ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γρανίτα λιμοντσέλο

Ευχάριστα ξινό και σπιρτόζικο, το αγαπημένο εσπεριδοειδές χαρίζει τη φρεσκάδα του σε μία δροσερή γρανίτα να την πιεις στο ποτήρι.

2 Ώρες και 10 Λεπτά | Εύκολο

Υλικά για 6 άτομα:
125 γρ. ζάχαρη
50 ml χυµό λεµονιού φρεσκοστυµµένου
125 ml λικέρ λιμοντσέλο
500 ml νερό

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Το βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση, ανακατεύοντας µια-δυο φορές µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5΄ και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τον χυµό του λεµονιού και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το µείγµα σε ταψί.

Το βάζουμε να παγώσει στην κατάψυξη µέχρι να αρχίσουν να δηµιουργούνται κρύσταλλοι. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε µε πιρούνι. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη και επαναλαµβάνουμε τη διαδικασία κάθε µισή ώρα, µέχρι να παγώσει η γρανίτα και να αποκτήσει αφράτη, κρυσταλλική µορφή. Μοιράζουμε το µείγµα σε κολονάτα ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Peter Cassidy

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.