ΕΛΛΑΔΑ

Το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Ν/σ για εκσυγχρονισμό ΕΦΚΑ: Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στη Βουλή, η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Σημεία αιχμής, οι διατάξεις που αφορούν την πρόσληψη γενικών διευθυντών και διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα, για την κάλυψη θέσεων στον ΕΦΚΑ, τα πειθαρχικά συμβούλια και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί αργά το βράδυ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, καταλόγισε στην αντιπολίτευση «στείρα κριτική και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση επικεντρώνεται στη λύση των ουσιαστικών και πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τους ασφαλισμένους και τους εργαζομένους».

Από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεανώ Φωτίου έκανε λόγο για «νόμο έκτρωμα που κομματικοποιεί και διαλύει τον ΕΦΚΑ», ενώ ο Χρήστος Γιαννούλης, υποστήριξε ότι «μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι πώς θα διασφαλίσει την εξυπηρέτηση ημετέρων με απευθείας αναθέσεις και αδιαφανείς προσλήψεις».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ένα ταχύτερο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ, απαλλάσσοντας έτσι το κράτος και την εργοδοσία από την Κοινωνική Ασφάλιση».

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου, επανέλαβε τους προβληματισμούς που είχε εκφράσει και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ζητώντας περαιτέρω αποσαφηνίσεις και ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπερψηφίζει και επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο.

Η κυρία Ευθυμίου τόνισε την ανάγκη να εξαντληθούν όλα τα δυνατά περιθώρια για να διασφαλιστούν αυστηρά κριτήρια στην επιλογή και τοποθέτηση στον ΕΦΚΑ γενικών διευθυντών και διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα και να αξιοποιηθούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις για την αξιοποίηση και τη βαθμολογική εξέλιξη των έμπειρων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Ακόμα, ζήτησε διευκρινήσεις αν υπάρχει υλικοτεχνοοικονομική μελέτη και από ποιον έχει συνταχθεί για την σύσταση της ανώνυμης εταιρίας που θα διαχειριστεί την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ.

Αντιπαράθεση Καιρίδη (ΝΔ) - Μουλκιώτη (ΚΙΝΑΛ)

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη και του ειδικού αγορητή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Μουλκιώτη, με αφορμή τις αιχμές που άφησε ο κ. Καιρίδης για τον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μουλκιώτη, που χαρακτήρισε ανήθικη την επίθεση.

«Δεν θέλω να πω τίποτα για αρχηγούς και ένσημα γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ με τον κύριο Ανδρουλάκη», είπε ο κ. Καιρίδης και υπεραμυνόμενος του νομοσχεδίου, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκίστικη νοοτροπία.

«Ξεχνάτε ότι όχι μόνο δεν έχει "λεφτοδέντρο" αλλά δεν υπάρχει ούτε καν "λεφτοδάσος". Και όπως λένε και οι ξένοι, ο τσάμικος είναι ένας χώρος που ο πρώτος χορεύει και οι υπόλοιποι από πίσω χτυπιούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κύριε Καιρίδη, ο τσάμικος είναι λεβέντικος χορός. Και είναι ανήθικο να γίνονται διάφορες αιτιάσεις για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, αντέδρασε ο κ. Μουλκιώτης.

«Το τσάμικο είναι λεβέντικος χορός αλλά αυτό που δεν είναι λεβέντικο είναι να τρέχουμε για να είμαστε αρεστοί στον αρχηγό μας», σχολίασε ο κ. Καιρίδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.