ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

26 άτομα στο νοσοκομείο

Κυρώσεις για τα βίαια επεισόδια στο Μεξικό

Η Liga του Μεξικού ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τους επερχόμενους αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο στάδιο Corregidora στην πόλη του Κερετάρο, όπου βίαιες συγκρούσεις προκάλεσαν τραυματισμούς περισσότερων από 20 ατόμων και θα απαγορεύσει στους φιλοξενούμενους οπαδούς της Άτλας-οι οποίοι συμμετείχαν σε αγρυπνία μετά τα επεισόδια- να παρακολουθήσουν εκτός έδρας αγώνες.

Οι άγριες επιθέσεις μεταξύ των θεατών κατά τη διάρκεια του αγώνα Κερετάρο-Άτλας το Σάββατο έστειλαν 26 άτομα, κυρίως άνδρες, στο νοσοκομείο με τρία άτομα να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης η Liga ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις, χωρίς να διευκρινίσει ποιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος ή τι μπορεί να περιλαμβάνουν οι κυρώσεις.

«Έχουμε μια άμεση πρόκληση να δημιουργήσουμε μια σαφή και κατανοητή απάντηση και αποτελεσματική τιμωρία», δήλωσε ο πρόεδρος της Liga MX , Μιγκέλ Αριόλα, σε συνέντευξη Τύπου.
«Δεν πρόκειται να έχουμε καμία ποδοσφαιρική δραστηριότητα εδώ μέχρι να επιλυθεί η υπόθεση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο στάδιο Corregidora του Κερετάρο.
Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξει συνάντηση την Τρίτη, για να συζητήσουν περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα.

Ο αγώνας διακόπηκε μετά από 63 λεπτά με τους φιλοξενούμενους της Άτλας να προηγούνται με 1-0, καθώς οι θεατές εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Εικόνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ανθρώπους να ξυλοκοπούνται βάναυσα, να κλωτσούνται και να σέρνονται στους χώρους καθισμάτων και στους διαδρόμους στις εξέδρες.

Μιλώντας έξω από ένα νοσοκομείο του Κερετάρο το βράδυ του Σαββάτου, ο παρευρισκόμενος στο παιχνίδι Έκτορ Ραμίρες είπε ότι ορισμένοι επιτιθέμενοι έφεραν ζώνες και μαχαίρια.
«Με χτύπησαν με μια καρέκλα και έχω το χτύπημα εδώ», είπε, δείχνοντας το κεφάλι του. «Πού θα βρεις μια καρέκλα σε ένα γήπεδο;»

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Κερετάρο, Μαουρίτσιο Κούρι, δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
«Αν και δεν υπάρχουν θάνατοι, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν πρόκειται για τραγωδία», είπε ο Κούρι στους δημοσιογράφους.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι άνθρωποι που εμφανίζονταν σε φωτογραφίες ξαπλωμένοι στο έδαφος, ορισμένοι αιμόφυρτοι, ήταν ζωντανοί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
Ο Κούρι είπε σε ένα βίντεο στο Twitter ότι ορισμένα αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με θύματα που πέθαναν από ξυλοδαρμούς στο γήπεδο ήταν ψευδείς, προσθέτοντας ότι «δεν είχε λόγο να πει ψέματα ή να κρύψει τίποτα».

Η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF), η οποία περιλαμβάνει τη Liga MX του Μεξικού, ζήτησε «ισχυρές» κυρώσεις, ενώ η FIFA κάλεσε τις κυβερνητικές αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη.
«Η βία στο στάδιο La Corregidora ήταν απαράδεκτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FIFA.

Το Μεξικό θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2026 μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, σηματοδοτώντας την τρίτη φορά που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.