ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΣΤΑΤ

Ίος: Το νησί με τη μεγαλύτερη αύξηση ακτοπλοϊκών αφίξεων πανελληνίως

Ίος αναδεικνύεται ως το νησί με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση ακτοπλοϊκών αφίξεων (134,044%) πανελληνίως για το εννιάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Το αποτέλεσμα προέκυψε μετά από ειδική επεξεργασία και σύγκριση των αρχικών επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τις τριμηνιαίες αφίξεις αποβιβασθέντων επιβατών ακτοπλοΐας και πορθμείων κατά λιμένα, καθώς και τα δεδομένα του τρίτου τριμήνου αφίξεων 2021 που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες ημέρες.

«Παρά τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις λόγω πανδημίας, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και η Ίος κέρδισε την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ θέτει τις βάσεις για συνεχή ανάπτυξη», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας. Στο πνεύμα αυτό, ο Δήμος Ιητών επιχειρεί να εμπλουτίσει τη στρατηγική στόχευσης μέσα από ένα πολυεπίπεδο κάλεσμα https://www.youtube.com/watch?v=e1jQTJnP6us&t=26s που αναδεικνύει το φυσικό κάλλος, την ιστορία, τα αρχαία μνημεία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, την ποδηλασία και τα μονοπάτια, τις καταδύσεις, την ιστιοπλοΐα, τη διασκέδαση και τα θαλάσσια σπορ.

Σημαντικό κεφάλαιο στην ανάπτυξη του προορισμού αφορά τις «πράσινες» καινοτομίες στο νησί. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν και εγκαταστάθηκαν από τον Δήμο δύο υπόγεια συστήματα συλλογής και αποθήκευσης απορριμμάτων. Πρόκειται για τις πρώτες στην Ελλάδα πλήρως βυθιζόμενες γωνίες ανακύκλωσης πολλαπλάσιας προσωρινής αποθήκευσης. Επιπλέον σημειώνεται πως με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ο Δήμος Ιητών απέσπασε πρόσφατα το Χρυσό Βραβείο του «Έξυπνου» Δήμου της Χρονιάς για τη διαχείριση υδατικών πόρων μέσα από τη λειτουργία online συστήματος διαχείρισης υδατικών πόρων και online συστήματος παρακολούθησης πιθανών διαρροών νερού στο δίκτυο ύδρευσης, σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο Δήμος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.