ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τις δηλώσεις του Μακρόν

Γαλλία: Αντιεμβολιαστές διαδηλώνουν απαντώντας στον Εμανουέλ Μακρόν

«Τους ανεμβολίαστους θέλω πολύ να τους τσαντίσω. Και άρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η στρατηγική», δήλωσε ο Μακρόν την Τρίτη σε συνέντευξή του.

Αντιεμβολιαστές διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε πόλεις της Γαλλίας σήμερα, επικρίνοντας τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχολίασε ότι θέλει να «τσαντίσει» όσους αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 θέτοντάς τους νέους περιορισμούς.

«Τους ανεμβολίαστους θέλω πολύ να τους τσαντίσω. Και άρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η στρατηγική», δήλωσε ο Μακρόν την Τρίτη σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Δύο ημέρες αργότερα ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι εννοεί «απολύτως» τις δηλώσεις του αυτές.

Σήμερα στο Παρίσι οι διαδηλωτές απάντησαν υιοθετώντας το σλόγκαν του Μακρόν και φωνάζοντας: «Εμείς θα σε τσαντίσουμε».

Άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι στο εμβολιαστικό πάσο», μια αναφορά στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν βάσει του οποίου για να εισέλθει κάποιος στους περισσότερους δημόσιους χώρους θα πρέπει να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της covid-19.

Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μασαλίας, της Νάντης και της Λε Μαν, μεταξύ άλλων.

«Οι δηλώσεις Μακρόν ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι», δήλωσε η Βιρζινί Ουγκέτ, διευθύντρια νοσοκομείου η οποία δεν έχει ανοσοποιηθεί κατά της Covid-19, παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς, επειδή νόσησε πέρυσι.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον Γάλλο πρόεδρο ότι καταπατά τις ελευθερίες τους και καταστρατηγεί την ισότητα των πολιτών. Ο ίδιος απαντά ότι η ελευθερία έχει και ευθύνες, μία από τις οποίες είναι η προστασία της υγείας των άλλων.

Χθες Παρασκευή στη Γαλλία καταγράφηκαν περισσότερα από 300.000 νέα κρούσματα covid-19 για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα. Οι νοσηλείες, όπως και ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξάνονται σταθερά, ασκώντας πίεση στο σύστημα υγείας.

Κάποια νοσοκομεία ανακοίνωσαν ότι περίπου το 85% των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται εκεί δεν έχει εμβολιαστεί.

Στη Γαλλία το 90% των κατοίκων άνω των 12 ετών έχει ανοσοποιηθεί κατά της covid-19.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.