ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΚινΑλ

Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Για μία μικρή ‘μητέρα των μαχών’, ετοιμάζονται σήμερα στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς για σήμερα Δευτέρα, έχει προσδιοριστεί η συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του κόμματος για την ακρίβεια.
Την τελευταία -μαζί με την πανδημία- ιεραρχούν στο Κίνημα Αλλαγής στην ψηλότερη κλίμακα των πραγματικών προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες, κάτι που την καθιστά και νούμερο ένα κοινωνικό ζήτημα στην χώρα μας, μετά από την πανδημία που απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη. Για αυτό τον λόγο, στην Χαριλάου Τρικούπη επέλεξαν να αναδείξουν το θέμα, από τις γιορτές ακόμα, όταν πολλοί μιλούσαν για ‘νεκρό πολιτικό χρόνο’, καταθέτοντας από τότε την σχετική επίκαιρη επερώτηση και πιέζοντας ασφυκτικά να συζητηθεί, καθώς το αντεπιχείρημα ήταν ότι «είναι σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί επίκαιρη επερώτησή του».
Εν πάσει περιπτώσει, η μέρα ήρθε και εκτός μεγάλου απροόπτου, σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν ακριβώς όσα συμβαίνουν επτά ομιλητές από το Κίνημα Αλλαγής, απέναντι στον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς επίσης και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, όπως αυτές προκύπτουν τόσο από την ιδεολογία τους και το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όσο και από τις επαφές τους με την κοινωνία και τους φορείς της αγοράς. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και βουλευτές και στελέχη του κόμματος έχουν ξεκινήσει ένα μπαράζ επαφών με όλους τους τελευταίους, από τους φορείς της βιομηχανίας, της επιχειρηματικότητας, του λιανεμπορίου, της εστίασης, αλλά και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη ΓΣΕΕ και τις Ενώσεις Καταναλωτών, με στόχο, όπως ακριβώς έγινε και με τον προϋπολογισμό, να ‘χτίσουν’ τις θέσεις τους πάνω και στις απόψεις των καθ’ ύλην αρμοδίων. Αυτό μάλιστα, θα επιβεβαιωθεί τόσο στο πρόγραμμα του κόμματος, όσο στις ομιλίες των βουλευτών σήμερα, αλλά και σε δήλωση του προέδρου του κόμματος, που προγραμματίζεται να γίνει ακριβώς για το θέμα.
Ένα καλό δείγμα των προτάσεων του κόμματος για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, πάντως, έδωσε ήδη από χθες Κυριακή, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με σχετικό άρθρο του στο βήμα (δείτε εδώ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.