ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κερκυραϊκή μανέστρα κολοπίμπιρι με κοκκινοπίπερο

Η Κερκυραία μανέστρα με την παράξενη ονομασία collu pimpiri, που σημαίνει κοκκινοπίπερο, είναι ένα υπέροχο απλοϊκό φαγητό που θα σας ζεστάνει με τον πιο γευστικό τρόπο! Μία εξαιρετική συνταγή από Funky Cook - Food Blogger.

Μερίδες: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5', Χρόνος μαγειρέματος: 25', Έτοιμο σε: 30'

Υλικά
300 γρ. μανέστρα
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο , κομμένο σε κυβάκια
2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
1½ κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1.000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3΄. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, προσθέτουμε τη μανέστρα και βράζουμε για 20΄.

Σερβίρουμε τη μανέστρα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι ή λεμόνι.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.