ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός

Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν 2 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 σε Κένυα και Μαυριτανία

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν σχεδόν 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 στην Κένυα και τη Μαυριτανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δόσεις αυτές θα σταλούν μέσω του διεθνούς μηχανισμού Covax, που θεσπίστηκε για τις φτωχές χώρες και αναμένεται να φθάσουν στον προορισμό τους τη Δευτέρα.

Η Κένυα θα παραλάβει 1.368.900 δόσεις του εμβολίου Pfizer, ενώ η Μαυριτανία αναμένεται να παραλάβει 100.620 δόσεις Pfizer και 504.000 δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson.

Την ώρα που η διαφορά στα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των ανεπτυγμένων και των φτωχότερων κρατών, ιδίως στην Αφρική, παραμένει εμφανής, στη Μαυριτανία το 21% του πληθυσμού της έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Το ποσοστό αυτό στην Κένυα ανέρχεται σε 10%, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε πως αυτές οι δωρεές θα γίνουν «χωρίς προϋποθέσεις», έναν όρο που επαναλαμβάνει συχνά η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, καθώς θέλει να κρατήσει αποστάσεις από τη «διπλωματία του εμβολίου», για την οποία κατηγορεί την Κίνα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.