ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αναλυτικά

Μηνύματα του πολιτικού και διπλωματικού κόσμου για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα Ν. Μηταράκη για την 25η Μαρτίου: «Παρακολουθούμε με συγκίνηση και αγωνία τον αγώνα του ουκρανικού λαού, καθώς ανοίγουμε την αγκαλιά μας για τους εκτοπισμένους»

Στη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη Σφαγή της Χίου αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρεται μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

«Φέτος, συμπληρώνονται και 200 χρόνια από τη μεγάλη Σφαγή της Χίου και την αυτοθυσία των προγόνων μας. Ο γνωστός πίνακας είναι πάντα στα μάτια μας και η Χίος είναι ένα σύμβολο για τη χώρα μας, καταλαμβάνοντας ξεχωριστή θέση στην ιστορία της», σημειώνει ο κ. Μηταράκης.

Η σημερινή εθνική επέτειος είναι μια ευκαιρία «για αναστοχασμό και κοινή δράση», παρατηρεί ο ίδιος και προσθέτει: «Τα διδάγματα της Ιστορίας παραμένουν επίκαιρα. Οι Έλληνες διαιρεμένοι απέτυχαν. Ενωμένοι, όμως, μεγαλούργησαν και αποτέλεσαν ένα διαχρονικό παράδειγμα αυταπάρνησης για όλο τον κόσμο και τους λαούς που παλεύουν να αποτινάξουν το ζυγό μιας ηγεμονικής κυριαρχίας και που κυρίως μάχονται για την ελευθερία».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος και το μεγάλο κόστος του στη ζωή, τη συνέχεια, αλλά και την ευρωστία ενός κράτους. Γι' αυτό και σήμερα, παρακολουθούμε με συγκίνηση και αγωνία τον αγώνα του ουκρανικού λαού για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, καθώς ανοίγουμε την αγκαλιά μας για τους εκτοπισμένους ενός πολέμου στη γειτονιά μας. Ενός πολέμου, η βιαιότητα και το δράμα του οποίου ήταν είτε άγνωστα για τις νέες γενιές είτε λησμονημένα για τις μεγαλύτερες στο πέρασμα του χρόνου».

Στ. Καλαφάτης για 25η Μαρτίου: Παρά τις τεράστιες δυσκολίες της συγκυρίας, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της εθνικής περηφάνιας

«Όλοι μαζί, παρά τις τεράστιες δυσκολίες της συγκυρίας, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της εθνικής περηφάνιας», τονίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

«Η διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού βρίσκει τη Χώρα μας, όπως και ολόκληρη την Ευρώπη αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες, παγκόσμιες προκλήσεις. Αλλά και ενεργό συμπαραστάτη στη μαχόμενη Ουκρανία που αντιμετωπίζει εδώ και ένα μήνα τη ρωσική εισβολή. Συγκλονίζουν την καθεμιά και τον καθένα μας οι εικόνες της φρίκης, του θανάτου, της προσφυγιάς. Κι ακόμη πιο πολύ η Μαριούπολη που αναβιώνει σκηνές από το Μεσολόγγι, τα Ψαρά και τη Χίο», σημειώνει ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

«Σήμερα», συνεχίζει, «όλοι μαζί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τιμούμε τους αγωνιστές του '21 που σήκωσαν γενναία το λάβαρο της Επανάστασης και χάρισαν στην Πατρίδα μας την Ελευθερία. Τιμούμε τις αρχές, τις αξίες και ιδανικά που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας μας και μπορούν να οδηγούν το Έθνος με ασφάλεια, σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο μέλλον. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την Ελλάδα, που γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Και όλοι μαζί -παρά τις τεράστιες δυσκολίες της συγκυρίας, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της εθνικής περηφάνιας. Χρόνια Πολλά Ελλάδα. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους».

Πρεσβεία Ισραήλ για την 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα είναι σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας για τον κόσμο - Οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ γίνονται όλο και ισχυρότερες

Την Ελληνική Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, συγχαίρει με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας για τον κόσμο. Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών και των λαών μας γίνονται όλο και ισχυρότερες με βάση τις κοινές αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας καθώς και της ιστορικής κληρονομιάς. Από το ένα αρχαίο έθνος στο άλλο προσφέρουμε τη φιλία και την αγάπη μας στην Ελλάδα. Ας είναι ευλογημένο το μέλλον» τονίζει στο μήνυμά της η ισραηλινή πρεσβεία.

Ευχές ΥΠΕΞ Ινδίας για την 25η Μαρτίου: Η συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας, που ενισχύεται από τις πρόσφατες επαφές, είναι έτοιμη να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα

Θερμές ευχές στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, στην κυβέρνηση και στον λαό της Ελλάδας, με αφορμή την 25η Μαρτίου, στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ. Η συνολική συνεργασία μας, που ενισχύεται από τις πρόσφατες επαφές μας, είναι έτοιμη [να φτάσει] σε υψηλότερα επίπεδα, τονίζει σε μήνυμά του, μέσω Twitter, υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας.

Υπενθυμίζεται πως την τρέχουσα εβδομάδα, ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, όπου συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του. «Στην ατζέντα βρέθηκαν η ενίσχυση της πολυδιάστατης και ραγδαία αναπτυσσόμενης συνεργασίας Ελλάδας- Ινδίας σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο και τον Ινδο-Ειρηνικό.

Επίσης, κατά την παραμονή του στο Νέο Δελχί, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της Ινδίας, Βενκάγια Ναϊντού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.