ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Δούκας

Αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ: Σε δύο άξονες η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Από δύο άξονες θα αποτελείται η πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον πρωτογενή τομέα, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ασφαλιστικού Οργανισμού, Νίκος Δούκας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεταξύ άλλων, εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο η επικράτεια να χωριστεί σε ζώνες, στις οποίες θα παράγονται οι «σωστές» καλλιέργειες, τις οποίες θα έχουν υποδείξει οι επιστήμονες, σε συνδυασμό με την παροχή κινήτρων στους αγρότες για να αλλάξουν την παραγωγή τους.

Παράλληλα, ο κ. Δούκας υπογραμμίζει ότι η κατεύθυνση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), προς ένα πιο «πράσινο μέλλον» θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Τέλος, αναφέρει ότι ο οργανισμός πλέον καταβάλλει τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες παραγωγούς με μια δόση και «όχι τμηματικά όπως στο πρόσφατο παρελθόν» κάτι που όπως σημειώνει, «αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της σημασίας και της προτεραιότητας αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα για την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.