Υλικά
250 γρ. λιγκουίνι
1 θράψαλο μεγέθους large
χυμό από 1/2 λεμόνι
50 ml λευκό ξηρό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
½ μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε το θράψαλο σε πολύ λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κεφάλι. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και μόλις κάψει το λάδι και πάρει το σκόρδο ένα βαθύ καφέ χρώμα, ρίχνουμε το θράψαλο. Ανακατεύουμε για 10''-15'' και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 10'' και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
Αφήνουμε για 10''-15''ακόμα και προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι και τον μαϊντανό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.
Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα