ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Για τις αναρρωτικές άδειες ισχύει το καθεστώς δεκαετιών»

Κυρανάκης για Rafale: «Ας είμαστε για μία μέρα ενωμένοι»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με αφορμή τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το spot στου λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της Νέας Δημοκρατίας, για την άφιξη των Rafale στην Ελλάδα. Ο βουλευτής τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «λέει ψέματα ότι αισθάνεται οδύνη» και- ζητώντας ενότητα-  υπογράμμισε πως όλοι «πρέπει να χαιρόμαστε για την ιστορική ημέρα». 

«Είναι προφανές ότι οι φορολογούμενοι πληρώνονται για τα εξοπλιστικά. Όλοι χαίρονται για τη χθεσινή ημέρα. Τα Rafale ανήκουν στον ελληνικό λαό. Η Νέα Δημοκρατία σε κάθε βίντεο που ανεβάζει βάζει το λογότυπό της στους λογαριασμούς της. Δεν είναι τηλεοπτικό σποτ ή διαφήμιση στα κανάλια. Θα χαιρόμουν αν έβγαζε η αντιπολίτευση ένα σποτ για τα αεροσκάφη που ενισχύουν την άμυνα της χώρας. Γιατί δεν βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα που είναι πως η Ελλάδα είναι ισχυρή χώρα;», διερωτήθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. 

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρθηκε και στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα πως δεν έπρεπε να αγοραστούν επιπλέον Rafale. «Υπάρχει και για αυτό μία διαφωνία. Αποδεικνύεται από τον θόρυβο της αντιπολίτευσης ότι ήθελε να προσκληθεί για να απορρίψει την πρόσκληση. Για εμάς είναι μικρότητα. Δεν θα μείνουμε σε αυτό. Η κυβέρνηση κρίνεται από τον ελληνικό λαό. Όλοι πρέπει να χαιρόμαστε για την ιστορική ημέρα. Όλα τα κόμματα θα χτίσουν πάνω σε αυτή τη συμφωνία. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται οδύνη. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι τα αεροσκάφη δεν ανήκουν στους Έλληνες φορολογούμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα ότι αισθάνεται οδύνη. Είναι υποκριτική η στάση σας. Το κόμμα σας θα κέρδιζε αν λέγατε ότι είναι ιστορική μέρα. Κομματικοποιείτε την συζήτηση για τα Rafale.», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Για τις αναρρωτικές άδειες ισχύει το καθεστώς δεκαετιών»

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, σχετικά με τις άδειες των γονέων που το παιδί τους νοσεί από κορωνοϊό, είπε ότι στις περισσότερες επιχειρήσεις οι εργοδότες δεν θέλουν τους εργαζόμενους στη θέση τους, υπό τον φόβο της διασποράς του ιού. «Για τις ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν νοσεί και ο γονιός υπάρχουν πέντε μέρες άδεια. Οι τρεις πληρώνονται από τον εργοδότη. Η μία πληρώνεται από το ταμείο και η άλλη από το κράτος. Για τις τρεις ημέρες πληρώνεται μόνο το 50% των αποδοχών. Η τροπολογία λέει για τρεις ημέρες. Δεν είναι αυτός ο κανόνας αυτή είναι η εξαίρεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει υποκρισία γιατί το καθεστώς άδειας είναι το ίδιο με αυτό που είχαμε εδώ και δεκαετίες. Αστείο είναι αυτό που κάνετε εσείς που λέτε πως είναι κυνικό. Είναι η νομοθεσία σας. Το 2015-2019 ήταν το ίδιο νομικό πλαίσιο. Ισχύει για τρεις μέρες και είναι το ίδιο καθεστώς. Να δείξει μεγαλύτερη ειλικρίνεια ο ΣΥΡΙΖΑ.», υπογράμμισε. 

Κλείνοντας στάθηκε στο παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοίνωσε πως καταργεί τις μάσκες και τα covid pass, ενώ ανέφερε πως τα μηνύματα που λαμβάνουν οι ειδικοί από την μετάλλαξη Όμικρον είναι αισιόδοξα. «Ελπίζω να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία σύντομα», τόνισε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.