ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός

Δανία: Ο απολογισμός κρουσμάτων της Covid μπορεί να είναι διπλάσιος από τα καταγεγραμμένα περιστατικά

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας εκτίμησαν σήμερα ότι το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού έχει μολυνθεί με Covid κατά τους τρεις τελευταίους μήνες που έχουν σημαδευτεί από το κύμα της Όμικρον, δηλαδή σχεδόν διπλάσιοι από τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί επισήμως.

«Εκτιμούμε ότι το 32% του υγιούς ενήλικου πληθυσμού ηλικίας 18 έως 72 ετών έχει μολυνθεί από την 1η Νοεμβρίου του περασμένου έτους έως την 28η Ιανουαρίου αυτής της χρονιάς», ανέφερε σε ανακοίνωση η δανέζικη αρχή ελέγχου μολυσματικών νόσων (SSI).

Στην Κοπεγχάγη και την περιοχή της πρωτεύουσας, που επλήγησαν περισσότερο από την υπόλοιπη χώρα, το ποσοστό επιπολασμού εκτιμάται στο 42%, σύμφωνα με την αρχή.

Η μελέτη της SSI, που βασίστηκε σε δείγματα αίματος περίπου 5.000 αιμοδοτών, είχε στόχο να καθορίσει τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που είχαν κολλήσει τον ιό, πέραν των αποτελεσμάτων των καθημερινών διαγνωστικών ελέγχων.

Στη Δανία, την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωση που επιστρέφει στην κανονική ζωή όπως ήταν από την πανδημία με την άρση όλων των περιορισμών, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι αυτή τη στιγμή γύρω στα 40.000 με 50.000 ανά ημέρα, περίπου το 1% του πληθυσμού καθημερινά.

Την Τρίτη, η SSI εκτίμησε ότι το κύμα της Όμικρον είχε φθάσει στην κορύφωσή του στην Κοπεγχάγη και την περιοχή της πρωτεύουσας της Δανίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.