ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε την δήλωσή του

Μ. Κριθαρίδης: Τα σχολεία ανοίγουν με μεγάλη υγειονομική ανασφάλεια χωρίς επάρκεια στα self test

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνη και κυνική είναι για τη δημόσια υγεία», υποστηρίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, και επιχειρηματολογεί:

«Δεν φτάνει που ουσιαστικά ξανανοίγει τα σχολεία με τα αστεία και απαράδεκτα υγειονομικά πρωτόκολλα της προηγούμενης περιόδου. Δεν φτάνει που η μόνη της παραπάνω πρόνοια -με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά- είναι μόνο ένα επιπλέον self test κι αυτό την πρώτη κιόλας μόνο εβδομάδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Ακόμα και αυτά τα self test δεν τα βρήκαν στα φαρμακεία οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί, λόγω των τεράστιων ελλείψεων που παρατηρούνται ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα», αναφέρει επίσης και συμπεραίνει:

«Είναι αδιανόητο, εξοργιστικό και εγκληματικό, που ο πρωθυπουργός, η κ. Κεραμέως και ο κ. Πλεύρης στέλνουν και πάλι τα παιδιά στο σχολείο χωρίς καν ένα δίκτυο για μαζικά, δωρεάν, τακτικά ράπιντ». Αντ' αυτού, διαπιστώνεται «εγκληματική προχειρότητα» με τα σελφ τεστ -«και με το αζημίωτο κιόλας, γιατί δεν φρόντισαν να υπάρχουν αρκετά δωρεάν».

Και, εν κατακλείδι, «είναι απίστευτη όμως και η προχειρότητα του "επιτελικού χάους" του κ. Μητσοτάκη, που ακόμα κι αυτές τις λειψές και ελλιπέστατες πρόνοιες που υποτίθεται πως λαμβάνει, δεν μπορεί να τις διασφαλίσει. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάψει να παίζει με τις ζωές και τη δημόσια υγεία των παιδιών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά, αλλά ασφαλή», σημειώνει κλείνοντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.