ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΔΥ

Εντατικοποιούνται οι δωρεάν έλεγχοι με Rapid Tests σε Δήμους και Δομές της Περιφέρειας Αττικής

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η πραγματοποίηση δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης CoviD-19 (rapid tests) σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων, από τα μικτά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στο πλαίσιο της κοινής δράσης διενεργήθηκαν στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, στο Ιατρείο της Περιφέρειας και στα Ιατρεία Δυτικού και Κεντρικού Τομέα σχεδόν 300 τεστ, εκ των οποίων τα 6 βρέθηκαν θετικά.

Σε δηλώσεις του για τη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας να αισθάνεται ο πολίτης κάθε γειτονιάς ασφαλής, σημειώνοντας: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε σε καλύτερο συντονισμό για την επίτευξη των στόχων μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γ. Κεχρής διαπιστώνει ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας η μαζικοποίηση των ελέγχων είναι το πλέον αξιόπιστο εργαλείο για τον εντοπισμό, την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των θετικών κρουσμάτων, επισημαίνοντας «Ως Περιφέρεια, επενδύουμε σε προληπτικές πολιτικές και παρεμβάσεις ουσίας, συμβάλλοντας ενεργά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σημειώνεται ότι καθημερινά προσδιορίζονται τα νέα σημεία ελέγχου, από τις 9:00 έως 14:00 με τα αμέσως επόμενα να είναι:

Τρίτη 18/1/22 στα ΚΑΠΗ Μάνδρας, Βιλλίων και Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας

Τετάρτη 19/1/22 στο δημαρχείο του Δήμου Ηλιούπολης.

Παρασκευή 21/1/22 στην Πλατεία του Σωτήρος, απέναντι από το Δημαρχείο Μεταμόρφωσης (Ι. Ράλλη)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.