ΚΟΣΜΟΣ
Δείτε αναλυτικά
Πορτογαλία: Διαλύεται το κοινοβούλιο ενόψει των εκλογών της 30ής Ιανουαρίου

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του σχεδίου του προϋπολογισμού που είχε καταθέσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας τον Οκτώβριο.
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα όρισε με διάταγμα τη διάλυση του κοινοβουλίου σήμερα, στο τελευταίο εναπομένον επίσημο βήμα ενόψει των πρόωρων γενικών εκλογών της 30ης Ιανουαρίου, έγινε γνωστό από το γραφείο του.
Το διάταγμα εκδόθηκε την τελευταία πιθανή ημέρα για τη διάλυση του κοινοβουλίου, που πρέπει να λάβει χώρα τουλάχιστον 55 ημέρες πριν από τις εκλογές.
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του σχεδίου του προϋπολογισμού που είχε καταθέσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας τον Οκτώβριο, μια εξέλιξη με την οποία τερματίστηκε η σχετική πολιτική σταθερότητα της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια.
Οι Σοσιαλιστές ηγούνται στις δημοσκοπήσεις εξασφαλίζοντας ποσοστό μεταξύ 38,5% και 39%, πολύ μπροστά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών με ποσοστό 24,6%-28,1%, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

e-πιλογές

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας!
Σεπτέμβριος. Nέο ξεκίνημα στο σχολείο, στη δουλειά, στη φοιτητική ζωή. Μετά την ...
e-ΕΦΚΑ
Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το μήνα Οκτώβριο 2023 και μετά
Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει τις νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το ...
Νέα επεισόδια για τις σειρές «Creepshow», «Chucky» και «SurrealEstate»
Οκτώβριος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του «Frasier» και πρεμιέρα για τις σειρές «Fellow Travellers» και «The Long Shadow»
Ο Οκτώβριος έρχεται δυναμικά στην COSMOTE TV και μαζί του φέρνει 16 συναρπαστικές ...
Δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων
Σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε ...