ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Βελουτέ κολοκύθας, με μήλο, κολοκυθόσπορο και φρέσκο κόλιανδρο

Οι σούπες ανοίγουν το γεύμα και την όρεξη, μας ζεσταίνουν και μας προετοιμάζουν για τη συνέχεια.

20΄| Εύκολο| Για 4 άτομα

Υλικά

1 κιλό κολοκύθα καμπάνα
2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας βούτυρο καρύδας
1 κουτ. γλυκού κάρι
2 μήλα golden κομμένα σε τέταρτα
800 γρ. ζωμό λαχανικών
200 ml γάλα καρύδας
40 γρ. κολοκυθόσπορο
20 ml σιρόπι αγαύης
60 ml κρέμα καρύδας
1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μέτρια κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο με το βούτυρο καρύδας και μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε το κάρι και τσιγαρίζουμε για ακόμα 1΄.

Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα μήλα και τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε περίπου 30΄ και μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας εκτός φωτιάς και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, ώστε να αποκτήσει βελούδινη υφή η σούπα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 οC. Ανακατεύουμε τον κολοκυθόσπορο με την αγαύη και λίγο αλάτι και ψήνουμε για περίπου 8΄-10΄.

Σερβίρουμε στο πιάτο και προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ωμή κρέμα καρύδας και ολόκληρα φύλλα κόλιανδρου. Τέλος, βάζουμε από πάνω τον καραμελωμένο κολοκυθόσπορο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.