ΕΛΛΑΔΑ

Καλούνται οι οδηγοί να παραλαμβάνουν τα οχήματα τους

Γ. Πατούλης: Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής

Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημαντικούς οδικούς κόμβους και άξονες της Αττικής που είχαν κλείσει λόγο της σφοδρής χιονόπτωσης, με τον στόλο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας διάσπαρτο να επιχειρεί σε όλους τους δήμους, όπως αναφέρουν στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, προσθέτοντας πως συνεργεία με κατάλληλο εξοπλισμό διευκολύνουν τους οδηγούς στην απομάκρυνση των «αφημένων» στους κεντρικούς δρόμους οχημάτων τους.

Όπως σημειώνουν, η προσπάθεια επικεντρώνεται στην πλήρη διάνοιξη των δρόμων με την απομάκρυνση του συσσωρευμένου από τη διέλευση των αποχιονιστικών μηχανημάτων στις άκρες των οδικών λωρίδων, χιονιού, το οποίο πλέον σε μορφή πάγου καθιστούσε αδύνατη τόσο την πρόσβαση των οδηγών στα αυτοκίνητα τους όσο και την όποια προσπάθεια μετακίνησης τους.

Από νωρίς το πρωί υπάλληλοι και εθελοντές με μικρότερα οχήματα και φορτωτές παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη επιχειρούσαν επί της λεωφ. Μεσογείων -στο ύψος του Νομισματοκοπείου- να ελευθερώσουν τα διπλοπαρκαρισμένα εγκαταλελειμμένα οχήματα. Κατέγραφαν επίσης τα στοιχεία τους ώστε να ειδοποιηθούν μέσω της Τροχαίας για την παραλαβή τους, οι ιδιοκτήτες. Ο ίδιος μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνει έκκληση σε αυτούς τους οδηγούς να σπεύσουν να απομακρύνουν τα οχήματα προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλότητα που διαταράχτηκε τόσο βίαια αυτές τις ημέρες.

Όπως ενημερώνει ο περιφερειάρχης, έχουν καθαριστεί όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες και ότι τα όποια προβλήματα εντοπίζονται στο δευτερεύον οδικό δίκτυο το οποίο ανήκει στους δήμους. Σημειώνει ότι η Περιφέρεια τούς συνεπικουρεί στην προσπάθεια αποκατάστασης των συνεπειών τής κακοκαιρίας είτε με μηχανήματα είτε με εθελοντές και αλάτι. «Στείλαμε ήδη σήμερα μηχανήματα βαρέως τύπου στην Άνω Γλυφάδα, στου Ζωγράφου, στο Ψυχικό και παντού όπου ζητούν», αναφέρει ο κ. Πατούλης υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί «η προστασία και η διευκόλυνση των συνανθρώπων μας κυρίως με ζητήματα υγείας να μεταφερθούν σε μονάδες Υγείας».

Υπενθυμίζει, επίσης, τη λειτουργία του τηλ. κέντρου 1110 και του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ αλλά και τη «σωτήρια» για πολλούς δράση των ειδικών μονάδων απεγκλωβισμού που συγκρότησε η Περιφέρεια, μεταφέροντας ασθενείς σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας. Παράλληλα , προσθέτει, εξυπηρετούνται και άλλες ανάγκες πολιτών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ή έλλειψης καυσίμου για θέρμανση ή κίνηση, αλλά και μεταφοράς τους σε άλλα σημεία καταλληλότερης διαμονής τους. Αναφέρεται στις σημερινές διακομιδές πολιτών με κατάγματα ή νεφροπάθεια, με τη χρήση οχημάτων 4x4 αλλά και την «αποστολή ερπυστριοφόρου στον Διόνυσο για σοβαρή ανάγκη συμπολίτη μας».

Ειδικότερα για την κατανομή και τη σημερινή δράση του στόλου περισσοτέρων από 100 βαρέου τύπου οχημάτων, ενημερώνει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, από το Κέντρο Επιχειρήσεων στο Καπανδρίτι, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης: «Ερπυστριοφόρα, εκχιονιστικά και αλατιέρες πέραν των φορτηγών και φορτωτών που επιχειρούν στην απομάκρυνση του συσσωρευμένου στις άκρες των παράδρομων χιονιού εστάλησαν παντού: στην Πανεπιστημιούπολη, στην Παιανία, στη Λ.Σπάτων, στο Αλεποχώρι, στο Ντράφι, στην Ηλιούπολή, στην Καλλιτεχνούπολη, στη Μεταμόρφωση, την Αγ. Παρασκευή στο Αμαλία Φλέμινγκ ...», σημειώνει και αναφέρει ότι αποκαταστάθηκε πλήρως η πρόσβαση στα νοσοκομεία (και στις εσωτερικές εγκαταστάσεις) όπως και σε άλλης καίριας σημασίας μονάδες και δομές, για τη λειτουργικότητα της πρωτεύουσας. Ο κ. Κόκκαλης υποστηρίζει ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας λειτούργησε σύμφωνα με τον προγραμματισμό ενώ «διέθετε και το απαιτούμενο για τις ανάγκες του κεντρικού οδικού δικτύου αλάτι».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος διαβεβαιώνει για την προσβασιμότητα των νοσοκομείων. Εντοπίζει προβλήματα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και κάποιους εγκλωβισμούς (π.χ. Πατήσια ), κυρίως εξαιτίας των πεσμένων δέντρων, του παγετού και της ολισθηρότητας που καθιστά δύσκολη την απομάκρυνση τους. Σημειώνει ότι παντού επιχειρούν συνεργεία και μηχανήματα είτε της Περιφέρειας είτε του Δήμου Αθηναίων και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως η ομαλότητα της πόλης ενώ σταδιακά ήδη οι οδηγοί απομακρύνουν τα αφημένα παντού οχήματα τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.