ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γρήγορη θραψαλομακαρονάδα

Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο! Συνοδεύεται με παγωμένο ουζάκι ή αρωματικό τσίπουρο. Μία εξαιρετική συνταγή από τον Γρηγόρη Χέλμη.

Μερίδες: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 15', Χρόνος μαγειρέματος: 15', Έτοιμο σε: 20'

Υλικά
250 γρ. λιγκουίνι
1 θράψαλο μεγέθους large
χυμό από 1/2 λεμόνι
50 ml λευκό ξηρό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
½ μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Κόβουμε το θράψαλο σε πολύ λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κεφάλι. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.

Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και μόλις κάψει το λάδι και πάρει το σκόρδο ένα βαθύ καφέ χρώμα, ρίχνουμε το θράψαλο. Ανακατεύουμε για 10''-15'' και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 10'' και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.

Αφήνουμε για 10''-15''ακόμα και προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι και τον μαϊντανό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.