ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των αστέγων από το κρύο

Στη λειτουργία θερμαινόμενων χώρων για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, προχωρά ο Δήμος Αθηναίων.

Aπό σήμερα, 11 Ιανουαρίου, στις 20.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ανοίγουν σε 24ωρη βάση δομές και χώροι όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν και να προστατευτούν από το κρύο ενώ εισερχόμενοι θα υποβληθούν και σε rapid test.

Πρόκειται για το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), στου οποίου τις σύγχρονες εγκαταστάσεις οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και τη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου (Πανόρμου και Βαθέος 25) όπου οι πολίτες θα λάβουν κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.6459890.

Επίσης οι ομάδες του "Street Work" θα βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης, για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Τέλος, σε 24ωρη λειτουργία τίθεται και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210.5246515) για να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Παρόμοιες αναφορές μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.