ΚΟΣΜΟΣ

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 103% σε μία εβδομάδα

Μετάλλαξη Omicron: Στη Βρετανία τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 20% την τελευταία εβδομάδα

Η μείωση των κρουσμάτων για τρίτη διαδοχική ημέρα θεωρείται θετικό στοιχείο – Μειώθηκαν και οι νοσηλείες κατά 31% - Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 103% σε μία εβδομάδα.

Μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού για τρίτη συνεχόμενη ημέρα διαπιστώνεται στη Βρετανία, γεγονός που οι ειδικοί θεωρούν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, καθώς ελπίζουν ότι τα χειρότερα του πέμπτου επιδημικού κύματος βρίσκονται πίσω.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, σήμερα εντοπίστηκαν 146.390 νέα κρούσματα, μειωμένα κατά 18,5% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας, που είχαν καταγραφεί 179.637. Είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις αρχές Νοεμβρίου πριν εμφανιστεί η νέα υπερμεταδοτική μετάλλαξη Omicron, που προκάλεσε ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Δυσάρεστα είναι τα στοιχεία για τους νεκρούς, που άγγιξαν τους 313, με αύξηση 103% έναντι της περασμένης εβδομάδας. Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας αυξάνονται δείχνουν επιδείνωση περίπου δύο εβδομάδες αργότερα από την εμφάνιση των κρουσμάτων.

Μειωμένες πάντως κατά 31% είναι οι νοσηλείες λόγω Omicron στο Λονδίνο, που δεχθεί μεγάλο πλήγμα μετά την εμφάνιση της παραλλαγής. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα κρούσματα αλλά και οι νοσηλείες θα αρχίσουν να μειώνονται με γρήγορους ρυθμούς σε όλη τη χώρα.

Ανάλογη πορεία σημειώθηκε στη Νότια Αφρική, όπου θεωρείται ότι εμφανίστηκε η νέα παραλλαγή, όταν τα κρούσματα κορυφώθηκαν απότομα, πριν υποχωρήσουν γρήγορα. Πάντως, παρά τους περιορισμούς, τα κρούσματα σε Ουαλία και Σκοτία αυξάνονται γρηγορότερα απ’ ότι στην Αγγλία.

Δοκιμάζονται οι αντοχές του συστήματος Υγείας

Παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία, οι υγειονομικοί προειδοποιούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για την έλλειψη προσωπικού, που νοσεί με τη μετάλλαξη Omicron.

Την Παρασκευή, ένα 12% του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης απουσίαζε λόγω κορωνοϊού. Οι επικεφαλής των συνδικάτων πάντως αρνούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και υποστηρίζουν ότι τυχόν επιβολή του θα επιδεινώσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.