ΚΟΣΜΟΣ

«Βλέπουμε μια επιδημία ανεμβολίαστων»

Αυστραλία-κορωνοϊός: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός κρουσμάτων

Το κύμα της παραλλαγής Όμικρον στην Αυστραλία πιθανόν έχει πλησιάσει στην κορύφωσή του, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, προειδοποιώντας ωστόσο ότι τα ημερήσια κρούσματα θα παραμείνουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ για «τις επόμενες λίγες εβδομάδες» μετά την καταγραφή περισσότερων των 100.000 κρουσμάτων για τέταρτη συνεχή ημέρα.

Έχοντας περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού μέσω αυστηρών περιορισμών σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, η Αυστραλία καταγράφει τώρα μολύνσεις ρεκόρ λόγω της παραλλαγής Όμικρον. Οι περισσότερες περιοχές της χώρες έχουν προσαρμόσει τη στρατηγική τους προκειμένου οι πολίτες να μάθουν να ζουν με τον ιό, καθώς έφθασαν σε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Φέτος έχουν καταγραφεί πάνω από 1,2 εκατ. μολύνσεις, συγκριτικά με 200.000 για το 2020 και το 2021 μαζί.

«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με αυτό και νομίζω ότι θα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που θα διαγνωσθεί στην Αυστραλία τις επόμενες λίγες εβδομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής αξιωματούχος για την Υγεία Πολ Κέλι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, αναφερόμενος στην έξαρση της Όμικρον. Ωστόσο τα στοιχεία από ορισμένες πολιτείες «με οδηγούν να πιστέψω ότι είμαστε κοντά στην κορύφωση αυτού του κύματος σε ό,τι αφορά τα κρούσματα».

Οι μολύνσεις έχουν μειωθεί τις τρεις τελευταίες ημέρες ενώ η αύξηση στις νοσηλείες στην περισσότερο πληγείσα πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, την πολυπληθέστερη στην Αυστραλία, έχουν επιβραδυνθεί οριακά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι περισσότερες πολιτείες είναι αντιμέτωπες με νοσηλείες ρεκόρ κατά τη διάρκεια του κύματος της Όμικρον, με τις αρχές να λένε ότι οι ανεμβολίαστοι νεότερης ηλικίας αποτελούν «σημαντικό αριθμό» των εισαγωγών στα νοσοκομεία στην Αυστραλία.

«Βλέπουμε μια επιδημία ανεμβολίαστων στους νέους ανθρώπους, το βλέπουμε αυτό στις εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο Κέλι.

Η Αυστραλία είναι μια από τις χώρες με πιο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού έναντι της COVID-19, με πάνω από το 92% των πολιτών άνω των 16 ετών να έχουν λάβει δύο δόσεις και την εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού να κινείται με αυξανόμενους ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.