ΕΛΛΑΔΑ

Τ. Θεοδωρικάκος: «Η Αστυνομία κινήθηκε με επαγγελματισμό σε συνεργασία με τους εισαγγελείς»

Πώς έφτασε το τμήμα Ανθρωποκτονιών στη διαλεύκανση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη - που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική - η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της. Η 33χρονη μητέρα της συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας.

Τ. Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της Πάτρας: «Η Αστυνομία κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα σε συνεργασία με τους εισαγγελείς»

Για την υπόθεση της Πάτρας πήρε θέση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας «τον επαγγελματισμό, την μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ειδικότερα ο υπουργός, σε ανάρτησή του στα social media μετά την σύλληψη της μητέρας των τριών παιδιών, ύστερα από τα στοιχεία που προέκυψαν για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, έγραψε: «Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.