ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σούπα με κοτόπουλο αυγολέμονο και αγκινάρες Ιερουσαλήμ αρωματισμένες με λεμονόχορτο

Οι σούπες ανοίγουν το γεύμα και την όρεξη, μας ζεσταίνουν και μας προετοιμάζουν για τη συνέχεια.

1 ώρα και 15΄| Εύκολο| Για 4 άτομα

Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλο
1,5 lt ζωμό κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια
400 γρ. αγκινάρες Ιερουσαλημ, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
2 τεμ. λεμονόχορτο
4 κρόκους αυγού
½ ματσάκι άνηθο

Διαδικασία
Βάζουμε τα μπούτια να βράσουν με τον ζωμό, το κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 45΄.

Αφαιρούμε τα μπούτια, τα ξεψαχνίζουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε ξανά στον ζωμό. Βάζουμε και τις αγκινάρες στον ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄.

Σπάμε το λεμονόχορτο με το πίσω μέρος του μαχαιριού και το ρίχνουμε μέσα στον ζωμό. Αφήνουμε για 10΄ να δώσει το άρωμά του και το αφαιρούμε.

Δίνουμε ξανά 1 βράση στη σούπα και την τραβάμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ τους κρόκους και σιγά-σιγά ρίχνουμε στο μπολ σταδιακά ζεστό ζωμό. Αφού ρίξουμε γύρω στις 6-7 κουτ. σούπας ζωμό, ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.