση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα.

Ότι επετεύχθη ο πρώτος στόχος για κινητοποίηση σημαντικού αριθμού πολιτών στην εκλογική διαδικασία ανέφερε στη δική του δήλωση αμέσως αργότερα ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι την ερχόμενη Κυριακή οι ψηφοφόροι αποφασίζουν για την τύχη, το μέλλον και την πορεία της παράταξης. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, αφού ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή , τους κάλεσε στην μάχη της επόμενης Κυριακής.

Και ενώ όντως το πρώτο στοίχημα για μεγάλη συμμετοχή κερδήθηκε, το νέο στοίχημα τώρα, είναι αυτό της βελτίωσης των ποσοστών του κόμματος, με τον νέο πρόεδρό του να έχει να αναμετρηθεί πλέον, όχι με το 8,1% των εκλογών του 2019, αλλά με το δημοσκοπικό 10% των τελευταίων εβδομάδων και να πρέπει να το ξεπεράσει. Αυτό όμως, σε δεύτερο χρόνο, αφού τώρα, η Χαριλάου Τρικούπη έχει μάτια μόνο για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και τον ΄β γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Λίλιθ 16:15 06/12/2021

    Ο Ανδρουλάκης θέλει επαναφορά του Βενιζέλου και θεωρεί προοδευτική δύναμη τον Μητσοτάκη Είναι κάτι σαν το Ποτάμι ,με την στήριξη της δεξιάς .Πήγαν και ψήφησαν Ανδρουλάκη δεξιοί και το (γνωρίζω καλά)να μη φανούν κιόλας ψηφίζοντας Λοβέρδο
    Θέλουν να αφανίσουν τους Παπανδρεικούς …

  2. Θ.Τ. 13:30 06/12/2021

    Με Ανδρουλάκη ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΆΜΕ. Γιά όποιον ενδιαφέρεται να ξεκολλήσει ο «χώρος» αλλά προπάντων ΚΑΙ η ΧΩΡΑ από Μητσ και Τσίπρα . . .

  3. ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΜΟΥΓΚΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΦΜ ΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ…….

  4. Manos 11:33 06/12/2021

    Ναι σωστα, χωρις παθη και κοσμια οπως παντα και κυριως χωρις βρισιες. Κοσμια λοιπον ρωτω καποιον που γνριζει απο πολιτικη να μου πει αν γνωριζει φυσικα.
    1. Ο κ.Ανδρουλακης εφ’οσον παντα ειχε βλεψεις (και καλα εκανε) για την αρχηγια το ΚΙναλ-Πασοκ, γιατι δεν
    εβαλε υποψηφιοτητα για βουλευτης και προτιμησε την Συγουρια της Ευρωβουλης και οτι πισω απο αυτην.
    2. Με ποιον τροπο και για περισσοτερο απο 1.5 χρονο θα εκπροσωπει το κομμα στην Βοουλη.
    3. Το εχει εξηγησει ο ιδιος πως θα εκπροσωπειται (προφανως απο καποιον Βουλευτη), αλλ αδυνατο να
    καταλαβω ποιος θα τον γνωριζει μετα απο τοσο μεγαλο διαστημα εαν ειναι αρχηγος ο ιδιος ή αυτος που θα
    μιλαει γιαυτον.
    4. Εαν ο ιδιος ειναι πεπισμενος οτι εχει αρχηγηκες αρετες και την πειρα να αναγεννησει το Πασοκ και
    κυριως να φερει πισω αυτους που εφυγαν προαλλα κομματα ή θα αρκεστει στο 8% οσο ειναι και το ποσοστο
    των ψηφισαντων στην καλλιτερη περιπτωση.
    5. Τελος εαν γνωριζει ο κ.Ανδρουλακης και να εξηγησει γιατι Συριζα καιδευτερευοντως η ΝΔ τριβουν τα χερια
    τους με την προοπτικη Αρχηγος να ειναι ο ιδιος ( και μην πει καποιος οτι δεν ειναι ετσι)

    Ολα βεβαια μενει να αποδειχθουν στην πραξει και οχι οτι φανταζεται ο καθενας οπως καλη ωρα εγω..

  5. Χθες 5 του Δεκέμβρη 2021,
    Εξασφαλίστηκε η ενότητα του κόμματος ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ .
    ΟΙ δυο εναπομείναντες μονομάχοι έχουν συμφωνήσει να πάνε το κόμμα σε Συνέδριο το ταχύτερο δυνατόν, για να αποφασισθεί από εμάς της βάσης του , αν θα το γυρίσουμε σε ΠΑΣΟΚ. Με τα συμωβολα του και την ατζέντα της προόδου . Της πράσινης μάλιστα !
    Επίσης, έχουν συμφωνήσει για τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ τους οι κ. κ. Ανδρουλακης και Παπανδρέου για να γίγει γνωστό καλύτερα στους εκλογείς της ερχόμενης Κυριακής ποιός είναι ποιός , αλλά και τι πρεσβεύει ή , καταστρώνει και ονειρεύεται για την Δημοκρατική αλλαγή της κοινωνίας και της καθημερινής μας ζωής στην δοκιμαζόμενη από τα πάθη φτωχευμένη μας Χώρα ….!
    Ας κάνουμε και μείς από αυτον τον φιλόξενο χώρο εδώ , τις δικές μας παρατηρήσεις με κόσμιο , ηθικό και πολιτικό λόγο , χωρίς βρισιές και βρώμικη γλώσσα .
    Να συμβάλουμε δηλ. στην τελική απόφαση των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής για να ζυγίσουν σωστά τον νεο Αρχηγό τους . Τον λάτρη της πατρίδας μας και όχι τον επικαρπουμενο καρέκλες !
    Διαφορετικά ο κ. ΑΝρουλακης θα είχε ήδη παραιτηθεί από Ευρωβουλευτής. Για να είναι εδώ στην Νέα πορεία του Κόμματος του και στην Βουλή μας .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.