ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Θράψαλο πολίτικο ψητό

Μία εξαιρετική συνταγή για θράψαλο πολίτικο ψητό από τον Γρηγόρη Χέλμη.

30 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

Για το πολίτικο μιξ μπαχαρικών
25 γρ. τσιμένι
25 γρ. πάπρικα καπνιστή
6 γρ. σκόρδο, σκόνη
8 γρ. αλάτι
2 γρ. κύμινο, σκόνη
2 γρ. κανέλλα, σκόνη
1 γρ. γαρίφαλο, σκόνη
1 γρ. μοσχοκάρυδο, σκόνη
0,5 γρ. μπαχάρι, σκόνη

Για τα θράψαλα
3 θράψαλα μέγεθος large
πελτέ ντομάτας
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Μετράμε 1 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας και ½ κουτ. γλυκού από το πολίτικο mix μπαχαρικών ανά θράψαλο. Αλείφουμε εσωτερικά με το μείγμα κάθε θράψαλο, τα λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και ψήνουμε σε σχαροτήγανο, στο γκριλ του φούρνου ή ακόμα και στα κάρβουνα.

Styling: Κ. Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφία: STUDIO Μ.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.