ΕΛΛΑΔΑ

Ποια μέτρα μένουν

Τι αλλάζει μετά την απόφαση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση

Την επάνοδο σε μια πιο ομαλή καθημερινότητα σηματοδοτεί η τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου καθώς από τη Δευτέρα τα ξημερώματα απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης και επιτρέπεται η μουσική. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον κρίθηκε σκόπιμο να μην επιτραπεί η διασκέδαση για όρθιους, διατηρώντας τον περιορισμό για καθήμενους πελάτες.

Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή και υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη να προβαίνει και στις σχετικές ανακοινώσεις.
Επιπλέον, τα μέτρα για τον Αθλητισμό μένουν ως έχουν. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, στα γήπεδα παραμένει η μέγιστη προσέλευση στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων και το πλαφόν των 1.000 θεατών. Πάντως, το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Εξακολουθούν ωστόσο να ισχύουν τα μέτρα για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας τόσο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όσο στις υπεραγορές (σούπερ μάρκετ), αλλά και σε όσους εργάζονται στον τομέα της εστίασης.

Σε ό,τι αφορά στα γήπεδα εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός στη χωρητικότητα έως 10% και 1000 άτομα, με τον υπουργό Υγείας να σημειώνει ότι, «θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες».

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών και αποφάσισε να επανέλθει η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και να απελευθερωθεί το ωράριο. Ωστόσο παραμένει η καθήμενη διασκέδαση», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν στα γήπεδα, σημείωσε ότι «παραμένουν όλα ως έχουν και θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας».

Όσον αφορά την κακοκαιρία, ανέφερε πως αυτή «στέρησε τη δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν, γι' αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν έως τις 7 Φεβρουαρίου».

«Η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε καθώς μειώνονται τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αν και παραμένει, δείχνει ότι το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό», σημείωσε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Λίλιθ 12:19 28/01/2022

    Κάτι για να μη φάνε το ξύλο με βρεγμένη σανίδα ,να είναι στεγνή

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.