ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Ηλιόπουλος: Ψέματα και πανικός στη χθεσινή συνέντευξη Μητσοτάκη

Για «ψέματα και πανικό» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συνέντευξη, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο 105.5 FM». «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα για τα ζητήματα της πανδημίας και έδειξε πανικό για το ζήτημα της ακρίβειας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη -και στο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος και τόνισε: «Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι ξανά δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους». «Βρισκόμαστε στα μισά του "τελευταίου μήνα της πανδημίας" -όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, και έχουμε ήδη θρηνήσει 942 συμπολίτες μας» επισήμανε. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση, ο κ. Μητσοτάκης -ο ίδιος που το καλοκαίρι συνέκρινε ανθρώπινες ζωές με στρέμματα- δεν ντράπηκε χθες να βάλει στη ζυγαριά τις ανθρώπινες ζωές με τον τουρισμό», σημείωσε.

«Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χυδαία ψέματα για τη συνταγογράφηση των τεστ, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν είναι ο κανόνας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Παρ' όλα αυτά, στη Γαλλία συνταγογραφούνται δωρεάν τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους, τους ανήλικους και τους ανεμβολίαστους πολίτες, στην Αγγλία γίνεται δωρεάν τεστ στο βρετανικό ΕΣΥ εφόσον υπάρχουν συμπτώματα κορονοϊού, στη Γερμανία το PCR συνταγογραφείται κατόπιν εμφάνισης συμπτωμάτων, στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία, την Αυστρία επίσης συνταγογραφείται, ενώ δωρεάν είναι τα τεστ σε Σουηδία και Δανία», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι χθες είχαμε άλλο ένα τεράστιο ψέμα από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναφερθείς στα ζητήματα της οικονομίας, τόνισε ότι «τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ 10ετίας στον πληθωρισμό, ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει μια αύξηση στον κατώτατο μισθό το Μάιο». «Στο τι θα γίνει μέχρι τον Μάιο και πώς μέχρι τότε οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, δεν απαντά», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Επίσης, με τη χθεσινή του εξαγγελία ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι το 2% αύξηση που δίνει τώρα είναι αστειότητα, συνεχίζει δηλαδή μια πολιτική παγώματος του κατώτατου μισθού», σχολίασε.

«Τρία χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη σημαίνουν άλλωστε την περικοπή 2,5 δισ. ευρώ στις συντάξεις» ανέφερε, «καθώς η ΝΔ κατήργησε την μόνιμη δαπάνη 850 εκατ. ευρώ το χρόνο που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, για την επαναφορά μέρους της 13ης σύνταξης». «Την ίδια στιγμή η ανεργία των νέων ανεβαίνει ξανά, το 2014 ήταν στο 52,4%, το 2019 την παραδώσαμε στο 35% και τώρα είναι στο 39%, κι αυτό μαζί με την εργασιακή λεηλασία που έχει φέρει η σημερινή κυβέρνηση», είπε.

«Η όποια αύξηση στον κατώτατο μισθό πρέπει να δοθεί εδώ και τώρα», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα πλήττεται η κοινωνία από την ακρίβεια, όχι το Μάιο». «Εμείς προτείνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη, στην οποία ο κατώτατος είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010», τόνισε. «Δεύτερον, είναι ανάγκη η ρύθμιση και διαγραφή ενός μέρους του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία. Μόνο έτσι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές, θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και δεν θα αντιμετωπίσουμε μία νέα πληγή με χιλιάδες λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας» ξεκαθάρισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Κι ακόμα, χρειάζεται τιμολογιακή παρέμβαση στο ρεύμα και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και καύσιμα» πρόσθεσε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μια κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία και την ακρίβεια» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις για όλα τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα, διεκδικώντας την πολιτική αλλαγή» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.