ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία

Πούτιν: Λανθασμένη η απόφαση των ΗΠΑ να μποϋκοτάρουν του χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε το διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο το 2022, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ως λάθος, αποδίδοντάς το στην επιθυμία τους να περιοριστεί η ανάπτυξη της Κίνας.

«Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και λανθασμένη. Είχα μια συζήτηση με έναν από τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ και μου είχε πει ότι τα μποΐκοτάζ των Ολυμπιάδων στο Λος Άντζελες και στην Μόσχα ήταν ένα μεγάλο λάθος και για τις ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ συνεχίζουν το ίδιο χαβά. Πού οφείλεται αυτό; Στις απόπειρες να περιοριστεί η ανάπτυξη της Κίνας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν θα εμποδίσει την ανάδειξη της Κίνας ως παγκόσμιου ανταγωνιστή εμπλέκοντας την πολιτική στον αθλητισμό.

«Ο αθλητισμός, όπως και η τέχνη, πρέπει να ενώνουν τους ανθρώπους. Και όταν στερούν από τον αθλητισμό τις βασικές του αξίες, βλάπτεται όλη η παγκόσμια κοινότητα. Η στήριξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών καταργείται, αυτό είναι λάθος», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Βρετανία ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι θα μποΐκοτάρουν τους επικείμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, υποστηρίζοντας ότι έλαβαν αυτή την απόφαση λόγω των συστηματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Το Πεκίνο είχε καταδικάσει την απόφασή τους αυτή χαρακτηρίζοντάς την ως προδοσία των ολυμπιακών αρχών.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πόπη 18:51 23/12/2021

    Ο Ελληνικός Λαός λέει το εξής » ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ » . Δυστυχώς οι Δυτικοί δεν βλέπουν τις δικές τους αμαρτίες και λάθη , αλλά βλέπουν τα λάθη των άλλων , και τα δικά τους τα βάζουν κάτω από το χαλί νομίζοντας ότι έτσι δεν φαίνονται .
    Κύριοι της Δύσης οι αμαρτίες σας είναι πολύ περισσότερες από αυτές των χωρών της Κίνας και της Ρωσίας .
    Κύριοι της Δύσης προσέχετε διότι ο Λάκκος που ανοίγετε για αυτές τις δυο χώρες θα πέσετε εσείς πρώτα και μετά αυτές από πάνω και θα σας πλακώσουν .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.