ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του κόμματος

ΚΙΝΑΛ: Νέα βάρη στους αδύναμους ιδιοκτήτες με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μεθοδεύει τώρα και την επιβάρυνση των πιο αδύναμων ιδιοκτητών ακινήτων», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος.

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πώς από τον περασμένο Ιούνιο είχε επισημάνει ότι οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών σε πολλές λαϊκές συνοικίες φτάνουν έως και 40% και επιβαρύνονται με μια σειρά φόρων και τελών που θα έχει ως συνέπεια να αποκλείσουν πολλά αδύναμα νοικοκυριά να χαρακτηρίζονται ευάλωτα βάσει των προβλέψεων για τη χορήγηση του ΚΕΑ και για την έστω και περιορισμένη προστασία από τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

«Καλέσαμε τότε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των σχετικών ορίων ώστε η αύξηση των αντικειμενικών αξιών να μην πλήξει τους ευάλωτους πολίτες. Η κυβέρνηση όχι μόνο κώφευσε αλλά προχώρησε μάλιστα στην ιδιαίτερα προκλητική απαλλαγή για τους γόνους των μεγάλων ιδιοκτητών, αυξάνοντας το αφορολόγητο στις 800.000 για φόρους γονικής παροχής για κάθε παιδί», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Σημειώνει ότι «... στον βαθμό που υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, για το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, η κατάργηση της στοιχειώδους προοδευτικότητας που εξασφάλιζε ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, σε συνδυασμό με τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες, θα μετατοπίσει πρόσθετο φορολογικό βάρος προς την πλευρά των πλέον αδύναμων ιδιοκτητών που αποτελούν την πλειοψηφία, προς όφελος των λίγων και ισχυρών» και καταλήγει:

«Το Κίνημα Αλλαγής θα κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες του, ώστε να ανατρέψει την κοινωνικά άδικη φορολογική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.