ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ

Τ. Θεοδωρικάκος: Η ανθρωπιά και η αποτελεσματικότητα είναι το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας

Την κοινωνική προσφορά των Ελλήνων και Ελληνίδων αστυνομικών και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα επιβράβευσε η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο υπουργός Τάκης,Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, τίμησαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας μέλη του Σώματος και υπηρεσίες που είχαν ενεργή συμμετοχή σε κρίσιμες αποστολές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην ομιλία του τόνισε ότι μέσα σε αυτή την ταραγμένη εποχή που ζούμε όπου η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι τα μεγάλα ζητούμενα, η Ελληνική Αστυνομία «...αποκτά πλέον έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην καθημερινότητά μας. Με πολύ περισσότερες απαιτήσεις και πραγματικά πολυσχιδή δράση, με πολλαπλές συνέπειες σχεδόν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής».

«Η αποστολή αυτή απαιτεί», όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «να ενδυναμωθεί ταυτόχρονα τόσο η διαχειριστική ικανότητα, το αστυνομικό έργο αυτό καθ' αυτό, η αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων όσο και ο σύνθετος κοινωνικός και ανθρωπιστικός ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να ενστερνιστούμε αξίες όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και φυσικά της δημοκρατικής νομιμότητας. Ασφάλεια στηριγμένη στην εφαρμογή των νόμων. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους, ανεξάρτητα από δημόσιες θέσεις και την οικονομική ισχύ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την αποστολή αυτή η Ελληνική Αστυνομία την επιτελεί στο ακέραιο, υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας: «την αποτροπή της παραβίασης των συνόρων μας στην ασύμμετρη απειλή του 2020, μέχρι τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής με τη διενέργεια ελέγχων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και τη διάσωση ανθρώπων σε πολλές έκτακτες καταστάσεις».

«Αυτή είναι η Ελληνική Αστυνομία που θέλουμε, που δικαιούται ο ελληνικός λαός, που έχετε όλοι εσείς στο μυαλό και την καρδιά σας» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος προσθέτοντας ότι: «Είναι η Αστυνομία που εξιχνιάζει εκατοντάδες υποθέσεις κάθε χρόνο, αποτρέπει εγκλήματα και οδηγεί στη Δικαιοσύνη όσους παρανομούν. Είναι η Αστυνομία που βρήκε σε 7 ημέρες τους δολοφόνους του 'Αλκη, είναι η Αστυνομία στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Η Αστυνομία που την οδηγούν αξίες και ιδέες».

Απευθυνόμενος προς τους βραβευθέντες αστυνομικούς ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την περηφάνια του και την ευγνωμοσύνη του προς του πρόσωπο τους και υπογράμμισε ότι: «Εσείς είστε το ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΛΑΣ, το αληθινό της πρόσωπο. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, για τους συνανθρώπους μας. Είστε οι πολίτες με στολή, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που υπηρετούν αξίες: την πατρίδα, την ελευθερία, την ανθρώπινη ζωή, τον σεβασμό του Νόμου και της διαφορετικότητας και στηρίζουν την οικογένεια, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή».

Στην συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές, η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, το αποφασιστικό χτύπημα των χούλιγκαν, η ασφάλεια των πανεπιστημίων, η ενίσχυση της ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς, στα σύνορα και σε αεροδρόμια, η εκπόνηση και υλοποίηση ειδικών σχεδίων σε περιοχές αυξημένης εγκληματικότητας.

Με τα παραπάνω, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, «συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της χώρας. Δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα μέσα από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Με βασικό πυλώνα την ασφάλεια. Την ασφάλεια της χώρας, την ασφάλεια των πολιτών. Αυτή που κάνει πράξη η ΕΛΑΣ».

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν:

-Ένας ανθυπαστυνόμος και ένας υπαρχιφύλακας, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με κωδικό κλήσης Κ-213, οι οποίοι, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το Νομό Αττικής την 24/1/2022, συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό, από την Περιφερειακή οδό Υμηττού, ενός πολίτη και της ανήλικης κόρης του, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τους μετέφεραν με ασφάλεια στην οικία τους.

-Δύο αστυφύλακες του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής της Δ/νσης Αστυνομίας Β/Α Αττικής, οι οποίοι, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το Νομό Αττικής την 24 /1/2022, συνέδραμαν στην ασφαλή μεταφορά νοσούσης από Covid-19 πολίτη με το νεογέννητο τέκνο της στην οικία τους, όταν το ασθενοφόρο που τους μετέφερε από την κλινική, αδυνατούσε να κινηθεί στο οδικό δίκτυο λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης.

- Ένας αστυνόμος Β΄ και ένας υπαρχιφύλακας της Δ/νσης 'Αμεσης Δράσης Αττικής, οι οποίοι, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το Νομό Αττικής την 24/01/2022, συνέδραμαν στην ασφαλή μεταφορά ενός ανήλικου παιδιού με τραύμα στο κεφάλι σε -νοσοκομείο.

-Ένας αστυνόμος Β΄, ένας υπαστυνόμος Β΄και ένας ειδικός φρουρός της Ομάδας ΔΙΑΣ Β/Α Αττικής της Δ/νσης 'Αμεσης Δράσης Αττικής, οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προτείνουν στο προσωπικό της Γ΄ Αλλαγής, τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού, προκειμένου να συμπαρασταθούν εμπράκτως σε ηλικιωμένο ζευγάρι, στην περιοχή του Χαλανδρίου, το οποίο έπεσε θύμα κλοπής με τη μέθοδο της απάτης.

- Τρείς αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας της Δ/νσης 'Αμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσ/νίκης, οι οποίοι εκθέτοντας τη ζωή τους σε σοβαρό κίνδυνο, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν δράστη απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της συνοίκου του.

- Δύο αρχιφύλακες και ένας υπαρχιφύλακας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Δ/νσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συνέδραμαν στη διάσωση δεκαεπτά (17) Τούρκων πολιτών, οι οποίοι βρισκόταν σε κίνδυνο, εγκλωβισμένοι σε βαλτώδη περιοχή στο Δέλτα του ποταμού Έβρου.

Παράλληλα βραβεύτηκαν:

- Το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

- Το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

- Το προσωπικό της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), της Δ/νσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

- Το προσωπικό της Διεύθυνσης 'Αμεσης Δράσης Αττικής.

- Το προσωπικό της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής.

- Το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.