ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπολιτευτική …γκρίνια για την ‘ετοιμότητα’ του κρατικού μηχανισμού

Παραμένει ψηλά για το ΚινΑλ το θέμα της ακρίβειας

Τα «πάνω κάτω» έφερε στην καθημερινότητα όλων των πολιτών, η κακοκαιρία που σαρώνει την χώρα από χθες, με τον κρατικό μηχανισμό, παρότι την ανέμενε, να βρίσκεται απροετοίμαστος σε μεγάλο βαθμό. Τουλάχιστον αυτό καταγγέλλει η αντιπολίτευση, δεδομένων των καταγγελιών που λαμβάνει, για ταλαιπωρία στους δρόμους, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, εγκλωβισμούς, διακοπή δρομολογίων στα ΜΜΜΕ, αδυναμία πρόσβασης σε καίρια σημεία κ.ο.κ.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, τονίζουν το γεγονός ότι ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι η κακοκαιρία θα ήταν σφοδρή και θα έπληττε όλο το Λεκανοπέδιο. Παρά ταύτα και παρά την περσινή ανάλογη εμπειρία, «ο κρατικός μηχανισμός αρκέστηκε σε συστάσεις και άκαρπες συσκέψεις», λένε, τονίζοντας ότι άφησε χθες την Αυτοδιοίκηση μόνη της, με όσα μέσα διαθέτει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται εγκλωβισμένοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες επί ώρες. «Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών, αλλά της ευθύνης», λένε, καλώντας από χθες το μεσημέρι ακόμα την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα και να μην παρακολουθεί άπραγη.

Κατά τα λοιπά, ως αναμενόταν, η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση στη Βουλή επί της επίκαιρης επερώτησης των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για την ακρίβεια, αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, όπως άλλωστε και η συνάντηση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη με τις ενώσεις καταναλωτών που είχε προγραμματιστεί για χθες το πρωί. Αμφότερα όμως, αναμένεται να επαναπρογραμματιστούν αμέσως μετά το πέρας της κακοκαιρίας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αμεληθούν. Στην Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, η ακρίβεια ιεραρχείται στις πρώτες θέσεις σημαντικότητας ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης, μαζί με την πανδημία και τις συνέπειές της. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι όσοι το έχουν πάρει …προσωπικά, και κάθε άλλο παρά θα αφήσουν να …ξεχαστεί. Αντίθετα, ήδη, μετά από σειρά επαφών στελεχών του κόμματος με φορείς της αγοράς, εμπλουτίζεται το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ αντιστοίχως θα διαμορφωθεί και η ρητορική του κόμματος στο εξής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.