ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Αρνίσια έντερα με κολοκυθάκια
Μέχρι να γίνει το φαγητό, κερνάμε τσίπουρο, κρασί, μπίρες και μεζέδες με συκωτάκια και άλλα νόστιμα.
1 ΩΡΑ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 3-4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
600 γρ. έντερα αρνίσια, καθαρισμένα, πλυμένα
30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κοφτή κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες, τριμμένες
50 ml λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. κολοκυθάκια μικρά
1 λεμόνι, τον χυμό
3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε μπόλικο νερό μαζί με λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα. Δένουμε σε 2 θηλιές τα έντερα και τα ζεματάμε για 5 δευτερόλεπτα. Κρυώνουμε με νερό σε σουρωτήρι και τα κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πάπρικα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, χωρίς να καεί το σκόρδο. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον καβουρδίζουμε για λίγο στη βάση του τηγανιού. Ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα έντερα, καλύπτουμε τα υλικά με νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς καπάκι για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά. Σβήνουμε με χυμό από ½ λεμόνι, προσθέτουμε φυλλαράκια θυμάρι, φρέσκο πιπέρι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μ. Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIO M
Πηγή: olivemagazine.gr