ΚΟΣΜΟΣ

Τι αναφέρουν ρωσικές πηγές

Η Μόσχα «προειδοποιεί» τις χώρες της Βαλτικής να προστατεύσουν τις διπλωματικές αποστολές της

«Ρώσος διπλωμάτης δέχτηκε επίθεση στη λιθουανική πρωτεύουσα - Προειδοποιούμε το Βίλνιους, τη Ρίγα και το Ταλίν ότι είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες της αντιρωσικής ψύχωσης που εξαπέλυσαν» αναφέρουν οι Ρώσοι.

Η Μόσχα ζήτησε σήμερα από τις αρχές της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας να «λάβουν μέτρα» για να προστατεύσουν τις ρωσικές πρεσβείες, αφού ένας Ρώσος διπλωμάτης δέχτηκε επίθεση στη λιθουανική πρωτεύουσα, το Βίλνιους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό RIA.

«Προειδοποιούμε το Βίλνιους, τη Ρίγα και το Ταλίν ότι είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες της αντιρωσικής ψύχωσης που εξαπέλυσαν» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή «ένας Ρώσος διπλωμάτης στη λιθουανική πρωτεύουσα δέχτηκε επίθεση με χρήση σωματικής βίας» ενώ «έγιναν προσπάθειες να ασκηθεί πίεση στον πρεσβευτή».

Την περασμένη εβδομάδα η δημόσια τηλεόραση της Λιθουανίας μετέδωσε ότι ο τρίτος γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας ξυλοκοπήθηκε το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου κοντά στην πρεσβεία, στην αυλή ενός σπιτιού. Το κανάλι επικαλέστηκε ως πηγή του μια εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε την ώρα που περίπου 10.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην Ουκρανία, αφού νωρίτερα είχε ξεκινήσει η ρωσική εισβολή. Ένας ύποπτος συνελήφθη και ο διπλωμάτης αρνήθηκε την ιατρική βοήθεια, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.