Neo

«Τείχος της Ισότητας»…

Αυτό προτείνει ο Θόδωρος Μαργαρίτης για την αντιμετώπιση φαινομένων έμφυλης βίας. «Τα φαινόμενα κακοποίησης των γυναικών δεν είναι καινούργια. Το έχω ξαναπεί. Υπήρχαν και στο παρελθόν και πιστεύω ότι ήταν ακόμα πιο έντονα. Το ότι τώρα αποκτούν δημοσιότητα και ισχυρή αποδοκιμασία οφείλεται στην πρόοδο της κοινωνίας, στον φεμινισμό, στην αποδοχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως καθολικής αξίας», γράφει σε ανάρτησή του στα social media, για να προσθέσει πως «αν σήμερα κάτι περισσότερο έχουμε ανάγκη είναι στην αλλαγή παραδείγματος για το "αρσενικό" πρότυπο και στην οριστική αποβολή της έμφυλης βίας στις σχέσεις των ανθρώπων».

Σε αυτή την κατεύθυνση, προτείνει να δημιουργηθεί ένα "Τείχος της Ισότητας". Αυτό, υποστηρίζει, ότι μπορεί να δημιουργηθεί από όλες τις κρίσιμες δυνάμεις. Το Κράτος, τα ΜΜΕ, την Εκκλησία, τα Πολιτικά κόμματα, τα Συνδικάτα, τα Αυτόνομα κινήματα, τους Διανοουμένους. Και προειδοποιεί: « Σε αυτό τον "τείχος της Ισότητας" θα πέσουν πάνω όσοι είναι προσκολλημένοι σε προηγουμένους αιώνες και όσοι έχουν χαμηλή αυτό-εκτίμηση λύνοντας τις διαφορές τους με τις μπουνιές και τα όπλα»…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Βεβαίως και υπάρχει πρόοδος και πολιτικό ήθος για την κοινωνία μας σε αυτά που κατά καιρούς μας λέει ο κ. Μαργαριτης !
    Μια αληθινή ΑΡΙΣΤΕΡΗ. ΦΩΝΗ ,
    χωρίς συναλλαγές για προσωρινά οφέλη.
    Το πόσο με ευχαριστεί ότι βρίσκεται και πολεμάει από το μετεριζι που βρίσκομαι κι εγώ το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ .με ενθαρρύνει να συνεχίζω τον αγώνα μας !
    Σε αντίθεση σας θυμίζω τον Θεοχαρόπουλο ……,
    ώστε να ανακουφιστείτε με εμετό από την βαρυστομαχιάσει σας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.