ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ Ο ΛΥΓΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΚΑΙ Η ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...

Ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα συμβάντα στην υπόθεση της ΑΥΓΗΣ, αν θα κλείσει ή όχι, είναι και απομάκρυνση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την "Ομπρέλα" και η ταύτισή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο φερόμενος και ως επικεφαλής των "53" συμφώνησε να κλείσει η ιστορική εφημερίδα της αριστεράς ...όχι με έναν πάταγο, αλλά με έναν λυγμό. Δυστυχώς, γι' αυτόν, οι υπόλοιποι σύντροφοί του (Φίλης, Βούτσης, Σκουρλέτης κ.α.) αλλά και εκατοντάδες διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της τέχνης, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνετάχθησαν με τους συντάκτες και τους εργαζομένους της εφημερίδας. Μάλιστα, στη διάρκεια της 7ωρης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου τα μέλη του "βομβαρδίζονταν" από μηνύματα και μέϊλ φίλων και συντρόφων τους να μην κλείσει η ΑΥΓΗ.

Ο "πάταγος", που προεκλήθη από τις αντιδράσεις, ήταν αυτό που φαίνεται ότι έλαβε υπόψιν του ο Αλέξης Τσίπρας και συμφώνησε να μην κλείσει η εφημερίδα. Άλλωστε η "ρετσινιά" του ανθρώπου που έκλεισε την εφημερίδα μετά από 70 χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης (εξαιρουμένης της επταετούς δικτατορίας 1967-1974) δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοήσει ένας ηγέτης αριστερού κόμματος. Και φυσικά δεν θέλει, ενόψει και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσει ένα ακόμη εσωκομματικό πρόβλημα. Ούτε βεβαίως θα μπορούσε η αξιωματική αντιπολίτευση να μείνει χωρίς φωνή -έστω αδύναμη και κρεμασμένη στα περίπτερα- σ' ένα χρόνο, που εκ των πραγμάτων είναι προεκλογικός, ανεξαρτήτως αν οι εκλογές θα γίνουν σε 9 μήνες, τον Οκτώβριο, ή σε 14, τον Μάρτιο του 2023. Και οπωσδήποτε, απολύσεις και κλείσιμο της εφημερίδας, ήταν ...βούτυρο στο ψωμί του Χατζιδάκη και του Μαξίμου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, με την ανακοίνωση που έβγαλε, έδειξε ποιά θα ήταν εφεξής η απάντηση της κυβέρνησης στις διαμαρτυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι διαθέτει περίσσευμα υποκρισίας, όταν εμφανίζεται ως υπερασπιστής των εργασιακών δικαιωμάτων και τάζει αυξήσεις σε όλους, τη στιγμή που στην κομματική του εφημερίδα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα, υφίστανται διαρκείς περικοπές και μιλούν για απαράδεκτη και κυνική στάση της διοίκησης". Εκτός από τους τέσσερεις, προαναφερόμενους, λόγους υπήρχε και ένας πέμπτος. Η ΑΥΓΗ μπορεί, μηντιακά, να είναι μικρό μέγεθος όμως η συμμετοχή της στη συλλογική μνήμη, έστω και ως φαντασίωση, της αριστεράς και ειδικότερα στο χώρο της διανόησης και του ιστορικού πυρήνα του 3% του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σημαντική. Δεν είναι τυχαίο ότι το κείμενο των εργαζομένων της εφημερίδας το υπέγραψαν και άνθρωποι που δεν είναι κομματικά μέλη του συριζα, ενώ το γεγονός έσπευσε να εκμεταλλευθεί, με ανακοίνωση για να μην κλείσει η ΑΥΓΗ, και ο Γιάννης Βαρουφάκης το κόμμα του οποίου διεκδικεί να καρπωθεί, από αριστερά, τμήμα της δυσαρέσκειας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο "λυγμός" λοιπόν του Τσακαλώτου και των υπολοίπων, της πλειοψηφίας του Πολιτικού Συμβουλίου δεν συνοδεύτηκε, ευτυχώς, και με τα δάκρυα των (λίγων είναι η αλήθεια) αναγνωστών και εργαζομένων της Αυγής. Σίγουρα, η απόφαση να υπάρξει "εξυγίανση εν λειτουργία" δεν σημαίνει ότι το σχέδιο να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της Αυγής και να ενισχυθεί το κυριακάτικο εγκαταλείπεται οριστικά. Το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να επανέλθει. Ενδεχομένως, μετά τις εκλογές και εφόσον δεν καταφέρει να ισοσκελίσει τα έξοδά της ή έστω να απορροφά μικρό τμήμα της κρατικής επιχορήγησης και όχι το 73%, μαζί με την ιστοσελίδα και το "Κόκκινο", όπως συμβαίνει σήμερα. Η απόφαση που ελήφθη δεν ήταν με επιχειρηματικά, αλλά με πολιτικά κριτήρια. Η απομάκρυνση 27 δημοσιογράφων (12 που αποχωρούν με εθελουσία και 15 που θα απολυθούν) δεν λύνει το πρόβλημα ούτε χρυσώνει το χάπι η δέσμευση για πρόσληψη, στους επόμενους 12 μήνες, 15 νέων δημοσιογράφων. Ο Τσίπρας μετέθεσε τη ρήξη με την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του για αργότερα. Αυτός, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ήταν ο συμβιβασμός που επετεύχθη στο Πολιτικό Συμβούλιο. Και αυτό τον συμβιβασμό τον απεδέχθησαν ασμένως και οι της "Ομπρέλας" όταν είδαν ότι η πρόταση Φίλη να δημιουργηθεί Επιτροπή Σωτηρίας εκ προσωπικοτήτων στην οποίαν πρότεινε να μετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, πανεπιστημιακοί και στελέχη όπως ο Αριστείδης Μπαλτάς, αλλά και ο ίδιος ως πρώην διευθυντής της εφημερίδας, δεν συγκέντρωνε την πλειοψηφία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ ο οξύς λόγος του Φίλη εκτός του Δρόσου προκάλεσε και τις αντιδράσεις των Τζανακόπουλου, Γεροβασίλη και Βίτσα.

Και λέμε με την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του επειδή η πλειονότητα των στελεχών της Ομπρέλας θεωρεί πως το σχέδιο για αναστολή έκδοσης ή κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της Αυγής εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του κόμματος να μετακινηθεί από την ριζοσπαστική Αριστερά στην σοσιαλδημοκρατία. Υποστηρίζουν δηλαδή, πως οτιδήποτε παραπέμπει στις αριστερές παραδόσεις του κόμματος -και μεταξύ αυτών είναι και η ΑΥΓΗ- θυσιάζεται, στάγδην, προκειμένου να ποντιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα ύδατα της Κεντροαριστεράς. "Λόγια του αέρα" τα χαρακτηρίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αφού "η πραγματικότητα είναι αδήριτη. Η εφημερίδα δεν είναι βιώσιμη. Όλα τα άλλα είναι αστείες δικαιολογίες. Και είναι επιεικώς απαράδεκτο ιστορικά στελέχη του κόμματος, όπως ο Βούτσης, ο Φίλης και άλλοι να προσπαθούν να εντάξουν μια διαφορετική προσέγγιση σε ένα επιχειρηματικό-εκδοτικό πρότζεκτ στην ευρύτερη πολιτική διαφωνία για την πορεία και το μέλλον του κόμματος, ενόψει και του συνεδρίου".

Η απάντηση δημοσιογράφου της Αυγής (και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ), στα ανωτέρω, εκτός από μπόλικο χιούμορ περιέχει και αρκετή δόση δηλητηρίου: "Ο Αλέξης, ο Νίκος (Παππάς) και τ' άλλα συντρόφια ξέραμε ότι είχαν πρόβλημα, ειδικά όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, με τα ΜΜΕ γενικά, τώρα μαθαίνουμε ότι έχουν πρόβλημα και με τα ΜΜΕ του κόμματος". Κάποιος άλλος, επίσης κομματικό στέλεχος και δημοσιογράφος, δεν μπορεί, εκτός των άλλων, να χωνέψει και την πρόσδεση του Ευκλείδη στο άρμα του Αλέξη. "Δυστυχώς, στην Αριστερά γεννιούνταν ακατάπαυστα νάνοι", μάς λέει. Αν και το σωστό, που θα έπρεπε να πει κάποιος στον Τσακαλώτο, είναι πως η Ιστορία στους νικημένους μπορεί να λέει "ουαί", αλλά μήτε βοηθά μήτε σχωρνάει. Η ρήση είναι του Ουίσταν Όντεν και περιέρχεται στο ποίημά του "Ισπανία". Και στο οποίο καλό θα ήταν να καταφύγει ο βρετανοσπουδαγμένος Ευκλείδης για να αποκρυπτογραφήσει τα γιγνόμενα και να μην αρκείται να μεταφέρει, τον πιο διάσημο στίχο, του πιο διασήμου αγγλόφωνου ποιητή του Τόμας Έλιοτ (για τον "πάταγο" και τον "λυγμό") για να περιγράψει, εκτός από το δικό του διαζύγιο με τη σοσιαλδημοκρατία (όπως κάνει στο βιβλίο του "Κόκκινο σακίδιο") και στην υπόθεση της Αυγής.

Πάντως και σε κάθε περίπτωση η αποψίλωση του ημερήσιου φύλλου, που εφεξής θα εκδίδεται με 16 σελίδες και λιγότερους συντάκτες, δεν αποτελεί εμπόδιο στους Γιάννη Δρόσο και Λευτέρη Αρβανίτη (έχουν αναλάβει, εκ μέρους του ΔΣ και με εντολή του Τσίπρα, την εξυγίανση του left μιντιακού ομίλου) να προχωρήσουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Μάλιστα ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου ελπίζει πως μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο, οι δύο έμπιστοί του άνθρωποι στο ΔΣ της εκδοτικής εταιρείας να έχουν ανεύρει και το κατάλληλο πρόσωπο, που θα "τρέξει" το ενισχυμένο κυριακάτικο φύλλο της Αυγής με προσανατολισμό και περιεχόμενο στο σύνολο του προοδευτικού κόσμου, περιλαμβανομένου του ΚΙΝΑΛ και των λοιπών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, και όχι του παραδοσιακού κομματικού ακροατηρίου της ανανεωτικής (και κατά το παρελθόν λεγόμενης και ευρωκομμουνιστικής) αριστεράς. Εφημερίδα της Προοδευτικής Παράταξης και όχι του παλιού ΚΚΕ εσωτερικού θέλει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Μέσω και της μηντιακής παρέμβασης επιδιώκει να ενισχύσει την γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει για διείσδυση στον χώρο της μετριοπαθούς σοσιαλδημοκρατίας και του μεταρρυθμιστικού Κέντρου.

Πολιτικό Συμβούλιο πάντως την Τρίτη δεν θα κάνει για την ΑΥΓΗ, το θέμα αυτό θεωρείται, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, λήξαν, αλλά για τις πολιτικές εξελίξεις και το Συνέδριο, το οποίο μετατέθηκε για τις αρχές Απριλίου (31 Μαρτίου - 3 Απριλίου), όπως άλλωστε αναμένονταν αφού η πανδημία του covid-19 δεν λέει να υποχωρήσει. Η δίμηνη παράταση δόθηκε προκειμένου το συνέδριο να γίνει "ζωντανά", όπως είναι η επιθυμία του Τσίπρα, και όχι διαδυκτιακά. Υβριδικό συνέδριο με ορισμένους, περίπου 1000, να βρίσκονται σε κάποια μεγάλη αίθουσα και τους υπόλοιπους, περίπου 4.000, στα σπίτια τους, πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους, δεν είναι και η καλύτερη εικόνα που θα ήθελε να εμφανίσει στους ψηφοφόρους ένα κόμμα που διεκδικεί να επανέλθει στα κυβερνητικά έδρανα, αλλά στις δημοσκοπήσεις συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από τη ΝΔ, να είναι καθηλωμένο στην περιοχή του 20% και να απειλείται, από το ΚΙΝΑΛ υπό τη νέα του ηγεσία, η κυριαρχία του στην Κεντροαριστερά.

Και φυσικά η παράταση ήταν επιβεβλημένη αφού με βάση το αρχικό πλάνο θα έπρεπε τα κομματικά ντοκουμέντα (Πολιτικές Θέσεις και Καταστατικό) να έχουν ήδη εγκριθεί από το Πολιτικό Συμβούλιο και να έχουν "κατέβει" στις οργανώσεις βάσης του κόμματος για "ζύμωση" και με βάση αυτά να γίνει και η εκλογή των αντιπροσώπων για το συνέδριο. Οι πληροφορίες λένε ότι τα τελικά κείμενα που θα ετοιμαστούν θα παραπέμπουν στο ...ΠΑΣΟΚ. Θα είναι "ευρύχωρα" ώστε να μπορούν όλες οι τάσεις να αναγνωρίζουν, σ' αυτά, τον εαυτό τους και να τα ερμηνεύουν κατά το δοκούν προκειμένου να μην υπάρξει εκτεταμένος εσωκομματικός πόλεμος. Άλλωστε, οι δυο τρεις βασικές ενστάσεις (για τη φυσιογνωμία του κόμματος, τη διεύρυνση και τις προτεραιότητες της αντιπολίτευσης) θα ενσωματωθούν, ως παραρτήματα, στα τελικά κείμενα που θα εγκρίνει το Πολιτικό Συμβούλιο, με στόχο τις οριστικές απαντήσεις, μαζί με τους οργανωτικούς συσχετισμούς, να τις δώσει το συνέδριο, όπου μεταξύ των άλλων θα εκλεγεί και η νέα -και διευρυμένη με στελέχη από την Προοδευτική Συμμαχία-Κεντρική Επιτροπή και θα επανεκλεγεί, εν χορδαίς και οργάνοις, ο Αλέξης Τσίπρας στη θέση του Προέδρου.

Εκτός από το συνέδριο το Πολιτικό Συμβούλιο θα πρέπει να δει και τι θα κάνει με την πανδημία και την ακρίβεια. Η απάντηση "να γίνουν εκλογές για να φύγει ο ανίκανος Μητσοτάκης" έχει μειωμένη απήχηση ακόμη και στους ψηφοφορούς του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλογές με την Όμικρον να θερίζει μάλλον βλάπτει παρά ωφελεί ένα κόμμα που, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα διακηρύττει ο Πρόεδρός του, έχει ωριμάσει πολιτικά, είναι αντιπολιτευτικά υπεύθυνο και θέλει με το Πρόγραμμά του να κατακτήσει το Κέντρο και να γίνει ο βασικός φορέας της Προοδευτικής Παράταξης. Οι περισσότεροι πάντως πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επικεντρώσει την αντιπολίτευσή του στα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας. Ο πληθωρισμός, που στα τελευταία 25 χρόνια είναι η τρίτη φορά που σκαρφαλώνει πάνω από το 5%, και τα τιμολόγια φωτιά στο ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο είναι αυτά που προκαλούν, μαζί φυσικά με τον φόβο του κορονοϊού, ισχυρούς πονοκεφάλους στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Στην τεκμηριωμένη κριτική σ' αυτά πρέπει να διακριθεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Από τις εναλλακτικές πολιτικές για τα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας, που θα καταθέσει, θα ωφεληθεί πολιτικά και θα ανακάμψει εκλογικά. Αυτά απασχολούν τους πολίτες και τους ψηφοφόρους και όχι αν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι "κούφιοι και βαλσαμωμένοι άνθρωποι, των οποίων οι φωνές είναι ήσυχες και ανόητες σαν άνεμος σε ξερό χορτάρι ή πόδια ποντικών σε σπασμένο γυαλί", όπως αποφεύγει να πει ο Τσακαλώτος. Ούτε ενδιαφέρει αν κάποιοι θέλουν, όπως φοβάται ο Σκουρλέτης, έναν "ακίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ, μέρος ενός νέου, συναινετικού δικομματισμού, άμορφου, ασπόνδυλου, με εγκατάλειψη του σύγχρονου αριστερού χαρακτήρα του".

Αυτά είναι τα μείζονα, αλλά ο Τσίπρας βλέπει τα στελέχη του να αναλώνονται σε εχθροπραξίες για το πόσοι από τους δημοσιογράφους της ΑΥΓΗΣ είναι "τεμπέληδες", αν φταίει το ντιζάϊν ή το περιεχόμενο της εφημερίδας κι αν η ορθή εκδοτικά στρατηγική είναι να εγγράψουν συνδρομητές το 10% των κομματικών μελών ή να γίνει ελκυστική ώστε να αγοράζεται από πολίτες-αναγνώστες. Σε κάθε περίπτωση ότι και να γίνει με την ΑΥΓΗ το μόνο σίγουρο είναι το όποιο ανακαινισμένο κυριακάτικο φύλλο ετοιμαστεί όταν κυκλοφορήσει δεν πρόκειται να ξενυχτήσουν με την αγωνία για να το αγοράσουν, όπως έκαναν ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Δημήτρης Τζουβάνος, καθ' ομολογίαν του πρώτου, το πρωΐ της 4ης Αυγούστου 1974, όταν το ΚΚΕ εσωτερικού επανακυκλοφόρησε την ιστορική εφημερίδα της αριστεράς. Για την ιστορία και μόνο αναφέρουμε ότι στο ξεκίνημά της, το 1952, η εφημερίδα κυκλοφόρησε ως εβδομαδιαία...

19 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 16:26 21/01/2022

    ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ-ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ?
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ?
    ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ (ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ) ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ 3%
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ- Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- ΤΟΥ 32% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019-ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ
    ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-Ο ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ
    ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
    ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ-ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ.
    ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΩ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ?
    ΟΥΤΕ ΜΟΚΟ ΛΟΙΠΟΝ -ΟΥΤΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ..
    Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ -ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΩΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ- ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ-ΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ -ΟΚ-ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟ
    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !!

  2. οκ 13:09 21/01/2022

    FEMA έχεις ζαλιστεί ακόμα κι εσύ από τις αμέτρητες κωλοτούμπες του Τσίπρα…

    μέχρι πρόσφατα οι εκλογές από τη βάση ήταν κακές, άθλιες κι αντιδημοκρατικές !

    τώρα τσιμουδιά…τώρα κωλοτούμπα… τώρα μόκο…

    κι τα χειρότερα για τον συριζα έρχονται

  3. FEMA 12:10 21/01/2022

    ΝΑΙ ΑΛΛΑ…..ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ….
    ΟΣΟ ΝΥΧΤΩΝΕΙ.. Η ΠΙΤΣΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ…..
    ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΣΤΕ…

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ-ΚΥΡΙΕ -ΟΚ.

  4. οκ 10:54 21/01/2022

    oλοταχώς προς τρίτο κόμμα ο σύριζα …

    η καταστροφή θα ολοκληρωθεί ΠΡΙΝ τις εκλογές – η εκλογή προέδρου από τη βάση θα αποδειχτεί πανωλεθρία καθώς θα γίνουν συγκρίσεις με την προσέλευση στις εκλογές ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

    Ούτε 50 000 δεν θα πάνε στις εκλογές του σύριζα (αν γίνουν).

    Εδώ θα είμαστε κι θα τα λέμε…

  5. Η ανώμαλη ανδρογυναίκα εδώ με βρίζει “ γελοίο και αξιοθρήνητο “ !
    Γατί ανέφερα ότι αυτά που ισχυρίζομαι για να εξυψώσω ένα δημόσιο πρόσωπο και τις υπηρεσίες του στον τόπο
    μας, η να κατηγορήσω την πολιτική που εξασκεί λάθος κάποιο άλλο πολιτικο πρόσωπο , όταν έχει καβαλήσει το καλάμι ….,
    Χρησιμοποιώ πάντα παραδείγματα , συμβολισμούς , αποδείξεις και τα δεδομένα της εποχής του .
    Ποτέ , πολιτικά συνθήματα τα οποία σιχαίνομαι να ακούω , πολύ περισσότερο να χρησιμοποιώ .
    Γιαυτό κσταγραφω μοναχά τα ίδια τα λεγόμενα της ίδιας της Βερύκιου για να την ρεζιλέψω
    Το κάνει αυτό το ρεζίλεμα προτιστως από μόνη της από μόνη της !
    Σε μια περίπτωση της έβαλα να δει σε βίντεο και να θυμηθεί την επίθεση του ΚΑΣΗΔΙΑΡΗ με ροθιές προς την Βουλεύτρια Λιάνα Κανέλη , υπό το αδιάφορο βλέμμα του Προκόπη Παυλόπουλου που μετά μας έγινε και ΠτΔ .
    Τέτοια όμως δεν συγκινούν την κυρία αυτήν , που θέλει να θάψει κάθε επι γης , αν δεν έχει ταυτότητα που να βεβαιώνει ότι είναι Χ.Ο .
    Βγάλτε τ´αποτελεσματα σας ,
    κυρίες και κύριοι συναναγνώστες !

  6. Καλό το παραμύθι σου Μπόγδη αλλά πλέον δεν περνάει. Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ο πιο μοιραίος, τοξικός και καταστροφικός Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Επί των ημερών του φαγώθηκαν 55 Τρις στο Ελληνικό χρηματιστήριο και το Ελληνικό χρέος αυξήθηκε 100%. Τα άλλα στα έχω αναφέρει πιο κάτω. Ο φασισμός και τα πράσινα γυαλιά που φοράς δεν σε αφήνουν να δεις την αλήθεια. Είσαι πραγματικά αξιοθρήνητος και ΓΕΛΟΙΟΣ!

  7. οκ 12:31 19/01/2022

    Καλωσορίζουμε τα ραφάλ στην Ελλάδα – συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που ενήργησε αστραπιαία για την αγορά τους…

    το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ στηρίζει κάθε ανάλογη κίνηση

    ο εθνομηδενιστικός ΣΥΡΙΖΑ άφησε τα σύνορα αφύλακτα, προσκύνησε τον Ερντογάν στην Αθήνα ενώ εγκατέλειψε τις ένοπλες δυνάμεις στο έλεος του αλήτη Καμένου (τον ξεχάσατε συριζοτρόλ;) κι του απίθανου Αποστολάκη…

    ο θεός της Ελλάδας μας φύλαξε κι δεν υποστήκαμε εθνική τραγωδία επί συριζανέλ…

  8. Πιστεύω στην ελευθερία του λόγου , και στην ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων για να διαφυλαχθεί η Δημοκρατία μας και να βελτιώνεται συνεχώς .
    Για κάθε πολίτη άλλο είναι το τι και ποιόν προτιμάει να είναι κοντά στα πολιτικά δρώμενα της επικαιρότητας,
    αλλά όχι τα άρρωστα Απωθημένα του ή, οι διαστροφές του.
    Δεν έχουν χώρο αυτά σε ένα βήμα λόγου όπως εδώ., καλή ώρα !
    Γιαυτό , πάντα ότι υποστηρίζω προσπαθώ να τα συνοδεύω με συμβολισμούς , παραδείγματα
    και ιστορικές αλήθειες . Με γνώμες και άλλων ανθρώπων υπέρ ή κατά των όσων πολιτικών επικρίνω ή κατακρίνω .
    Δεν είμαι εγώ ο παντογνώστης , άλλωστε , και αν κάποιος έχει δυνατότερα επιχειρήματα και περισσότερο ανθρώπινες θέσεις για ένα ζητημα , να το συζητήσουμε και ίσως με πείσει και μένα για τις απόψεις του .
    Επωνύμως μάλιστα ,όπως πάντα παρουσιάζομαι εγώ ο ίδιος .
    Eπιμένω πάντα , σ ´αυτήν την τακτική ,γιατί έτσι έχω :μάθει σε ανοιχτές και περισσότερο Δημοκρατικές Κοινωνίες που έχω ζήσει .
    Ο πολίτης να έχει πάντα ένομα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις στην Ειλικρίνεια και της έκφρασης του …..
    Έτσι πορεύτηκα και έτσι θα συνεχίσω να γράφω εδώ !
    Όποιος μου επιτίθεται πρόστυχα και με ψεύδη θα με βρίσκει απέναντι του , όπως με βρήκε και
    η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ την περίοδο της δικτατορίας τους .
    Δεν αποδέχθηκα ή δεν επεδίωξα ποτέ μου ανταλλάγματα μετά την επιστροφή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    στον ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟ και Ιστορικό της περιβάλλον !

  9. Yπάρχουν φωνές και γνώμες με λογική και πραγματική αγάπη για την πατρίδα μας , που ενίοτε προσπαθούν να καλύψουν τις εμετικές δηλώσεις μίσους και
    ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Και ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ
    εδώ στον μικρό μας κόσμο μας του ΜΑTRIX24….
    σαν της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΒΕΡΥΚΙΟΥ που μας αηδιάζουν …!
    Γιαυτο σας παραθέτω το παρά κάτω σχόλιο του κ. ΣΤ. ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΥ ;

    «Στο όνομα μιας κοντόφθαλμης συμφεροντολογικής λογικής να ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης, άρα και η διαφημιστική πίτα, τα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί τα τελευταία χρόνια σε μια κατατρομοκράτηση του κόσμου με Τουρκολογίες ασυνάρτητες, αστοιχείωτες, εντελώς ανεδαφικές που καλλιεργούν ανεύθυνα το φόβο και την ανασφάλεια. Παίζουν έτσι το παιχνίδι του Ερντογάν που για εσωτερική κατανάλωση εφευρίσκει εχθρούς, ξέροντας ότι ρίχνει ντουφεκιές στον αέρα σε σχέση με την Ελλάδα. Όσο όμως αυτή η ανεύθυνη Τουρκολογία δίνει και παίρνει, τόσο καθίσταται βούτυρο στο ψωμί κάθε ακροδεξιού φασίστα που θέλει να ζωστούμε τα άρματα για να πολεμήσουμε υπέρ βωμών και εστιών. Τα μιντιακά-οικονομικά συμφέροντα κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι στον Ερντογάν και το σύστημα που τον στηρίζει δεν απαντάς με κραυγές, νταηλίκια και μεγαλοστομίες, αλλά ενισχύοντας την άμυνα σου, επιδιώκεις τον διάλογο για σχέσεις συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι στρατηγικής σημασίας ζήτημα για την Ειρήνη στην περιοχή, για την Ελλάδα δε προνομιακό πεδίο ηγετικής παρουσίας. Οι πολεμικές κραυγές και τα εμβατήρια τα «πατριωτικά» είναι νάρκη στα θεμέλια της χώρας. Μέσα στην Τουρκία υπάρχουν δυνάμεις που επιζητούν την Ειρήνη και την καλή γειτονία και εμείς οι Έλληνες έχουμε χρέος να μιλάμε μαζί τους ανοιχτά και ξεκάθαρα. Ας γίνει Παράδειγμα η βράβευση του Γ. Παπανδρέου στην Άγκυρα ενώπιον του δημάρχου της πόλης και μελών του κοινοβουλίου για την συνεισφορά του στην παγκόσμια ειρήνη και η Συνάντηση του με τους ηγέτες των τουρκικών κομμάτων μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Kemal Kılıçdaroğlu του CHP, Pervin Buldan και Hişyar Özsoy του HDP, καθώς και τον Ali Babacan του κόμματος DEVA. Μιλάμε λοιπόν συζητάμε μαζί τους και δεν μπαίνουμε στο στημένο παιχνίδι της εχθρολογίας που δεν οδηγεί πάρα μόνο σε καινούργια αδιέξοδα »,

  10. Μην διαβάσετε στο youtube αυτό που μας προτρέπει ο Μπόγδης να παρακολουθήσουμε. Καλά τόσο προδότης, γελοίος και φασίστας είσαι ρε ελεεινέ και τρισάθλιε Μπόγδη; Μας βάζεις να παρακολουθήσουμε την βράβευση του προδότη Τζέφρι Παπανδρέου από τους Τούρκους; Τον βραβεύουν για το διαρκές ξεβράκωμα και ξεπούλημα της Ελλάδας στην Ερυθρά ημισέληνο. Από τα τσιφτετέλια με τον Ισμαήλ Τζέμ, μέχρι το τσάι με τον Ερντογάν στο Σαράι του στην Άγκυρα. Τόσο ρουφιάνος και νενέκος είσαι ρε Μπόγδη; Να χαιρόμαστε με το ξεπούλημα της πατρίδας μας ρε τενεκέ ξεγάνωτε;

  11. @ Μαργαρίτα Βερύκιου ,

    Επαναλαμβάνω αυτό που σου έχω τονίσει για το ήθος, τον τρόπο, την λογική και ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ που χρησιμοποιείς εσυ , η ίδια για να συντάξεις το κατηγορητήριο ΣΟΥ , ΤΟΣΟ πειστικά !
    Αν μπορείτε , αγαπητοι συναναγνωστες (χωρίς να κάνετε εμετό ….) ,
    ΞΑΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ της κ. ΒΕΡΥΚΙΟΥ !

  12. οκ 9:33 18/01/2022

    ίσως εννοούσε τον μέγα διανοητή Φίλη ο κ. Φελέκης…

    τον άνθρωπο που πίσω από την πραότητα κρύβει έναν Λαβρέντι Μπέρια – όσες φορές διαφώνησε με την πολιτική του σύριζα ήταν διότι δεν την έβρισκε ακραία, κατά τη γνώμη του….

    ας είναι – με Φίληδες Σκουρλέτηδες κι Πολάκηδες σύντομα τρίτο κόμμα

  13. NO NAME 8:42 18/01/2022

    » Η Αυγή προσφέρει στο χώρο της διανοησης» Μας δουλεύεις ρε Φελέκη, με ποιον? Με κύριο αρθρογράφο τον
    Καρτερο? Η επιτομή του μίσους και της λάσπης?
    Την Αυγή τη διέλυσαν οι ανόητοι και ανίκανοι του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα ας αναλάβουν της ευθύνες τους.
    Από εφημερίδα την κατάντησαν φυλλάδα.

  14. Δυστυχώς για εσένα φασίστα του ΠΑΣΟΚ Δήμο Μπόγδη ο Ελληνικός λαός δεν έχασε την μνήμη του. Ο (Ααρών Αβουρής) ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ο πιο εγκληματικός Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Άνθρωπος των Γερμανών και των Εβραίων μίκρυνε την Ελλάδα με τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα του. Επιγραμματικά αναφέρω μερικά από τα δεκάδες σκάνδαλα του. Προδοσία στα Ίμια, παράδοση Οτσαλάν, συμμετοχή της Ελλάδας στον βρόμικο πόλεμο του Κοσόβου υπέρ των Αλβανών φονιάδων και κατά των Σέρβων αδελφών μας, ένταξη στην ΟΝΕ με παραποιημένα στοιχεία, τα προμέτοχα, τα Λαικά Ομόλογα, η μεγάλη κλοπή στο Ελληνικό Χρηματιστήριο το 1999, η απαλοιφή του θρησκεύματος από τις Ελληνικές ταυτότητες χωρίς δημοψήφισμα, οι Ελληνοποιήσεις των παράνομων μεταναστών και η συμμετοχή τους στις εκλογές της νοθείας του 2000, τα έργα των νταβατζήδων του Ελληνικού Δημοσίου, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, το ξεπούλημα του χρυσού της Ελλάδας, τα ομόλογα των Εβραίων της Goldman Sachs, οι παράνομες προσλήψεις στο Δημόσιο, η Ολυμπιάδα παρωδία του 2004, το φάγωμα κοινοτικών κονδυλίων από τα λαμόγια τους πράσινους εκσυγχρονιστές και δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα. Αν αυτό το ολοκαύτωμα φασίστα Μπόγδη το παρουσιάζεις σαν χρυσό αιώνα του Περικλέους, συγνώμη αλλά είσαι για ψυχίατρο φασίστα. Ο πατέρας του Σημίτη υπήρξε συνεργάτης των Ναζί, το ίδιο και ο πατέρας του Παπακωνσταντίνου. Το ότι τον ψήφισαν Ελληνοποιημένοι λαθρομετανάστες για να κερδίσει τος εκλογές αυτό λέγεται εξαγορά και κατάντημα. Την ημέρα που θα τα τινάξει αυτή η Εβραική μαιμού η Ελλάδα θα μπορέσει να αναπνεύσει ελεύθερα. Κατάλαβες φασίστα και λαμόγιο του κλεφτοπασόκ; Θα είμαι εδώ παρών για εσένα και τον Αβουρή, ελεεινέ παραχαράκτη της ιστορίας μας.

  15. O πρόεδρος του πολιτικού κόμματος που υποστηρίζω σαν Έλληνας και ενεργός πολίτης με Δημοκρατικές αρχές και προοδευτική διάθεση για την κατεύθυνση της Κοινωνίας σε πρόοδο και ανθρωπιά , Λέγεται Νίκος Ανδρουλάκης .
    Τον καλώ να ακούσει την προσωπική μου γνώμη και να παραιτηθεί από ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ αφού από το βράδυ
    της 12ης Του Δεκέμβρη 2021 ο Λαός μας τον όρισε να προΐσταται ενός κόμματος με ζητούμενο το πολιτικό ήθος που δεν πιστεύει ,σε ούτε ανέχεται τους διπλοθεσίτες στις τάξεις του !
    Καταλάβαινα όλο αυτό το διάστημα των προεκλογικών κινήσεων των υποψηφίων εντός του ΚΙΝ.ΑΛ, ότι ο άνθρωπος δεν ήθελε να χάσει μια θέση την οποία φαίνεται ότι λατρεύει και υπηρετεί σωστά για ένα αβέβαιο αποτέλεσμα και πιθανα να είχε μείνει χωρίς Αξίωμα ,
    ενώ η πολιτική τον έχει κυριεύσει χωρίς να έχει ασκήσει άλλο επάγγελμα στην Ζωή του !
    Τώρα όμως έφυγε η αβεβαιότητα και πρέπει να είναι περήφανος για το ότι είναι σίγουρος ο Αρχηγός ενός κόμματος στην Ελληνική προσεχή Βουλή ….
    Το οποίο κόμμα θα είναι τουλάχιστον πολύ ενισχυμένο και πιθανό Δεύτερο σε εκλογική Δύναμη ,προσπερνώντας το ανάξιο ΣΥΡΙΖΑ .
    Αυτό θα γίνει σίγουρα, ενώ σε επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν με ενισχυμένη Αμαλογικη πάλι, θα διεκδικήσει και την ανάθεση για να σχηματίσει Κυβέρνηση . Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ .
    Στην σίγουρη περίπτωση που έρχεται ότι κανένα κόμμα δεν θα λάβει την απόλυτη πλειοψηφία .
    Είναι αντιληπτό σε όλους μας ότι η έδρα κάθε ευρώ:βουλευτή κατανέμεται από τους ψηφοφόρους εκάστου κόμματος το οποίο ουσιαστικά και πρακτικά την κατέχει το ίδιο το κόμμα , γιατί οι υποψήφιοί του βγαίνουν υπό την δική του σημαία. Δεν είναι ανεξάρτητοι .
    Στην πείπτωση μας , με τον σύντροφο Ανδρουλάκη και τις διαφορετικές “ φράξιες “ που δυατόν να υπάρχουν στο Κίνημα Αλλαγής ή στο ΠΑΣΟΚ , αν μετονομαστεί έτσι σε λίγο καιρό από το Συνέδριο μας , η παρουσία του προέδρου πρέπει να είναι αισθητή σε όλους . Ομοϊδεάτες και αντίθετους .
    Παραγωγική παρουσία του προέδρου μας λοιπόν στην Ελλάδα και με την Παραίτηση του από την Ετρωβουλη .
    Έτσι θα επιτευχθουν οι πλατφόρμες που ζητάμε για πρόοδο και Πράσινη , Δικαιη Ανάπτυξη στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα ΟΙ Βρυξελλες θα έχουν Αλλο ρόλο ….
    Εκεί να στείλει τον ειπωμένο που έχει σειρα στο κιομμα Γιαυτο το αξίωμα .
    Αυτό επιβάλουν οι κανονισμοί , η προσφορά στα κοινά και κυρίως , το πολιτικο ήθος από την ελειψη οποίου πάσχουμε αισθητά !
    Τότε ο Ανδρουλακης θα κάνει μια πολύ Καλή αρχή αποδεικνύοντας οτι έχει και ΑΡΧΕΣ , όχι μόνον φιλοδοξίες !

  16. οκ 13:12 17/01/2022

    Πρώτα θα εξαφανιστούν οι κατσαρίδες κι μετά ο Καρτερός – άλλωστε είναι το δεξί χέρι του ….έρχεται – γι αυτό κι πρόκοψε…

  17. @ Σ,Στ
    Αμ τους σχολιαστές τέτοιου “ καλούς “ που αναφέρεις ;;;;

    Α)
    Μαργαγριτα Βερύκιου :

    Σου έχω τονίσει πολλές φορές ότι κανείς δεν σε κατηγορεί για αυτό που εισαι,, an σε έχει αδικήσει η Φύσης !
    Όμως να πιστευεις ότι θέλεις , αρκει να είσαι και να παραμένεις εντος του νόμου .ΓΙα την ανομία δεν έχει διαβατήριο ΚΑΝΕΙΣ μας , ούτε και σύ !
    Το οτι εσυ μόνη σου ,μεσα απο τα τα Εκατομυρια των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι απανειλλημενα ψήφισαν για να τους υπηρετήσει σαν Πρωθυπουργό. που εξέλεξαν, ύστερα από οριμη σκέψη και συγκρυση με του ας άλλους που υπήρχαν στην αγορά τότε …
    Μην συκοφάντης χωρίς αποδηξεις τον Κώστα Σημίτη , ο οποίος έχει καταγράφεί σαν ο μακροβιότερος σε ΣΥΝΕΧΗ θητεία ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της πατρίδας μας από την Απαλευθερωση μας από τους Οθωμανούς !
    Απλώς σου τονίζω ότι με αυτά που γράφεις , περιγράφεις τις άτιμες και τις ανεξακυ4υβοτες κατηγορίες σου , μαζί και τις ανωμαλίες του χαρακτήρα σου !
    ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ωμά και ξάστερα .με αυτα που γράφεις !,
    Κάθε σου λέξης λοιπον γίνεται καρφί για να κλείσει το μολυσμένο σου με βλακεία , και ΝΑΖΙΣΜΟ μίσος και ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΑ στο φερετρό σου … στην κρίση των αναγνωστών μας εδώ και φυσικά εμου που δεν έχω διάθεση να το κρύβω !
    Χωρίς να μας ονομάζεις τον δικό σου ,πολιτικο ήρωα , Μας αφήνεις στα συμφραζομενα σου και τις ιδιοκατηγοτπρικες σου φράσεις. Αηδίας και συμφοράς σου!
    Ενώ εγώ σε παραπέμπω σε αποδείξεις του τι πιστεύω και που αποβλεπω για την πατρίδα μας την οποία έχω υπηρετήσει ΡΘΕΛΟΝΤΙΚΑ Ή οπου μου ζητήθηκε , παλιοβρομα. ΜΑργαριτα Βερύκιου ! :
    Τωρα λοιπόν ξεσταραβωσου με το παρακάτω, μπας και καταλάβεις κάτι για αρχές και πολιτικο ήθος

    https://www.youtube.com/watch?v=7w-YRkKkSX8

    Και μια περί ήρωα ή μη , να σου περιγράψω πάλι τι σκέφτομαι εγώ.:

    Ο κύριος Κώστας Σημιτης νοικοκύρεψε την κατάσταση της Χώρας με σε πολλά σημεία , με πολλά έργα και πρόοδο παντού .
    Παρόλα αυτά. Δικός μου ήρωας είναι ο Διακυβερνητης της περιόδου 2009- 2011 ,
    O Γιώργος Ανδρ. Παπανδρέου, ο οποίος μόλις εχθές( προχθές ) βραβεύτηκε στη Άγκυρα από τα προοδευτικά στοιχεία της γείτονικής χώρας για την συμβολή του στην Ειρήνη της παεριοχής και την σύσφιξη των.δύο ο λαών μας χωρίς τσαμπουκάδες και πολέμους ….

    Δες τον Σύνδεσμο λοιπόν που υποβάλω σε όλους τους αναγνώστες μας , μήπως και συμβάλω κι ´εγώ στο να γίνει τούτος ο ιστότοπος πεδίο Προόδου !

    Ή έστω πολιτισμένων διαφωνιών και διαλόγων με ευγένεια , τουλάχιστον … η δίκη σου γλώσσα που χρησιμοποιείς εκτός από τις άλλες σου βρωμερές για την ικανοποίηση σου άλλες σου Προτιμήσεις , εμπεριέχει απαράδεχτες κατηγορίες που επέχουν και ποινικές ευθύνες αν. Τις συνεχίζεις σε αυτό τον τρόπο ! , τ
    Τώρα , αν θες κυρία μου,
    ΜΑργαριτα Βερύκιου ,
    να σε αποκαλύπτω και να σε υποβιβάζω συνε’χεια ,,,,, BE. MY GUEST !!!!!!
    Εξαρτάται από σένα πάλι την ίδια …. Eεγώ δεν θα σε αφήνω αναπάντητη , εφοσον μάλιστα δύναμαι να χρησιμοποιώ τις λέξεις. Αν και από το Ι- PAD μου που μεττικες φορές παρουσιάζει αλλά αντ άλλων ….
    Όποτε λοιπό , θα πρέπει να μας πεις ποιά πραγματικά είσαι και τι πρεσβεύεις στην ατομική σου ζωή , όταν. Κριτικάρεις άλλους …
    Όσο για τον Μαξκαριστο Χριστοδούλου θα έχουμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε και τα δικά του πεπραγμένα , όχι αυτά που λες εσυ μέσω τος αρρωστημένης σου και πρόστυχης γλώσσας !
    Θέλετε συνέχεια ;

  18. Ε.Στ. 11:45 17/01/2022

    Ελπίζω να εξαφανιστούν οι γνωστοί χυδαίοι Τσερνομπιλομαρουλοφάηδες δημοσιογράφοι του μίσους , των ύβρεων και του διχασμού.

  19. ok 10:04 17/01/2022

    η (χρυσή) αυγή θα κλείσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – ειδικά επί Τσίπρα μετατράπηκε σε Πράβδα με μοναδική αποστολή το σπίλωμα των πολιτικών αντιπάλων, τις ψεύτικες ειδήσεις κι τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

    ποιος θα ξεχάσει πχ το αλησμόνητο εξώφυλλο ΜΝΗΜΟΝΙΟ; FORGET IT ….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.