ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κεμπάπ θράψαλο

Μία εξαιρετική συνταγή για κεμπάπ θράψαλο από τον Γρηγόρη Χέλμη.

1 ΩΡΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

3 θράψαλα μέγεθος large
1 μέτριο κρεμμύδι
5 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 πρέζες κύμινο
2 πρέζες καπνιστή πάπρικα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα θράψαλα και τα κεφάλια, κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και το κάθε μισό το κόβουμε σταυρωτά στα 4. Κόβουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια στη μέση.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τα σώματα και τα κεφάλια από τα θράψαλα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να μειωθεί το κρασί και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστή κατσαρόλα μέχρι τα θράψαλα να γίνουν τρυφερά και να έχει μείνει περίπου 1 φλιτζάνι υγρά. Αφαιρούμε τα θράψαλα και τα κρεμμύδια και σουρώνουμε τα υγρά, πιέζοντας τα ντοματίνια να σπάσουν.

Κρατάμε τα θράψαλα καλυμμένα με ένα πιάτο μέχρι να κρυώσουν και σε ένα μικρό τηγανάκι κατεβάζουμε τα υγρά στη μέση. Κόβουμε τα θράψαλα σε τετράγωνα κομμάτια 3×3 εκ. και τα ανακατεύουμε με τα συμπυκνωμένο ζουμάκι. Περνάμε τα θράψαλα με τα κρεμμύδια σε ξυλάκια για σουβλάκι και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή σε δυνατό γκριλ και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Styling: Κ. Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφία: STUDIO Μ.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.