ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καινοτομία και εξωστρέφεια οι στόχοι

Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΒΕΑ – Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, προχώρησαν σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό των συνεργειών μεταξύ των δύο θεσμών, στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μέσω της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο οργανισμοί συμφώνησαν στη διερεύνηση μεταξύ τους συμπράξεων για την στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της εξαγωγικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω της ανταλλαγής γνώσης, της συν-διοργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων και της αμοιβαίας συμμετοχής σε δράσεις δικτύωσης και mentoring.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο ζωτικών για την επιχειρηματικότητα θεσμών, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη της έμπρακτης συμμαχίας τους, για τη δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος επιχειρηματικής ευημερίας. «Ο κάθε ένας από τους θεσμούς μας, αξιοποιεί τα μέσα που διαθέτει. Και αναζητεί διαρκώς τρόπους, για να διευρύνει την προσφορά του. Επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση, ενίσχυση και ευδοκίμηση της επιχειρηματικότητας. Με δράσεις που ενθαρρύνουν  την πρωτοβουλία. Προωθούν τη συνέργεια. Και διευκολύνουν την πρόσβαση στο σημαντικότερο μέσο για την ενδυνάμωση του επιχειρείν: τη χρηματοδότηση. Όταν δύο τέτοιοι αναπτυξιακοί φορείς συνασπίζονται, το οφέλη είναι πλούσια. Και με αυτήν ακριβώς την προσδοκία, δεσμευόμαστε σήμερα να υπηρετήσουμε, μαζί, τους κοινούς μας στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρατάκος.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου, επεσήμανε την επισφράγιση της συνεργασίας των δύο φορέων με κοινό στόχο την περαιτέρω στήριξη και ενθάρρυνση εμπράκτως και συμπληρωματικά της ελληνικής επιχειρηματικότητας που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια και που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της εθνικής οικονομίας.

«Το Μνημόνιο Συνεργασίας συμβολίζει τις κοινές προσπάθειες και των δυο μερών να βελτιώσουμε και κυρίως να θωρακίσουμε την ελληνική επιχείρηση. Η ουσία της σημερινής υπογραφής δεν είναι άλλη από την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κα. Χατζηπέτρου και συμπλήρωσε πως «θα δράσουμε από κοινού αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και θα αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της ελληνικής αγοράς».

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ, κ. Μπάμπης Μωραΐτης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, τ.ΤΑΝΕΟ) και μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ, κ. Χάρης Λαμπρόπουλος και  ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, κ. Παντελής Τζωρτζάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.