Neo

Δεν ωφελεί τη Δημοκρατία

«Όσο περνάει ο καιρός, γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν έχει κανένα λόγο να συνεργαστεί ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ». Η φράση ανήκει στον βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Καμίνη, που μιλώντας στο Newsique.gr, έκανε λόγο για μία απόφαση που έχει παραμείνει αναλλοίωτη παρά την αλλαγή ηγεσίας στον χώρο (σ.σ. την ξεκίνησε η Φώφη Γεννηματά και τη συνεχίζει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης) και άρα έχει αυξημένο βάρος.
Αναφερόμενος δε, στη συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. «Δεν μπορεί ο εκλογικός νόμος να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν για την επίτευξη κομματικού οφέλους», είπε, τονίζοντας ότι «δεν ωφελεί τη δημοκρατία να αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού ανάλογα με τους πολιτικούς σχεδιασμούς του εκάστοτε κυβερνώντα». Ειδικά τη στιγμή, μάλιστα, που μιλάμε για την ανάγκη να υπάρξει ένα σταθερό εκλογικό σύστημα και σταθερές κυβερνητικές θητείες, ο κ.Καμίνης υποστήριξε ότι «μία τέτοια εξέλιξη αποτελεί πολιτικό τυχοδιωκτισμό και ανεπίτρεπτη θεσμική οπισθοδρόμηση».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 9:40 24/03/2022

  1. Ο αντιπελατειακός «δήμαρχος, όπως «πάντα λίγα λέει, πολλά κάνει με τα «λίγα που έχει». 2. Ναι δεν εξαρτάται ποσό «κοντά» είναι το ΚινΑλ σε ΝΔ/Σύριζα. Αντίθετα εξαρτάται ΕΚΕΙΝΟΙ ( ΝΔ = ανέκαθεν ανήκομεν – δεν είμαστε – εις την Δύσιν ) και εαμογενής αριστερά ( «ορθόδοξη» είτε «»ανανεωτική» = τουλάχιστον μη αρκετά απομακρυσμένη ανέκαθεν από τον τσαροσταλινισμό ) είναι κοντά στον ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΌΜΕΝΟ χώρο του κάποτε-κάποτε Α Υ Τ Ο Φ Ω Τ Ο Υ ΠΑΣΟΚ.

 2. Πολύ σωστά θέτει το θέμα των συμμαχιών προεκλογικών ή, και μετεκλογικών
  του Κινήματος Αλλαγής ο ικανότατος και παράδειγμα τιμιότητας πρώην Δήμαρχος της Αθήνας !
  Ο πρώην συνήγορος του πολίτη και νυν Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. από την επικράτεια, κ. Γιώργος Καμίνης, υπηρξε διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης και επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών .
  Οι δύο συνεχείς και επιτυχημένες θητείες του σαν Δήμαρχου της Πρωτευουσας μας Τον όπλισαν με εξαίρετη πολιτική πειρα !
  Έχει πολλά να μας πει .
  Η άποψης ότι οι μελλοντικές συνεργασίες σκοπό θα πρέπει να έχουν μόνον και μόνον να προωθούν προοδευτικές για την κοινωνία μας πολιτικές κοινού συμφέροντος με δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες μας , ήταν μόνον ιδεα της Αείμνηστης Φωφης Γεννηματά ….!
  Είναι και η άποψης των Περισσοτέρων ημών τν ψηφοφόρων της βάσης του Κινήματος μας.
  Τα πρόσωπα και οι συνεργασίες για εξασφάλιση εξουσίας δεν αποτελεί κίνητρο για μας κΙ τους αντιπ4οσωπους μας ,,,, ελπίζουμε και του Καινούργιου μας αρχηγού .
  Παρεπιπτόντως δε , επαναλαμβάνουμε με τη ευκαιρία ότι η δίκη μας επιθυμία και προτροπή στον σύντροφο Νίκο Ανδρουλάκη , είναι να παρατήσει την Ευρωβουλή για ν´ αφοσιωθεί στα του κόμματος μας εδώ στην Ελλάδα .
  Ώστε να το προστατεύει από το συντηρητικό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ενδιαφέρεται μόνον για το πως θα κερδίσουν την Αρχή , χωρίς όμως Αρχές
  Και πολιτικό ήθος !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.