ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ...

Το προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι ισχυρό.

Οι εννέα μονάδες διαφοράς είναι δύσκολο να καλυφθούν από τον Γιώργο Παπανδρέου όχι όμως και ακατόρθωτο.

Το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι χαρακτηριστικό.

Για την εκλογή ηγεσίας της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2015 πρώτος ήρθε με 39,80% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και δεύτερος με 28.50% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 20.30% και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης με 11.40%.

Στο δεύτερο γύρο δεν εξελέγη ο Μεϊμαράκης, παρότι είχε προβάδισμα 11,30%, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 52,43%.

Υπάρχουν κι άλλα πολλά παραδείγματα, σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις και σε ολόκληρο τον κόσμο όπου τελικός νικητής δεν ήταν αυτός που είχε στον πρώτο γύρο το προβάδισμα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι ο Ανδρουλάκης το πρώτο φαβορί για τη νίκη.

Κάθε άλλο.

Οι πιθανότητες είναι υπέρ του.

Ενδεχομένως και η αριθμητική.

Αν δεχθούμε ότι οι ψηφοφόροι των Γερουλάνου και Καστανίδη βρίσκονται πιο κοντά στον Παπανδρέου, τότε η διαφορά είναι μαχητή και θα εξαρτηθεί από τι θα πράξουν όσοι ψήφισαν τον Χρηστίδη και κατά μείζονα λόγο τον Λοβέρδο.

Η φιλολογία των προηγούμενων ημερών έλεγε ότι ο Λοβέρδος και οι επιτελείς του βρίσκονται πιο κοντά στον Ανδρουλάκη, αλλά αυτό μέλει να αποδειχθεί.

Υπέρ του Ανδρουλάκη θα λειτουργήσει και η αποχή εφόσον στις 13/12 προσέλθουν λιγότεροι να ψηφίσουν και ο ίδιος δεν λάβει μικρότερο αριθμό ψήφων από όσους έλαβε.

Από αυτή την άποψη ο Γιώργος Παπανδρέου θα χρειαστεί να καλύψει διαφορά όχι εννέα μονάδων, αλλά ίση περίπου με αυτή που είχε ο Μητσοτάκης από τον Μεϊμαράκη.

Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Στα μείον του Νίκου Ανδρουλάκη, στη σύγκριση με τον Γιώργο Παπανδρέου, αναμφίβολα είναι η απουσία του για ένα και περισσότερο χρόνο από το Κοινοβούλιο και μάλιστα σε μια περίοδο έντασης, που σημειώνονται ρωγμές στα δύο μεγάλα κυβερνητικά κόμματα και με τους αρχηγούς να σηκώνουν το μεγάλο βάρος της αντιπαράθεσης.

Την ερχόμενη Κυριακή οι εκλέκτορες θα πρέπει να ξέρουν ποιός θα ηγείται του ΚΙΝΑΛ στις μάχες στο Κοινοβούλιο.

Άρα η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη θα πρέπει να ψηφιστεί ως δίδυμο με τον εκπρόσωπό του στη Βουλή, εφόσον είναι τελικά αυτός ο νέος αρχηγός.

Θα ψηφίζουν Ανδρουλάκη και θα τους βγαίνει, όπως λένε Κωνσταντινόπουλος, Σκανδαλίδης ή δεν ξέρω ποιός άλλος;

Είναι ένα πρόβλημα που το έθεσαν μετ' επιτάσεως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Εύα Καϊλή, αλλά απάντηση δεν πήραν.

Τώρα όμως, που η μάχη είναι ανάμεσα σε δύο και δεν έχει άλλο γύρο εκλογής, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να αποφύγει να ονοματίσει τον αντικαταστάτη του.

Ενδεχομένως και να τον συμφέρει να αποκαλύψει τον "αντ' αυτού" αφού οι ψηφοφόροι θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον Παπανδρέου και ένα "δίδυμο", που μπορεί, εφόσον το δεύτερο πρόσωπο είναι ικανό, να ανταποκριθεί με επάρκεια στο σύνολο των καθηκόντων μιας ηγεσίας.

Το μεγαλύτερο μείον πάντως του Ανδρουλάκη συγκριτικά με τον Παπανδρέου είναι η πολιτική και θεματική ατζέντα.

Ο ένας παίζει Τσάμπιονς Λινγκ και ο άλλος στο λίγκα της Δαλματίας.

Βέβαια, ούτε και αυτό, θα μου πείτε, παίζει ρόλο για ένα κόμμα που το κυρίαρχο (και εναπομείναν) χαρακτηριστικό του είναι η γραφειοκρατία και η λίπανση των μηχανισμών του και όχι οι κινηματικές τους αναφορές.

Εξυπακούεται πως εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, με συγκεκριμένους στόχους και ιεραρχημένες προτεραιότητες, οι ψηφοφόροι μπορούν να το ζητήσουν ακόμη και να το απαιτήσουν από τον Παπανδρέου, αλλά είναι μάλλον αρκετά πρόωρο να αιτηθούν απαντήσεων από τον Ανδρουλάκη.

Σε κάθε περίπτωση την ερχόμενη Κυριακή οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ θα κληθούν να αποφασίσουν ποιός εκ των δύο μπορεί, εν τοις πράγμασι και όχι στα λόγια, να αμφισβητήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μητσοτάκη και του Τσίπρα και να καταστήσει την Κεντροαριστερή παράταξη εκ νέου υπολογίσιμη -και για τη διαχείριση των κυβερνητικών υποθέσεων- δύναμη.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αποφασίσουν όχι για τον συσχετισμό δύναμης των κομματικών ομάδων, αλλά για τον πολιτικό και εκλογικό συσχετισμό που θα προκύψει από την κάλπη των εθνικών εκλογών.

Ο αρχηγός βγαίνει από την εσωκομματική κάλπη, αλλά η αξιοσύνη του θα μετρηθεί στην εθνική κάλπη.

Αν μπορεί να προσφέρει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η χώρα και οι πολίτες είναι το κριτήριο για το ποιός κάνει και ποιός όχι για αρχηγός.

Ικανός και επιθυμητός για αρχηγός πρέπει να είναι αυτός που θα προσδώσει δυναμική στο γεγονός ότι 270.000 προσήλθαν, εν μέσω πανδημίας, για να εκλέξουν ηγεσία σε ένα μικρό κόμμα, που μέχρι πριν 40 ημέρες όλοι του είχαν γυρισμένη την πλάτη και οι δημοσκόποι του έδιναν ποσοστά της τάξεως του 5-6%.

Αυτός που το 8% των εκλογών του 2019 μπορεί να το κάνει 12% και 15% είναι ο νέος ηγέτης, που χρειάζεται το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ, η Κεντροαριστερή παράταξη.

Είναι ο Ανδρουλάκης; 

Είναι ο Παπανδρέου;

Θα το μάθουμε την Κυριακή.

Οι εκλέκτορες θα βάλουν κάτω τα υπέρ και τα κατά των δύο, θα δουν αν ήταν ορθή η κρίση τους την πρώτη Κυριακή και ανάλογα θα πράξουν.

Είτε παραμένοντας στην χθεσινή τους απόφαση είτε αλλάζοντάς την.

Δυοίν θάτερον.

Α, μην το ξεχάσω δύο μέρες μετά, στις 15 Δεκεμβρίου, ο νέος αρχηγός θα πρέπει να μιλήσει στη Βουλή με τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα, τον Κουτσούμπα και τους υπολοίπους για τον προϋπολογισμό.

Η εμφάνισή του εάν είναι καλή μπορεί να συντηρήσει ακόμη και να αυξήσει τη δυναμική των 270.000 εκλεκτόρων.

Από την ποιότητα της αντιπολιτευτικής κριτικής και το περιεχόμενο των εναλλακτικών προτάσεων, που θα αναπτύξει, σε σημαντικό βαθμό θα δούμε αν μπορεί να εκμεταλευθεί τη δυναμική των 270.000 και να την μετατρέψει σε σοβαρή και αξιοπρόσεκτη πολιτική και εκλογική επιρροή.

Υποθέτω ότι και αυτό θα βρίσκεται μεταξύ των κριτηρίων, τα οποία θα λάβουν υπόψιν τους όσοι την Κυριακή θα αποφασίσουν για την πορεία και το μέλλον της Προοδευτικής Παράταξης...

13 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ θα εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι θέλουν αυτόν που μας χρεοκόπησε, τον δικό τους άνθρωπο. Αυτόν που είχε συμμετοχή σε όλες τις εγκληματικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Τα ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας και ο Τσίπρας εκλέγουν τον νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ.

  2. FEMA 12:27 07/12/2021

    @ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ

    ……Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΠΟΥ ΘΥΜΟΤΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΥΜΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ !!!

    ΕΣΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ -ΝΕΟΛΑΙΑ-ΜΕ ΕΚΑΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ !!

    ΘΑΥΜΑ-ΘΑΥΜΑ ΚΑΛΕ !!

    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ !!

    ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΙΛΗ…
    .
    ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΠΑΣΟΚΑ-ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ – ΕΓΚΑΙΡΑ !!

    ΠΑΡΗΓΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ -ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ(!) ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗ

    ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΘΕ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!

    ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΑΠΙΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΤΑΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ

    ΕΝΑΣ ΥΠΟΔΙΚΟΣ !!!??

    ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ….ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΙΜΙ….

    ΠΟΛΑΚΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

    ΧΩΡΙΣ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ….

  3. Το ευτύχημα είναι ότι στις κάλπες την Κυριακή εμφανίστηκαν νέοι άνθρωποι. Νεολαία!!!!!! Το δυστύχημα είναι εμφανίστηκαν και γέροι που μυρίστηκαν παραγοντιλίκι και βγήκαν από τα καβούκια τους και παρίσταναν τους ΠΑΣΟΚους. . Ενας μπάρμπας δεν θυμόταν ότι προηγήθηκαν άλλες τέσσερεις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2009 και μετά . Θυμόταν μόνο το 2007!!!! Προφανώς έχει λαθρομεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια προς τους Πολάκηδες και δεν πάταγε….. Προσοχή στον νεο Πρόεδρο με όλους αυτούς.

  4. FEMA 20:30 06/12/2021

    @Νεο

    ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

    ΣΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ- ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ- ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

    ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?

    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ?

    Η ΖΩΗ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ……ΣΥΝΤΟΜΑ..

  5. MANOS 19:03 06/12/2021

    Συμφωνω με τον τελευταιο σχολιαστη. Εκεινοι που εριξαν τον Παπανδρεου, τα τσιρακια του ΒΒ θα ξανακανουν τοιδιο κσι τωρα σκομη και αν ο ΓΑΠ προηγειτο με 9 μοναδες και θα το εκοβαν την Αρχηγια. Οι νεκροθαφτες των Παπανδρεου που θα κρατησουν για αλλη μια φορα τα ποσοστα του Πασοκ στο 6% και ισως και για τελευταια πριν την οριστικη διαλυση. Ο κυριαρχος Λσος αυτο αποφασισε αφου εφαγε για μια ακομη την φολα της δηθεν ανανεωσης. Ολοι αλλα και εσυκ. Καστανιδη και Γερουλανο? Κριμα….

  6. Έτσι έκαναν και το 2012. Με τις πρώτες δυσκολίες να φύγει να φύγει ο Παπανδρέου. Παρέδωσε στον Βενιζέλο γιατί αυτόν θεωρούσε τον πιο κατάλληλο. Και όταν λέμε παρέδωσε. Παρέδωσε. Ίσως ήταν και το μοναδικό σφάλμα του εκείνης της εποχής που το πληρώνει ακόμα και ο Παπανδρέου και το ,ΠΑΣΟΚ. Λοιπόν πήρε το κόμμα ο Βενιζέλος και το πήγε στο 2.5%. και μη μου πείτε ότι έφταιξε ο Παπανδρέου που έφυγε και έφτιαξε τι ΚΙΔΗΣΟ. Μα ήδη και πριν προς το τέλος του 2014 περί του 5%ηταν τα ποσοστά του. Και μου πείτε ότι ο Βενιζέλος δεν έχει πολιτικό βάρος. Κατά την εκτίμηση μου το ίδιο και χειρότερο θα συμβεί και με τον Ανδρουλάκη που ούτε το πολιτικό βάρος του Βενιζέλου έχει ποσω δε μάλλον του παπανδρεου. Εδώ θα είμαστε.

  7. Νέος 17:04 06/12/2021

    Επόμενο να είναι στα κάγκελα οι Μητσοτακικοί και οι Τσιπραίοι αφού πλέον και οι δύο είναι φθαρμένοι. Λογικά, οι φίλοι και τα μέλη της Δημοκρατικής Παράταξης θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι. Κάποιοι, είναι πιο εξοργισμένοι και από τα φασισταριά της ΝΔ και τους εναλλακτικούς του Σύριζα. Γιατι άραγε;;

  8. FEMA 14:42 06/12/2021

    ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .

    ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ-Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ Η ΟΧΙ?

    ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΤΙΣ

    …ΤΑΜΠΕΛΕΣ?

    ΟΤΑΝ ΕΠΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ-ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ

    ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ -ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!

    -ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕΣ ΟΜΩΣ….ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…

    ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ–ΑΛΛΑ…..Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ….
    .
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ- ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ

  9. Manos 14:00 06/12/2021

    ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ….
    Μα τι κοτσανες ειναι αυτες ρε κοριτσι μου??? Εγω που το σχολιασα ειμαι Δεξιος του Κιναλ?? Ειναι να τρελλενετε κανεις με αυτα που διαβαζει. Συνηθως δεν απανταω ουτε ανοιγω διαλογο με κανεναν αλλα κετ’εξαιρεση απαντησα γιατι αγανακτει κανεις με τις ταμπελες που κολλαει ο καθενας χωρις να φνωριζει τον αλλο. Τι πικρα και που την ειδες??? Δηλαδη για να πει καποιος την γνωμη του για τα πολιτικα πραγματα πρεπει να ειναι φανατισμενος και πορωμενος??? Ελεος….και χωρις συνεχεια αλλη.

  10. FEMA 10:53 06/12/2021

    ΠΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΕΠΩ !!

    ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ….
    .
    ΞΥΔΑΚΙ ΠΑΙΔΙΑ-ΞΥΔΑΚΙ !!

    ΕΡΧΕΤΑΙ….

  11. ΜΑΝΟΣ 9:21 06/12/2021

    Δεν ξερω ποιος θα βγει γιατι δεν ξερω αν οι ψηφοφοροι του Πασοκ θελουν να μεινουν στο 6-8% με Ανδρουλακη.
    Εαν αυτοι πυ τον ψηφισαν νομιζουν οτι θα γινει ανανεωση και αναταση του Πασοκ, τοτε λυπαμαι αλλα μαλλον κανουν τραγικο και ολεθριο λαθος για τον χωρο αυτο. Τριβουν τα χερια τους οι Νεοδημοκρατες και οι Συριζαιοι αφου θα παιζουν μπαλλα μονοι τους στην Βουλη και οταν θα ελθουν οι καλπες δεν θα θυμαται κανεις ποιος ειανι α Αρχηγος του Κιναλ!!!!! Συντροφοι δεν ειναι λογια υποτιμησης ή πικρας απο καποιον που φανταζεστε οτι ψηφισε τον εκλεκτο του και δεν βγηκε αλλα ειναι ισχυρο ενστινγτο χωρις να ειναι ουτε εκλογολογος ουτε πολιτικος αναλυτης. Οτι λεμε και γραφουμε μαινουν, οποτε σε μια τετοια περιπτωση επικρατησης Ανδρουλακη (αμπαλος με ποδοσφαιρικους ορους), οι επομενες δημοσκοπισεις θα δειξουν το ορθον ή το λαθος τις επιλογης.

  12. Θ.Τ. 8:28 06/12/2021

    Με Ανδρουλάκη δεν ξεκολλάμε σαν χώρος και προπάντων δεν ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ Η ΧΩΡΑ . . .

  13. κ. Φελέκη ακόμη αναρωτιέσαι ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ? Βγείτε από το δημοσιογραφικό καβούκι σας και τις ξεπερασμενες ιδεολογιε σας και αφουγκραστητε το κόσμο και τις αντιλήψεις του.
    Η ήττα του φίλου σας Γιώργου, είναι ξεκάθαρο μήνυμα για την επερχόμενη ήττα του έτερου φίλου σας Αλέξη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.