ΚΟΣΜΟΣ

Τα ξημερώματα

Πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν τη νύχτα του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή θέσεις της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετά τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον της ισραηλινής επικράτειας από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας και το ισραηλινό επιτελείο.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή του προς τον Τύπο ότι «διεξάγει αυτή τη στιγμή πλήγματα εναντίον τρομοκρατικών θέσεων στη Λωρίδα της Γάζας», παλαιστινιακής περιοχής υπό τον έλεγχο της ένοπλης ισλαμιστικής παλαιστινιακής παράταξης Χαμάς.

«Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ (σ.σ. ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς) δυτικά της Χαν Γιούνες», πόλης στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, διευκρίνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας, κάνοντας επίσης λόγο για πυρά πυροβολικού εναντίον σημείου παρατήρησης του ισλαμιστικού κινήματος σε βόρειο τομέα του θύλακα.

Χθες Σάββατο το πρωί δυο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσαν στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της ισραηλινής μητρόπολης του Τελ Αβίβ (25111834). Δεν ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες της αεράμυνας, ούτε ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Το Ισραήλ και η Χαμάς, ορκισμένοι εχθροί, ενεπλάκησαν σε πόλεμο 11 ημερών τον Μάιο του 2021. Επρόκειτο για την τέταρτη σύρραξη αφότου κατέλαβε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας το ισλαμιστικό ένοπλο κίνημα.

Αφότου τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα στα μέρη, συνολικά πέντε βλήματα -ρουκέτες και όλμοι- ερρίφθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ μέσα σε έξι μήνες έπειτα από οποιαδήποτε σύρραξη του Ισραήλ και της Χαμάς, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την 29η Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.