ΕΛΛΑΔΑ

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου

Πρόγραμμα υποτροφιών του Ινστιτούτου McCain-McCain Global Leaders

Είκοσι πέντε υποτροφίες για νέους που δραστηριοποιούνται ενεργά υπέρ της προώθησης της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας δίδονται για το 2022 στο πλαίσιο του προγράμματος McCain Global Leaders.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου: https://www.mccaininstitute.org/wp-content/uploads/2021/10/MGL-Application.pdf

Το πρόγραμμα McCain Global Leaders, με στόχο την υποστήριξη νέων με ηγετικό χαρακτήρα από όλο τον κόσμο, ώστε να αντιμετωπίσουν μελλοντικές διεθνείς προκλήσεις, διοργανώνει το Ινστιτούτο Mc Cain, με έδρα την Ουάσιγκτον: https://www.mccaininstitute.org/programs/leadership-programs/mccain-global-leaders/

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 μηνών, διεξάγεται διά ζώσης και διαδικτυακά και αναζητά υπότροφους που θα ενσαρκώνουν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, την «κληρονομιά» του γερουσιαστή John Mc Cain, «υπηρετώντας έναν σκοπό μεγαλύτερο από τον εαυτό τους».

Προβλέπονται τέσσερις θεματικές, μία για κάθε γεωγραφική περιφέρεια (Αμερική, Ευρώπη & Ευρασία, Αφρική, Ασία & Ωκεανία), καθώς και συγκεκριμένες χώρες - στόχοι εντός κάθε περιφέρειας.

Για την Ευρώπη /Ευρασία, στην οποία εντάσσεται η χώρα μας, αντιστοιχεί η θεματική της προάσπισης της Δημοκρατίας μέσω της πρόληψης της παραπληροφόρησης και του εξτρεμισμού.

Ως προς το προφίλ των υποψηφίων, θα πρέπει να είναι νέοι ηλικίας μεταξύ 25-40 ετών, με αντικείμενο απασχόλησης άμεσα συνυφασμένο με μία από τις ως άνω θεματικές ανά γεωγραφική περιφέρεια, προσηλωμένοι σε έναν σκοπό ευρύτερο των στενών προσωπικών επιδιώξεων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης σε χαρακτηριστικά διαφορετικότητας των υποψηφίων σε σχέση με το φύλο, εθνότητα, αναπηρία, πολιτικές απόψεις, οικονομική κατάσταση και εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.